בעיה...

MatMat

New member
בעיה...

יש לי כלבה (רב גזעית)... בת 7 חודשים כבר גדולה מאוד (פיזית) ויש בעיה, היא מפחדת מהשרשרת.. הכוונה שהיא מפחדת ממנה וגם בכלל שיקשרו אותה אליה. אם תופסים אותה בכח וקושרים היא נרגעת ובאה לטיול. מוזר לא?! מה עושים?

Pushok

New member
לא נראה לי!

כעיקרון היא דיי צעירה!! למרות שהיא נראת גדולה(פיזית)...בגרות פיזית לא מראה על בגרות נפשית וכ'ו....לדעתי זה יעבור לה...היא פשוט מפחדת כמו גורה קטנה! לא לדאוג, הכל יהיה סבבה!!
אם הבעיה הזאת תתמשך אחרי שתמלא לה שנה ..אז זאת כבר תהיה בעיה!

חמוצית

New member
אולי היא מעדיפה רצועה אופנתית?

הבעייה הזו מוכרת לי ביותר! לפני שנתיים קניתי רצועה חדשה לבאפי שלי. אחד המשחקים האהובים עליה ביותר הוא לאחוז את הרצועה בפיה ו"להוציא אותי לטיול" תוך טלטול הרצועה והשמעת נהמת "כן, אני הכלבה הכי כלה באיזור". בכל אופן, זה שחק המון רצועות לאורך השנים וקניתי לה שרשרת במקום רצועה העשוייה סיבי ניילון. זה פשוט לא עבד. באפי לא רצתה להקשר אליה בכלל. אולי הרצועה פשוט הייתה כבדה מידי (על אף שהייתה דקה ביותר). רצועת הניילון מתקבלת הקבה יותר בברכה. שיהיה בהצלחה.

© Tweety ©

New member
אההמ..

אני לא יודעת מה הרקע של הכלבה ומתי ואיך היא הגיעה אלכם-אני יכולה לשער שהשרשת עצמה מעלה אצלה קונטאציות של אלימות. או שבעת הטיול קרה משהו שאמור לעורר אצלה פחד לצאת שוב לרחוב? בכל מקרה צריך עדינות וסבלנות לא לקשור אותה בכוח,לשבת לידה ללטף אותה,להרגיע ולדבר איתה ואז לשים לה את הרצועה. תזכרי שלמרות הכל מדובר רק בגורה בת שבעה חודשים שהייתה רגילה להיות זמן רב בבית בלי לצאת לרחוב ולכן צריך לנהוג איתה בעדינות. סבלנות-לאט לאט זה יעבור. בהצלחה!

MatMat

New member
חחחח

אם היתה לך כלבה כמו שלי היית מפחדת להתקרב אליה עם השרשרת... הקטע הוא שאחרי ששמים לה אותה היא לא מפחדת ולא מנסה לברוח היא אוהבת לצאת איתה אחרי ששמים לה

© Tweety ©

New member
מה ז"א מפחדת?!

את לא אמורה לפחוד מהכלבה שלך,אולי בגלל שאת משדרת פחד הכלבה כ"כ נרתעת ממך? ותאמיני לי ששמתי רצועות להרבה כלבים "גדולים ומפחידים" ואין לי שום בעייה עם זה וממש לא פחד. אם היא מנסה לברוח היא לא אוהבת את השרשרת ועצם העובדה שאת מוצאת את העיניין מצחיק ושמה לה בכוח את הרצועה זה בכלל לא נשמע לי טוב ואפילו טיפה מדאיג. אם את לא בראש של לגלות כלפיה טיפת חיבה וסובלנות ולזכור שאחרי הכל מדובר בגורה שהפכת אותה למפלצת מהלכת על 4 תקני לה רצועה אחרת.

eeyore4u

New member
לכלבת הזאב שלי אני משתמשת

ברצועת חנק אבל היא עדיין צעירה לזה. תנסי להפוך את זה למשחק בזמן שאת שמה לה את הרצוע דברי איתה כך שזה יהיה חוויה נעימה

MatMat

New member
אה עכשיו הבנתי

אתם הבנתם אותי לא נכון.... אמרתי שהיא הייתה מפחד. אני לא מפחד. ומה זה? כולכם הפכתם אותי לבת? ועוד דבר- תאמיני לי שאני משקיע מאמץ וכסף ואהבה בכלבה הזאת יותר ממה שאת חושבת, הרבה יותר...

© Tweety ©

New member
אז למה שאני אפחד?

גאד אתה בכלל לא מכיר אותי. ואנשים כאן סך הכל רוצים לעזור לך-אתה לא מוכן לשמוע לא צריך. סך הכל אמרתי שזה לא צריך להעשות בכפייה ואלימות אלא ברוגע וסובלנות. גורים לא רגילים לטיולים בחוץ ולמגע של הרצועה תשקול להחליף לאחרת.

R W B

New member
יש לה ממה לפחד???

איזו שרשרת זו??? (אני לא צוחקת!) כלבים הם לא חיה טיפשה! למה שניראה להם מפחיד הם לא מתקרבים! אל תשים את הרצועה בכוח! אולי אפילו תתן לה לשחק איתה! אם יש לה סיבה לפחד מהשרשרת, תחליף אותה! זו לא חוכמה להשתמש בכוח! כלב לא צריך לחיות בפחד!

MatMat

New member
אוחח אתם לא מקשיבים!

נו מה אתם צוחקים? החלפתי כבר כמה שרשראות. שרשרת ברזל, פלסטיק, ניילון ואפילו בד. כלום... היא לא רוצה... הקטע הוא שהיא מפחדת ממנה רק כשרוצים לשים למה אותה אחרי ששמים היא שמחה ולא מפחדת ממנה...

R W B

New member
זה לא שאנחנו לא מקשיבים!

אנחנו מנסים להבין בהתחלה את הפחד של הכלבה! אחרי זה את מה שאתה אומר! בני אדם לא תמיד אומרים אמת! (אל תפגע!) אנחנו מסבירים לך שהיא לא תפחד סתם מהרצועה! משהו לא בסדר! תן לך לשחק עם הרצועה להכיר אותה...!

למעלה