החזרה למוטב
New member
בעיה
אני קורא לבעיה הזאת פוליטיקה של אנשים
ואנחנו נכנסים לבעייה קשה ואולי אף מסוכנת
כולם אומרים כחלון... ליברמן... לפיד... יחימוביץ דרעי...
כבר לא אומרים מפלגות תנועות, עקרונות
ישראל עלולה עוד יותר להדרדר אם אנחנו נדהר לעבר הצבעה עבור אישים יחידים....
הסבר:
השיטה השלטונית בישראל היא בעצם דמוקרטיה פרלמנטרית...
שמה זה אומר בפשטות... הבחירות הן כל 4 שנים ברמה הלאומית... ברמה המקומית הן כל 5 שנים....
אם מדברים על הרמה הארצית לאומית...
גם אם זה נכון או לא נכון... גם אם זה מתאים או לא מתאים לישראל... זוהי השיטה!!!
עכשיו עלינו להבין את השיטה....
מלבד מספר פעמים מצומצם שניסו בחירות אישיות אך ורק לראשות ממשלה...
השיטה שלנו כובאת בעצם.... שאין בחירות לראשות ממשלה.... ואין גם בחירות לראשות אופוזיציה.... וגם לא מצביעים לראשי מפלגות...
כאשר שמים פתק בקלפי הפתק מהווה תמיכה המפלגה שלמה...
הכונה למפלגה שלמה זה שבוחרים במכלול שלם שכולל: רשימה שלמה של חברי כנסת... כמו שבוחרים בראש הרשימה כך גם בוחרים בזה שעומד במקום ה120....
הוא כולל גם את מוסדות המפלגה ואופי המפלגה... מרכז חברים... מתפקדים... אווירה ריכוזית, אוירה דמוקרטית... וכמובן הוא גם כולל את מצע העקרונות של המפלגה (שזה עיקר העיקרים).
וזאת השיטה שלנו, לא אני המצאתי אותה, ואני כרגע גם לא רוצה לפתוח דיון על כך אם היא טובה או לא...
ולכן אם אנחנו מתייחסים רק אישית לכל מיני אנשים... הריי מה אנחנו עושים בכך?
אנחנו מחליטים לשים בצד את כל העקרונות, ולשים בצד את מבנה המפלגות ואופיים.
והסכנה היא היא עד כמה אנחנו יכולים לסמוך על איש יחיד? על בן אדם יחיד שהיה הכי מושלם והכי יפה והכי חכם והכי כריזמטי בעולם עד כמה אפשר לסמוך רק על בן אדם אחד שיידע להנהיג אותנו לבדו בלי עקרונות ובלי מפלגות וכו...
הבא נפסיק כבר לדבר על דמוקרטיה של שמות... אלא נחזור לדמוקרטיה של מפלגות... כי לאט לאט אנחנו מרוקנים את השיטה שלנו מתוכן... בסוף כבר לא יהיה לה ערך....
מה קודם למה... האיש היחיד לפני המפלגה או המפלגה לפני האיש היחיד... כי מי שחושב שכחלון וביבי יותר חשובים מהליכוד
ושלי יותר חשובה ממפלגת העבודה... בסופו של דבר יחשוב וייתן לגטימציה לכך ששלי יותר חשובה מהמדינה והעם... ויאיר לפיד גם כן יותר חשוב מהמדינה והעם... ואולי גם יותר חשוב מאלוהים...
אני קורא לבעיה הזאת פוליטיקה של אנשים
ואנחנו נכנסים לבעייה קשה ואולי אף מסוכנת
כולם אומרים כחלון... ליברמן... לפיד... יחימוביץ דרעי...
כבר לא אומרים מפלגות תנועות, עקרונות
ישראל עלולה עוד יותר להדרדר אם אנחנו נדהר לעבר הצבעה עבור אישים יחידים....
הסבר:
השיטה השלטונית בישראל היא בעצם דמוקרטיה פרלמנטרית...
שמה זה אומר בפשטות... הבחירות הן כל 4 שנים ברמה הלאומית... ברמה המקומית הן כל 5 שנים....
אם מדברים על הרמה הארצית לאומית...
גם אם זה נכון או לא נכון... גם אם זה מתאים או לא מתאים לישראל... זוהי השיטה!!!
עכשיו עלינו להבין את השיטה....
מלבד מספר פעמים מצומצם שניסו בחירות אישיות אך ורק לראשות ממשלה...
השיטה שלנו כובאת בעצם.... שאין בחירות לראשות ממשלה.... ואין גם בחירות לראשות אופוזיציה.... וגם לא מצביעים לראשי מפלגות...
כאשר שמים פתק בקלפי הפתק מהווה תמיכה המפלגה שלמה...
הכונה למפלגה שלמה זה שבוחרים במכלול שלם שכולל: רשימה שלמה של חברי כנסת... כמו שבוחרים בראש הרשימה כך גם בוחרים בזה שעומד במקום ה120....
הוא כולל גם את מוסדות המפלגה ואופי המפלגה... מרכז חברים... מתפקדים... אווירה ריכוזית, אוירה דמוקרטית... וכמובן הוא גם כולל את מצע העקרונות של המפלגה (שזה עיקר העיקרים).
וזאת השיטה שלנו, לא אני המצאתי אותה, ואני כרגע גם לא רוצה לפתוח דיון על כך אם היא טובה או לא...
ולכן אם אנחנו מתייחסים רק אישית לכל מיני אנשים... הריי מה אנחנו עושים בכך?
אנחנו מחליטים לשים בצד את כל העקרונות, ולשים בצד את מבנה המפלגות ואופיים.
והסכנה היא היא עד כמה אנחנו יכולים לסמוך על איש יחיד? על בן אדם יחיד שהיה הכי מושלם והכי יפה והכי חכם והכי כריזמטי בעולם עד כמה אפשר לסמוך רק על בן אדם אחד שיידע להנהיג אותנו לבדו בלי עקרונות ובלי מפלגות וכו...
הבא נפסיק כבר לדבר על דמוקרטיה של שמות... אלא נחזור לדמוקרטיה של מפלגות... כי לאט לאט אנחנו מרוקנים את השיטה שלנו מתוכן... בסוף כבר לא יהיה לה ערך....
מה קודם למה... האיש היחיד לפני המפלגה או המפלגה לפני האיש היחיד... כי מי שחושב שכחלון וביבי יותר חשובים מהליכוד
ושלי יותר חשובה ממפלגת העבודה... בסופו של דבר יחשוב וייתן לגטימציה לכך ששלי יותר חשובה מהמדינה והעם... ויאיר לפיד גם כן יותר חשוב מהמדינה והעם... ואולי גם יותר חשוב מאלוהים...