בעיה

Black Star

New member
בעיה

מה עושים, כשמישהו שאתה לא ממש מחשיב כחבר טוב (בלשון המעטה), מחשיב אותך כחבר הכי טוב- ומספר לך את הסודות הכי כמוסים?! מספר לך דברים, שגם לא ממש נעים לך לשמוע- ואין לך כל כך איך להגיב עליהם בלי לפגוע, בעוד הוא מן הסתם מצפה לאיזו מילה טובה ומעודדת. והוא מאוד מדוכא. מה אפשר להגיד לבנאדם כזה שמספר דברים שאני מבינה שהוא ממש צריך לשפוך ולספר, אבל האמת- הם די דוחים אותי, מה לעשות- אני רק בנאדם. ולא רוצים להגיד לו ``טוב תשמע, זה ממש לא נעים לי לדבר על זה``, או ``אין לי מה להגיד לך``... כי גם ככה, הוא רגיש, הוא פגיע. הוא מרגיש בודד. ווטאבר. אבל מצד שני, גם ההתחמקות ממנו מתחילה להראות פוגעת ולא סבירה...

אולי הוא פשוט מנסה להתחיל איתך?

חחחח סתאם בצחוק, פשוט לא דיברתי פה די הרבה אז סלחי לי...

Black Star

New member
זה לא קטע כזה

(תודה לאל). אני גם יודעת את מי הוא אוהב, זו לא אני. אני פשוט נמצאת בנישת הפסיכולוגית וכו`... אבל זה בכלל לא נוח לי. אני דווקא נחשבת מקשיבה ואחת כזאת לדי הרבה אנשים, אבל איכשהו הוא מעמיד אותי במצב לא נוח, כשהוא אומר לי שאני הבנאדם היחיד שמקשיב לו ושהוא יכול לדבר איתו, ואז אם אני אומרת משהו קצת פחות נעים הוא כמובן נעלב. זה ממש לא נוח. ידיד שלי אמר לי פשוט להגיד לו שזה לא מתאים לי שהוא יספר לי דברים כאלה, אבל זה ממש פוגע להגיד כזה דבר!

חתולית

New member
פרידה

אני לא חושבת שזה פוגע אם תגידי שאת לא מסוגלת לשמוע דברים כאלה. אם זה מגעיל אותך או לא נעים לך לשמוע מה שהוא אומר אז את לא חייבת לו שום דבר. אני מבינה שאת רוצה לעזור ולשמור על מעמדך בתור מקסימה, אבל אם יש משהו שלא נוח לך איתו את לא חייבת לעשות את זה. אני חושבת שאת צריכה להגיד לו את האמת, משהו בסגנון ``תראה, אני אנסה להגיד את זה בדרך הכי נעימה, כי אתה בטח קצת תיפגע. אני מבינה שאני הכתף היחידה שאתה יכול להישען עליה והבן אדם היחיד שאתה יכול לסמוך עליו, אבל הסוג הזה של קשר לא ממש נוח לי. לא נעים לי להיות הפסיכולוגית שלך, כי הקשר שלנו לא כל כך הדוק ואתה מספר לי דברים מאוד אישיים. אלה דברים שמפריע לי לשמוע, פשוט לא נעים לי. אתה אחלה של בן אדם, ואני אמשיך להיות ידידה שלך בסבבה, ואני אפילו אשמח אם קצת תשתף אותי, אבל לא בכזאת רמה. פשוט פשוט לא נוח לי. אתה מבין?``. את יכולה לעשות את זה גם במכתב, מה שלפי דעתי הרבה יותר קל.

Black Star

New member
תודה :)

העצה שלך מוצאת חן בעיניי. אני חושבת שאאמץ אותה, בדרך זו או אחרת. הבעיה שלי היא, שהוא באמת צריך לשפוך ת`לב שלו על זה!!! זה משהו די רציני ודי חמור שעלול לפגוע בו בהמשך החיים, אבל מה לעשות, אני לא מלאך ואני לא מסוגלת לשמוע כל דבר ויש דברים שמביכים אותי ואין לי מה להגיב עליהם.. טוב, את הקיטורים כבר עשיתי קודם :) בכל מקרה- אני מקווה שיכול להיות שהוא הבין שלא נעים לי, כי ממש התחמקתי ממנו בשביל שלא ידבר איתי על זה.. אני מניחה שהוא שם לב. אז- תודה רבה לכולם על כל העצות :) ביי ביי יעלי.

Mind_Thief

New member
לדעתי....

יש לך שתי אופציות זה תלוי מה באמת את רוצה... הבנאדם נשמע די שאין לו אם מי לדבר אז את ממש לא יכולה להגיד לו סורי בייבי לך חפש...את לא יכולה.... לדעתי את יכולה או להגיד לו כמו שחתולית אמרה שהנושא ממש לא נעים לך לדבר עליו בכלליות, לא בהכרח איתו, ולשמור על קשר ולשאול אותו עם הכל טוב וכאלה... או שפשוט תגיעי איתו לרמה כזאת של קשר שכן יהיה לך נוח לדבר איתו כי לדעתי זה צריך להיות ממש מחמיא כשמישהו רוצה קשר כזה איתך...ואפילו לדעתי כדאי לך ללכת על זה, אבל...אני לא ממש מכיר אותו והוא גם נשמע די ``משוחרר`` בכל מקרה, תיהי עדינה...

נעל

New member
אולי זו את

לא שנעל מתכוונת להאשים, בכלל לא. הייתה כאן אי הבנה בין שניכם. הוא הבין שלך טוב להיות הפסיכולוגית בשבילו, אחרת קרוב לוודאי שלא היה מטריח את עצמו עלייך. בהנחה ששניכם הייתם תמימים לגמרי, יש שתי אפשריות: א. חוסר הרגישות שלו וחוסר האבחנה הביאו אותו לחשוב שאת הבנאדם המתאים לשפוך בפניו את כל הזבל שבחייו. ב. משהו אצלך גרם לו, בטעות, לחשוב כך. אגב, מכתב נראה לנעל כמו דבר די נורא, לפחות במצב הזה. צריך פשוט למצוא כמה מילים שאפשר להגיד בלי שזה ישמע הכי נורא שזה יכול להשמע. בהצלחה, נעל, שקצת קשה לה להבין עד כמה זה יכול להיות נורא. תדמית של פסיכולוגית אין לה ;-)

A-naT

New member
יועצת לא תעזור

מהסיבה הפשוטה שהיא סתם מתעלקת וחוקרת, ובכלל לא מנסה להבין או לתמוך. מניסיון. חוצמיזה, לא נראה לי שזה כזה ביג דיל שצריך לסחוב ליועצת.

רותם ג

New member
תעני ככה

את לבן אדם כזה צריכה לענות כאילו הוא חבר טוב שלך שאיכפת ממנו כי זו כולה עצה וזה לא אומר שאת צריכה להיות חברה טובה של אותו בן אדם

למעלה