בעיה

אליסון

New member
בעיה

יש לי בעיה שמאד מציקה לי ולאחיי.. אני בת 22 ויש לי אמא מאד דאגנית ממש פולנייה...שכל הזמן צריכה לדעת איפה אנחנו ,שנודיע מתיי אנחנו מגיעים למקום מסויים , בקיצור דיווחים... זה הגיע לרמה כזו שלפעמים אני רבה עם חבר שלי בגלל זה... שאנחנו למשל יצאנו לחופשה בחו"ל אמא שלי רצתה שכל יום נתקשר ונודיע מה קורה ולא התקשרתי יום אחד והיא כבר השאירה לי מודעה במלון נורא התפדחתי....או שאם היא לא תופסת אותי בטלפון היא ממש דואגת ומנסה להשיג אותי אצל חברים ומשאירה לי מלא הודעות בפלאפון.... זה ממש מלחיץ אותי נפשית וממש עושה לי דיכאון...אני ממש מרגישה בלחץ כל הזמן שאין לי חופש מסויים כאילו חונקים אותי ואוי ואבוי אם אני לא הודיע שהגעתי או שאני בסדר... אם אני הולכת לישון אצל החבר היא רוצה שאני אשאיר לה הודעה שאני הגעתי אליו אפילו שהוא גר 10 דקות ממני ....זה לא נראה לכם מוגזם????ויש עוד הרבה דוגמאות..... ניסיתי אני ואחיי לדבר איתה אבל זה לא עוזר היא רוצה שניתחשב בה שהיא כזו דאגנית....ושנקבל את זה...ואז אם אני מנסה להסביר לה שזה מפריע לנו היא ישר נעלבת ותוקפת חזרה כאילו מה היא ביקשה..שהיא נותנת לנו הכל ואנחנו כפויי טובה שדבר פעוט כמו טלפון אנחנו לא יכולים לעשות.... אני ממש משתגעת זה מן סחיטה רגשית ואני לא יודעת איך לצאת מזה...אני אוהבת את אמא שלי אבל ממש סובלת...מה עושים?

מנורה

New member
אהבה חונקת

אני כל כך מבינה אותך גם אני הייתי בסרט הזה לצערי יש הורים שחושבים שאם ידעו כל רגע היכן או מה עושים ילדיהם זה מראה שהם אוהבים מאד אוהבים אבל לצערי זה רק מראה כמה שהם בבעיה כמה להם אין בטחון וכמה הם סובלים מחרדות יתר אם אמא שלך כל כך אוהבת אותך ודואגת לך שתתן לך את החופש שלך כי את מספיק בוגרת וחכמה כדי לא להדאיג אותה במה שתלוי בך תשאלי את אימך מה היא תעשה אם אחרי 2 דקות שהיא התקשרה קרה לך מה שהוא? האם היא אשמה במה שקרה או את אשמה? חבל שהיא חונקת אותך מרוב אהבה

nutmeg

New member
במקום

"להכנע" לדרישה להתקשר יום יום, או לדווח כשהיא רוצה בגלל החרדות שלה, התחילי להגיד לה מראש מתי את מתכוונת להתקשר ולדווח. עלייך לקחת את השליטה על לו"ז של הקשר ביניכן ועמדי במה שאת אומרת. כלומר, אם את יוצאת לסוף שבוע רומנטי תגידי לה שתהיי בקשר ביום שבת בבוקר (למשל) וכשתגיעי הביתה (למשל) וכמובן אם חלילה יקרה לך משהו שמצריך את התערבותה - מעבר לכך, עליך להבהיר שאם את לא מתקשרת סימן שאת עושה חיים. עוד כדאי להדגיש שאין טעם שהיא תתקשר כי את לא תעני להודעות. עליה ללמוד להתאפק ולהכיל את החרדות שלה, ועליך ללמוד לקחת אחריות ושליטה על ההתקשרויות ביניכן.

פומפיה

New member
מזכיר לי ../images/Emo3.gif

כשהייתי בדרום אמריקה, אמא של חברה שטיילה איתי היתה היסטרית (ובעיקר משועממת). כל פעם כשהיתה סופה (בהודו, אפילו), היא היתה מתקשרת בחרדה לאמא הנפלאה שלי ...

nutmeg

New member
אחחחח

כמה טוב להסתובב בעולם ללא סלולארי...
רמז עבה לזו שהתלוננה!! ותרי על הסלולארי!

למעלה