בעיה

מאיה54321

New member
בעיה

שלום, רציתי בבקשה לברר משהו. סבתי נפטרה, והותירה אחרייה צוואה שכתבה עם עו"ד. לסבתי יש בן אחד(דוד שלי) ועוד בן אבי שכבר לא חי, ו4 נכדות, אני אחותי ושתי הבנות של הדוד. סבתי הורישה בצוואתה על הדירה שלה חצי לדוד שלי וחצי לאמא שלנו, ואת כל החסכונות שלה, הורישה לי ולאחותי חצי חצי, כאשר מדובר בסכום מאוד גדול ששווה יותר מערך הדירה. דוד שלי מאוד התעצבן ונפגע מהדבר, והיום הם באו אליינו ואמרו לנו שזה לא פייר שזה לא מחולק שווה בשווה, ושהבנות שלו לא קיבלו חצי(למרות שהוא יכול לתת להן את החלק שהוא קיבל מהדירה), והם אמרו שהם רוצים שאני ואחותי נחתום להם שאנחנו מוכנות להתחלק עם דוד שלי חצי חצי בחסכונות של סבתא שלי. הם מאוד הפעילו עליינו לחץ, וגם שלא יצא לנו לראות את הצוואה במדוייק, ואני לפחות לא הבנתי שמבחינת הדירה, לי ולאחותי אין חלק בה,(חשבתי שיש לנו חלק בה), אז ככה שאחרי לחץ חתמנו. אחרי שהם הלכו, הבנו שזה היה מאוד מוזר כל התהליך. כבר באותו יום שנגמרהע השיבעה הם מיהרו להחתים אותנו,ובנוסף הם אמרו לאמא שלי שלא תספר לי ולאחותי מה שהולך להיות בבפגישה כדי שלא נדבר על כך קודם ושנהיה לא מוכנות. בקיצור, מאוד התחרטנו על שחתמנו, ואחרי שיצא לנו לדבר הבנו שסבתא שלנו כתבה את הצוואה בשביל לעזור לנו בעתיד, מאחר שאמא שלנו חד הורית, ומשפחתו של דוד שלי מסודרת מאוד מבחינה כלכלית. התקשרנו אליו ואמרו לו שאנחנו רוצים בינתיים לבטל את החתימות, ולחשוב על הנושא,(כשעה וחצי אחרי שהלכו בלילה) והוא ממש התעצבן והתחיל לצעוק, ואמר שאם ככה הוא יוצא למלחמה, ושמה שהוא יעשה זה שהוא ירכוש לסבתה שלנו את המצבה הכי יקרה שיכולה להיות שעשוייה מיהלומים מכל הכסף שיש בחסכונות ושלנו לא השאר כלום, והוא יכול לעשות זאת מאחר שכתוב בצוואה שהוא האפרופוס של החשבון שלה, ושלפני חלוקת הכסף, יש לקחת את הכסף להקמת המצבה מכספי העיזבון, והוא אחראי לזה. בכל אופן, רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות: 1. האם זה אבוד, ועצם זה שחתמנו אומר שזה סופי ושאין מה לעשות, או שניתן בכל זאת לערער על העניין?(יש לציין שלא הובא לידינו המידע על הסכומים שנמצאים בחשבון הבנק והחסכונות של סבתנו, ואת זה נדע רק כשנלך עם הדוד לבנק) 2. האם הוא באמת יכול לבזבז את כל הכסף על מצבה ממש יקרה, ואין כל דרך למנוע את זה? 3. מה בכלל כדאי לנו לעשות? יש לציין שאנחנו כלל לא בקשר טוב עם הדוד ומשפחתו, כך שעניין שמירת הקשר אינו מהווה בעיה. תודה מראש.

shlomi993

New member
תשובה למאיה

ויתור על חלק בירושה מכח צוואה צריך להיות מגובה בתצהיר שנחתם בנוכחות עורך-דין. לפי ניסוח שאלתך, ניתן להבין כי במקרה שלכן לא נערך תצהיר. על כל פנים, יש לפנות בדחיפות לעורך דין על מנת לנסות למנוע מהדוד את מימוש האיום ולבטל את המסמך שעליו חתמתן.

למעלה