בעיה

בעיה

אני קורא לבעיה הזאת פוליטיקה של אנשים

ואנחנו נכנסים לבעייה קשה ואולי אף מסוכנת

כולם אומרים כחלון... ליברמן... לפיד... יחימוביץ דרעי...
כבר לא אומרים מפלגות תנועות, עקרונות

ישראל עלולה עוד יותר להדרדר אם אנחנו נדהר לעבר הצבעה עבור אישים יחידים....

הסבר:

השיטה השלטונית בישראל היא בעצם דמוקרטיה פרלמנטרית...
שמה זה אומר בפשטות... הבחירות הן כל 4 שנים ברמה הלאומית... ברמה המקומית הן כל 5 שנים....

אם מדברים על הרמה הארצית לאומית...
גם אם זה נכון או לא נכון... גם אם זה מתאים או לא מתאים לישראל... זוהי השיטה!!!
עכשיו עלינו להבין את השיטה....
מלבד מספר פעמים מצומצם שניסו בחירות אישיות אך ורק לראשות ממשלה...
השיטה שלנו כובאת בעצם.... שאין בחירות לראשות ממשלה.... ואין גם בחירות לראשות אופוזיציה.... וגם לא מצביעים לראשי מפלגות...
כאשר שמים פתק בקלפי הפתק מהווה תמיכה המפלגה שלמה...
הכונה למפלגה שלמה זה שבוחרים במכלול שלם שכולל: רשימה שלמה של חברי כנסת... כמו שבוחרים בראש הרשימה כך גם בוחרים בזה שעומד במקום ה120....
הוא כולל גם את מוסדות המפלגה ואופי המפלגה... מרכז חברים... מתפקדים... אווירה ריכוזית, אוירה דמוקרטית... וכמובן הוא גם כולל את מצע העקרונות של המפלגה (שזה עיקר העיקרים).
וזאת השיטה שלנו, לא אני המצאתי אותה, ואני כרגע גם לא רוצה לפתוח דיון על כך אם היא טובה או לא...

ולכן אם אנחנו מתייחסים רק אישית לכל מיני אנשים... הריי מה אנחנו עושים בכך?
אנחנו מחליטים לשים בצד את כל העקרונות, ולשים בצד את מבנה המפלגות ואופיים.

והסכנה היא היא עד כמה אנחנו יכולים לסמוך על איש יחיד? על בן אדם יחיד שהיה הכי מושלם והכי יפה והכי חכם והכי כריזמטי בעולם עד כמה אפשר לסמוך רק על בן אדם אחד שיידע להנהיג אותנו לבדו בלי עקרונות ובלי מפלגות וכו...
הבא נפסיק כבר לדבר על דמוקרטיה של שמות... אלא נחזור לדמוקרטיה של מפלגות... כי לאט לאט אנחנו מרוקנים את השיטה שלנו מתוכן... בסוף כבר לא יהיה לה ערך....
מה קודם למה... האיש היחיד לפני המפלגה או המפלגה לפני האיש היחיד... כי מי שחושב שכחלון וביבי יותר חשובים מהליכוד
ושלי יותר חשובה ממפלגת העבודה... בסופו של דבר יחשוב וייתן לגטימציה לכך ששלי יותר חשובה מהמדינה והעם... ויאיר לפיד גם כן יותר חשוב מהמדינה והעם... ואולי גם יותר חשוב מאלוהים...

שקדי

New member
לא מדויק.........

כשאומרים יחימוביץ' או ביבי או ציפי או לפיד וכו' יודעים מהן עמדותיו ומי הם שותפיו
כמובן שהתכונות האישיות המיוחסות למועמד/ת תורמות גם הן.......................

אם...

יכול להיות שיודעים מה עמדותיה של שלי או לפיד... אבל זה לא רלוונטי...
כי מצביעים למכלול דברים שמתרכז בתוך מפלגה... לכן חשובה הדרך והעקרונות המפלגתיים...
ולכן.. אז למה מקימים מפלגות? כי משעממם לנו?

aviel931

New member
הבעיה נניח

נניח יקבל 15 מנדטים
יכול להיות שמקומות 10-13 יפרשו ויעשו הפוך ממה שבוחריהם רצו,
כמו שקרה עם צומת.

מה שכתבת היה נכון אולי פעם, לא עכשיו

בימינו אנו מי שעושה את ההבדל זה האישים שבתוך המפלגות ולא המפלגות עצמן. קח לדוגמא את שרון, שהוא היה בליכוד אנשים הצביעו לליכוד בהמוניהם, עזב והקים את קדימה והרבה מתומכי הליכוד עברו להצביע לקדימה שהפכה למפלגת השלטון והמפלגה הגדולה בכנסת, למרות ששרון נכנס לתרדמת בינתיים. כנ"ל לגבי מפלגת העבודה, שכל עוד מצנע הנהיג אותה זכתה למעט מנדטים, כשפרץ הנהיג אותה היא כבר זכתה ליותר, למרות שבינתיים פרץ עשה את טעות חייו כשהסכים לקבל מאולמרט את תיק הביטחון, ועכשיו עם שלי יחימוביץ' היא שוב עומדת לקבל הרבה מנדטים ולהתחרות על השלטון. מי בכלל היה סופר את הליכוד אם ביבי לא היה עומד בראשו? מי בכלל היה סופר את העבודה שכבר הפכה לפגר מת בתקופת ברק שהרס אותה, בגד בה ונטש אותה כדי לחבור לביבי, אם שלי לא היתה עומדת בראשה ומחייה אותה מחדש עם המדיניות החברתית בסוציאל-דמוקרטית? מי בכלל היה סופר את יש עתיד אם יאיר לפיד לא היה עומד בראשה? וכו'... למעשה, כיום המפלגות היחידות הנבחרות ע"י בוחריהן בגלל המפלגה ולא בגלל האישים המרכיבים אותה, הן דווקא המפלגות החרדיות, שלא משנה מי ינהיג אותן ומי יהיו שותפיו למפלגה, תמיד יצביעו לאותן מפלגות, אפשר לאמר אפילו בצורה עיוורת, כמעט רובוטית. וזאת מהסיבה הפשוטה, שאלה לא בוחרים עם דעה עצמאית, כי אם עדר המונהג ע"י שוטפי המוחות שלהן שאומרים להם למי להצביע. חוץ מזה שמצע של מפלגה הוא דבר גמיש, והוא נועד בעיקר בכדי למשך את אלה שמסתמכים עליו וחושבים שהוא קודש הקודשים ושמפלגה לא יכולה לסטות מהמצע שלה, אבל עובדה שראינו כולנו במהלך העשור וחצי האחרונים איך מפלגות מכל רחבי הקשת הפוליטית, ובעיקר מפלגות השלטון, לא רק שנוהגות לסטות ממצען, לפעמים הן אפילו מתעלמות ממנו ולא סופרות אותו ממטר, שלא לדבר בכלל על משנות אותו איך שנוח לה ולשותפיהן הקואליציוניות... על כן לבחור היום מפלגה רק על פי המצע או השם, זה לא ממש חכם. לעומת זאת, לבחור מפלגה לפי האישים המרכיבים אותה ובעיר לפי מי שעומד בראשה, כבר נותן לך אפשרות לבדוק קבלות בתחומים שונים, כולל אלה שנמצאים במצעה של אותה מפלגה, ולערוך השוואה למי יש יותר קבלות בתחומים הללו ומי באמת הבטיח וגם קיים מבין המועמדים. שאחרת אתה בוחר על עיוור, בדיוק כמו שנוהגים הבוחרים החרדים.

זה נכון לגבי העומד בראש

למשל ביבי או שלי,אבל כאן מישהי מצביעה כי היא תומכת בעינת ווילף.

למעלה