בעיה...

בעיה...

המורה שלי לבלט אמרה שאני וכול הבנות צריכות להוריד 5 קילו.. המשקל שלי בסדר לגיל שלי ואני לא שמנה אין לי בכלל בטן ! אני לא רוצה להוריד יותר מקילו כי אני מפחדת שאני יהיה אנורקסית או משהו .. אז יש לי שתי שאלות/בקשות : 1. האם באמת כדאי לי להוריד 5 קילו והאם זה יהיה בריא בשבילי ? 2. יש לכן תרגילים כדי להרזות רק בירכיים וגם קצת בבטן ??

Swap Meet

New member
אוי ואבוי../images/Emo54.gif

אני מקווה שיש לך שכל ולא תעשי טעות טיפשית.... נכון שהמראה של הבלט הקלאסי צריך להיות רזה ויפה וכל זה אבל כל עוד את מרוצה מעצמך ומהגוף שלך אל תתני לאף אחד לערער לך את ההרגשה. את יכולה לעבוד על כפיפות בטן וחיזוק הירכיים על מנת לעצב את הגוף.

SPSP1

New member
לאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!

ב-ב-ק-ש-ה אל תעשי כלום!!!!! שום דיאטות ושום ירידות במשקל... א-ס-ו-ר בתכלית האיסור למורות להגיד דברים כאלה לתלמידות, כי זה מה שגורם לאנורקסיה! לחטב זה בסדר ונורמלי, אבל אם את רזה אל תרזי עוד!

dance for ever

New member
5 קילו ???? זה מוגזם...

אם את אומרת שהמשקל שלך בסדר לגילך.....אז את לא צריכה להוריד שום דבר! אולי המורה לא באמת התכוונה לזה, שכל הבנות צריכות להוריד 5 קילו ..

שחף 2009

New member
לא משנה

לא משנה אם המורה התכוונה לכולן או לא, פשוט אסור לה בתכלית האיסור להגיד דברים כאלה! ואל תקחי אותה ברצינות בכלל!! כי עובדה שאת מרוצה מהגוף שלך, את מצליחה תרגילים את לא מגושמת, מה הבעיה עם זה? למה צריך להפוך את הגוף שלך למכונת מעבדה ולראות מה קורה אם.... שטויות במיץ שלא תעיזי לחשוב על זה!!

דנית666

New member
הייתי רוצה לדעת..

מי המורה שלך כדי לתת לה סטירה ולעורר אותה על חוצפתה, בתור מורה בחיים לא הייתי חושבת להגיד ככה לקבוצת בנות להוריד משקל ובטח שלא לבנות רזות! יש הבדל אם מדובר בהשמנת יתר וזה לטובת בריאות התלמידה, לעומת אדם נורמלי שהוא בטווח המשקל הרצוי- אין שום סיבה בעולם להרזות 5 קילו!! גם הפרימה בלרינה אוכלת מסודר והיא רזה כי היא שורפת בריקוד שלה את המשקל ולא כי היא מרעיבה את עצמה למוות. אם הייתי יודעת מי המורה שלך, איך הייתי דואגת לפטר אותה, היא לא ראויה להיות מורה! כואב לי לראות שיש אנשים כמוה, כי בגלל אנשים כמוה הרבה בנות חולות, כי היא מלמדת אותן תפיסה שגויה וגורמת להן הרס עצמי. בנות, בבקשה תפנימו שלהיות רזה בטווח הנורמה זה בריא, אבל רזה מידי זה ממש מסוכן!!!

וגם אם היית קצת

יותר ... אם היית קצת מלאה אז מה אסור למורה להגיד לך דברים כאלה! חוץ מזה שאת מרוצה מגופך למה להתחיל סתם בסוף תגררי את עצמך לבעיות

Only Dance

New member
משקל מורכב מהרבה היבטים מעבר לגובה

הכוונה שהנטייה היא לבדוק האם המשקל תקין ביחס לגובה, אבל יש לי חברה שהיא יותר גבוה ממני, ואנחנו באותו רוחב והכל אבל עדיין אני שוקלת יותר ממנה, כלומר כעיקרון המחשבה אומרת אז אם היא יורת גבוה ושוקלת פחות ממך היא יורת רזה ממך, אבל לא, היא לא ספורטאית ואין לה נפח שריר, ומסת שרירים, אנחנו נראות אותו הדבר רק שאיפה שאצלה זה מאגרי שומן או לא יודעת איך לקרוא לזה אצלי השריר תופס את הנפח הזה, וידוע שמסת שריר יורת גבוה ממסת שומן. אז אם את נראית במראה טוב, ואת חושבת שאת מספיק רזה, ולא משהו חריג ויוצא דופן אין סיבה שתנסי להרזות, אני גם כן מאלה שהמורה מאוד משפיעה עליי, וחשובה לי מאוד דעתה, אבל תשקלי את העניין ותראי שאם בעצם את בסדר ואין סיבה להרזות אל תשעי זאת. תתיעצי עם גורם חיצוני אולי, דיאטנית או משהו שתסדר לך תזונה נכונה, ותשאלי אותה האם כדאי לך להרזות, והאם היא ממליצה, שיהיה מבוקר קאטי

gray star

New member
וואו...

כנראה שצריך להתחיל לתת קורסים להפרעות אכילה למורות לבלט... זה קורה יותר מדי.... ומיותר לומר שלא היא שקובעת, המדד הראשוני הוא הבי אמ איי שלך, הוא צריך להיות תקין. הנה מחשבון לחישוב: http://www.infomed.co.il/BMI.htm אין תרגילים להרזייה, התרגילים מעצבים ומחזקים את השרירים. אם את במשקל תקין ובחוג בלט זה מצויין- זה מעצב את הגוף- ובהדרגה המשקל עולה אבל מהשרירים- כלומר, הגוף נראה אותו דבר אך השרירים כבדים יותר. אם, עדיין, יש לך היסוס כלשהו תפני לתזונאית (=דיאטנית) עדיף למישהי שגם מטפלת בהפרעות אכילה, כי היא בנוסף למה שתזונאית רגילה עושה, היא תשריש בך הרגלים נכונים לחיים. ממש, ממש לא כדאי לעשות דבר כזה בלי עזרה מקצועית (שגם תגיד לך אם את צריכה) מניסיון שלי ושל בנות רבות מאוד.

gray star

New member
המשך

זה נכון שבי אמ איי לא מדוייק כמו מסת שריר ומסת שומן, ואני לא מסכימה עם זה שהרבה תזונאיות לא עושות את זה בצורה מדוייקת, אני מכירה כאלה שלפי מסת השריר מחשבות מסת שומן (בדר"כ אלו שעובדות בתל השומר במחלקה להפרעות אכילה וזאת על מנת שמי שספורטאית תהיה בריאה כמו מי שלא עושה ספורט וגם היא תקבל מסת שומן). ההסבר ההגיוני שלהם הוא שיביאו אותי לבי אמ איי כלשהו, וגם אם ארד קילו אשאר בריאה, ולא אם ארד קילו פתאום אהיה חולה. יש פה דילמה מסויימת. הם מביאים אותך למשקל שאת בריאה בו ואת יכולה לעשות ספורט ולשמור עליו, למה לא? אם את שלמה עם איך שאת נראית ובריאה, בריאה בנפש- הם גם אומרים שהקילו-שניים יותר משפיעים על התפיסה של הגוף.

למעלה