בעיה

בעיה

לפני כמעט חודשיים התחלתי לקיים יחסים ולקחת גלולות ומאז התחילו לי בעיות משונות במערכת השתן. תיאור הבעיה- לאחר שאני משתינה אני מרגישה כאילו יש לי עוד שתן והשלפוחית עדיין מלאה אבל לא יוצא לי כלום זו רק הרגשה מדומה ולא נעימה בכלל! כבר קרה שההרגשה נעלמה והיתה פחות מורגשת אבל עדיין הרגשתי לאחר שעשיתי פיפי אם נגעתי באיזור השלפוחית שיש שם עוד ושכאילו לא הוצאתי הכל. מה גם שבסוף ההשתנה בטיפות האחרונות שיוצאות אני מרגישה הרגשה מאוד לא נעימה..זה לא כאב ולא צריבה זו פשוט הרגשה לא נעימה כזאת חדה שלפעמים אני מחזיקה את עצמי לא לצעוק. כשזה קצת עבר לי אז ביחסי מין אני לפעמים הרגשתי שיש לי פיפי שכאילו איבר המין שלו נוגע בשלפוחית אולי? עכשיו הבעיה שוב חזרה ואני מרגישה כאילו יש לי פיפי אבל בעצם אין שם כלום. לפני מספר שבועות היתי אצל רופא משפחה והוא שלח או תי לבדיקות שתן..לא היה משהו חריג בבדיקות לפי מה שנראה(אני מצרפת) אמא שלי חושבת שאולי זה בגלל הגלולות ואולי הם אכשהו גרמו לרחם שלי לגדול וללחוץ על שלפוחית השתן? האם זה הגיוני?

בעיה

מה שאת מתארת מרמז מאד לכוון דלקות חוזרות בשלפוחית השתן , שזה משהו שקורה הרבה מאד אצל בנות שרק מתחילות לקיים יחסים. זה אפילו קורה בנשים שקיימו יחסים אבל היתה להן הפסקה ארוכה והן מחדשות . זה בדרך כלל קורה בחודשים הראשונים לאחר התחלת קיום היחסים וברוב המקרים חולף. בדיקת השתן שאת מצרפת מראה לויקוציטים ( תאי דלקת) בשתן שלך אבל התרבית מראה צמיחה מעורבת, כלומר, לא לנתת את השתן נכון. את צריכה לחזור על בדיקת תרבית ( בזמן שיש לך כאלה סימטומים) אבל חשוב שתנקי טוב את האזור קודם, תפשקי היטב את הרגליים בזמן מתן השתן, את מרבית השתן תתני בשרותים ורק מהאמצע , אפילו לקראת סוף המתן- תני מעט שתן בקופסה. אם את נותנת מההתחלה כל החיידקים שנמצאים באופן נורמלי בפות , בשופכה ובין הרגליים, נשפכים לתוך הכוס ונותנים צמיחה מעורבת. כדי למנוע דלקות , חשוב להשתין אחרי יחסים גם אם את מרגישה שאין לך כמעט שתן ואם הן ממשיכות כדאי גם לקחת כדורי חמוציות או לשתות מיץ חמוציות. אין שום קשר בין הגלולות לתלונות שלך.

תודה רבה! היתי אצל רופאה היום

והיא הביאה לי "צפוראקס" ל-5 ימים, מקווה שיעבור

אני מציעה שתתיעצי עם המשפחה שלך למי כדאי לפנו

יכול להיות שזה כלום וקשור ליחסי המין וייתכן וזה קשור לכליות . אל מנת לא להיבהל סתם ,אני מציעה שרופא המשפחה שלך יפנה אותך לרופא המתאים להמשך בדיקות ואיבחון

למעלה