בעיה

בעיה

שלום לפני בדיוק 3 שנים (יום האהבה שנת 2000) - עברתי תקיפה מינית חבר שלי לשעבר עשה בי כל מיני מעשים (אין לי מושג את ההגדרה המשפטית להם) לא התלוננתי כדי לא ליצור רעש וניסיתי להמשיך בחיי אבל לא הכל נורמלי... היום אני לא מסוגלת להתקרב פיזית לאף אחד. שלא ייגעו בי ינשקו אותי או יחבקו אותי בצורה יותר מחברית אפלטונית. לישון עם מישהו באותה מיטה אני לא מסוגלת (מתעקשת תמיד על הפרדה - גם במלונות), שלא לדבר על לשכב כשעלה הרעיון של להתחתן שחררתי את החבר כי א. הרגשתי חנוקה וקשורה יותר מדי, ב. כבר הבנתי שאצלי יחסי מין יהיו עניין של "אני אבלע את זה איכשהו" - ולא כל כך רציתי לישון עם מישהו ולהיות "דבוקה" אליו פיזית אני יודעת שזה לא נורמלי.. מה עושים? נ.ב - הייתי בטיפול פסיכולוגי שלא עזר. הביך אותי לדבר על מה שקרה שם - למרות שהפסיכולוג ידע בעצם שיש שם בעיה מצד שני אני כבר בת 23....ועתיד מזהיר לא נראה באופק

גרא.

New member
ערפל כחול, העובדה שהטפול אצל אותו

פסיכולוג גבר,לא עלה יפה מכל מיני סבות,משאירה אותך, כפי שאת מתארת, במרכזן של "החוויות" הטראומטיות שעברת,בלא שקבלת כנראה את הטיפול לו היית זקוקה.תגובות ההימנעות מיחסי מין בפרט, ומקירבה פיזית, כמו רק לישון באותה מטה,אופייניות לסמפטומים של Post Traumatic Stress Disorder ,כלומר נוירוזה שאחרי טראומה (PTSD).חוויות פוסט טראומטיות, אינן נעלמות מעצמן, ואם הטפול שעברת אצל פסיכולוג מסויים, לא צלח, את חייבת בשביל עצמך,לחפש ולמצוא פסיכולוג/ית אחר/ת..נסי לפנות לאותם מספרי טלפון בפתיח לפורום, העוסקים בטיפול נושאים הללו..מעבר לשיחה ראשונית, אני מניח שתוכלי לקבל גם כתובת מתאימה. כמו כן, כדאי שתצטרפי לפורום בנושא הקיים בתפוז.

כן אבל...

הייתי אצל כמה מטפלים - כולל באותה תקופה שזה קרה (בגלל היפראקטיביות). ואף אחד או אף אחת לא עזר/ה. למדתי פסיכולוגיה בזמנו, אתה חושב שמי שיודע פסיכולוגיה ועוזר לאחרים יכול להיעזר בפסיכולוג? אני יכולה לעזור יפה לאחרים אבל לא לעצמי. המצב מביך מדי בשביל לחלוק אותו עם אחרים... ולכן המלכוד.

kniaper

New member
שאלה טובה

אני חושב שהתשובה היא שכן, גם מי שיודע פסיכולוגיה ועוזר לאחרים יכול להיעזר באחרים מקצועיים. אני חושב שחלק מהמקצועיות של אנשי המקצוע הוא לדעת איך להגיע אליך. הידע שלך והנסיון שלך הם חלק ממך. המטפל/ת ואת תבנו קשר טיפולי על בסיס מי שאת כולל הידע והניסיון שלך. אני מבין את החשש שלך מהיחשפות, זה חשש שמלווה כמעט כל אדם שניגש לטיפול וייתכן שאחד הדברים הראשונים שאת והמטפל/ת תצתרכו לעבוד עליהם הוא המבוכה שאת חשה מההיחשפות בתוך הקשר הטיפולי. זו תוכל להיות התחלה של בניית האמון המחודש בינך לבין העולם. אמון שכנראה איבדת בחוויה הקשה שעברת.

למעלה