בעיה!!!!

בעיה!!!!

כעת אני תלמיד שמיניסט, לומד במגמת תקשורת. מעוניין להמשיך בחיי בתחום האלקטרוניקה. כשהייתי בצו ראשון בצבא, אמרתי להם שאני מעוניין באלקטרוניקה ואפילו לא אכפת לי לחתום קבע. היום, קיבלתי טפסים, להמשיך ללמוד במככלה, בתחום האלקטרוניקה, או הנדסאי או טכנאי אלקטרוניקה. (יג´,יד´) ואני לא יודע מה לעשות, האם להמשיך בלימודים ב- יג´ יד´ או שלחילופין להתגייס ולצפות שאולי בצבא אני אהיה באלקטרוניקה? להמשיך בלימודים ולצאת מהצבא בגיל 24 או לעשות את הצבא להתשחרר בגיל 21 (במידה ואני לא מקבל אלקטרוניקה) ולהמשיך ללמוד אחרי הצבא? בתודה מראש משה מנהל פורום מוזיקה מזרחית

amir_aikido

New member
כל אחד ודרכו

משה אין כאן החלטה נכונה כל אחד צריך לקבל את ההחלטה שמתאימה לו ! וההחלטה שתתאים לאחד לא בהכרח תתאים לאחר. מעט שאלות שאולי יעזרו לך לכוון את עצמך: מה הכוונות שלך בעתיד (ללמוד הנדסת אלקטרוניקה באוניברסיטה, ללמוד לתעודת הנדסאי, להשאר ללא לימודים גבוהים יותר) ? מה הציפיות שלך בתחום? מה הציפיות שלך בצבא ? מה תחשיב כעיסוק באלקטרוניקה (תיקון מכשירים מקולקלים בהחלפת כרטיס יחשב אצלך אלקטרוניקה ? תיקון הכרטיסים ? תיכנון כרטיסים לפי הנחיות שתקבל ? ...) האם אתה יכול להרשות לעצמך (כלכלית) ללמוד באוניברסיטה אליה אתה רוצה להתקבל ? אתה רוצה להיות קצין בצה"ל ? עד כמה אתה תלמיד טוב (נסה לחשוב בהשוואה כלל ארצית, אם בית-ספרך לא נחשב לטוב יחסית, אז היותך טוב בו, משמעה שאתה רק ממוצע בסה"כ
)? אחרי שתבהיר לעצמך את הנקודות האלה, תקרא כאן בפורום דיעות שונות על העתודה ונסיונם של אחרים. ותקבל את ההחלטה שלך. כך בחשבון שכל החלטה שצה"ל הוא גורם בה, כרוכה בהימור. צה"ל מתקיים בנסיבות משתנות וההבטחה שנתנו לך בע"פ היום בעלי סמכות לא שווה כלום בעוד שנה שנתיים. וכשהמדובר באמירות פרסום/שיווק - בכלל תתעלם.
אמיר

למעלה