בעיה

בעיה

אני צמחונית כבר 14 שנה ויש לי מחסור של בי 12 (קראתי את המאמר בפורום)אמא שלי מנסה לשכנע אותי שאני אחזור לאכול בשר אבל אני ממש לא רוצה ואני לא יודעת מה לעשות אני לוקחת בי 12 תת לשוני פעם ביום למישהו יש עצה תודה טלי

Neta558

New member
כמה זמן את לוקחת B12?

ובאיזה מינון? אם רק התחלת לקחת B12, תני לזה קצת זמן. אלא אם יש לך בעית ספיגה כלשהי, הכדורים אמורים להספיק. (ואם יש לך בעית ספיגה, במילא בשר לא יעזור כל כך...) אני אשאיר לדורון ואלון לפרט
נטע

בערך חודשיים

אבל ברגע שאני מפסיקה זה שוב יורד ובכל מקרה אני לא מוכנה לאכול בשר או דגים או ביצים

לכל הלא-מאמינים...

אני לא רוצה שוב להזכיר קובלט, יצחק בן-אורי וכו'... אבל עוד לא ראיתי כאן מקרה אחד שלא תומך בתאוריה שלו.

אני...

אכלתי המון קובלט, לא לקחתי בי-12 (סירבתי בגלל זה), לא לקחתי אנטיביוטיקה כבר כמה שנים טובות והבי-12 המשיך והמשיך לרדת עד שהוא הגיע לרמות ה-70... אז החלטתי שאני לא עושה ניסויים על הגוף שלי.

מעבר לכך...

שרוב המאמרים שקישרנו אליהם כאן לגבי בי-12, אמרו כי מספר מחקרים שנעשו בנושא בעבר ובדקו קבוצות גדולות של אנשים אשר לא קיבלו אספקה אמינה של בי-12 אבל כן של קובלט - אחוזים בודדים מהם (אם בכלל) לא הגיעו לרמות מסוכנות של בי-12 (בבדיקות MMA לא בי-12 בסרום!). החריג היחידי זה באמת הודים, אשר שם בגלל רמת הייגינה נמוכה זה אפשרי...

לעומת זאת, אני...

אצלי ה B12 ירד למתחת ל-50 למרות שכן לקחתי כדורים - בעצת תזונאי הפסקתי עם כדורים/זריקות/תוספים לסוגיהם - והתחלתי לאכול מזון עשיר בקובלט. ונחשי מה?... מאז בכל בדיקת דם רמת ה-B12 עלתה, עד לרמה התקינה... (וזה יציב - אני מדבר על מעל 8 שנים) לפירוט נוסף - ראי קישור:

עשית אי פעם בדיקת MMA?

כי הבי-12 בסרום לא מדוייקת בעליל, וייתכן שרוב הזמן הזה אתה פשוט אוכל מזון עשיר בבי-12 "לא אקטיבי". ושוב, ייתכן שאתה מאותם יחידי סגולה... אני לא רואה סיבה לא לקחת תוספי תזונה של קובלמין...

זה היה יכול להיות נכון...

זה היה יכול להיות נכון למישהו לא טבעוני - או כזה שאוכל תוספים - ואז יכול להיות שה-B12 שהוא אוכל באמת "לא אקטיבי" ותוצאות הבדיקה יהיו לא אמינות. במקרה שלי - אני לא מכניס בכלל B12 בצורתו הסופית לגוף - כלומר, כל ה-B12 בבדיקה זה מ"יצור עצמי"...
ועד כמה שאני יודע B12 שמיוצר על-ידי הגוף לא יכול להיות "לא אקטיבי". ואם זה לא מספיק - אז בוא נניח שאכלתי מתישהו קורנפלקס שמכיל B12 והוא העלה זמנית את ה-B12 הדפוק... אבל חליק... 8 שנים רצוף? עשרות בדיקות דם?... לא נראה לי...

רגע...!

אתה לא אוכל אצות? שמרי בירה? ירקות שורש? כל אלו מכילים בי-12 בצורה הלא אקטיבית שלו. בדיקת הדם הבאה תבקש MMA, אין מה להפסיד, נכון?

דורון ק

New member
פתרון לBעיה

אם ברגע שאת מפסיקה רמות הויט' יורדות-למה את מפסיקה!?

את לוקחת מינון מוגזם...

במשך שבועיים קחי כדור תת לשוני של 1000 מק"ג פעם או פעמיים ביום, ואחרי שבועיים תרדי לבין 10-100 מק"ג ביום (בצורה קבועה). תגידי לאימא שלך שגם מוצרים מן החי אינם מקורות אמינים מדי לבי-12, ושאת ממליצה לה לעשות בדיקת MMA שהיא הבדיקה הפרטנית ביותר לבי-12. (ולא כמו הבדיקה ה"רגילה" בסרום שהיא עלולה לזייף כלפי מעלה)

דורון ק

New member
אבל הרי אמרת שזה יורד יותר

מדי? את צריכה לשאוף לכמות שלא תגרום לעודפים ולא תגרום למחסור. תבצעי את המלצתו של אלון לשבועיים, ואחרי שרמות הויט' מתאזנות-תבררי עם רופאך בקשר למינונים(לרוב ממליצים על 1000 מק"ג 2-3 פעמים בשבוע).

Kettercat

New member
גם לי הייתה אותה בעיה

בזמן שלקחתי את הכדורים האלה קיבלתי תוצאות בדיקות יום עם B12 בגובה של 3000 (לא זוכרת את שם היחידות) שהנורמלי הוא 600-900 כך שהכדורים האלה עוזרים "יותר מידי"
אישית אני עכשיו לוקחת כל יומיים, לפעמים שלוש ורופאים אמרו לי שזה בסדר גמור. אז תני לכדורים קצת זמן, הם ישפיעו

למעלה