בעיה

ניטו

New member
בעיה

שלום, אני בן 18 וחצי, ויש לי חברה כבר שנה וחצי. הבעיה היא שלאורך כל הקשר שלנו אני לא מספיק משחורר. אני מרגיש חסום. היא העירה לי על כך. היא אמרה שאני לא מחייך כמעט, שאני עוצר את הצחוק שלי (ע"י זה שאני שם יד על הפה), שכל פעם שאני רואה אותה אז יש לי פרצוף של באסה במקום חיוך ענק. אני לא מסוגל לרקוד לידה, ואני גם לא מסוגל לעשות לידה שטויות כאלה של צחוק. אני מרגיש שהבעיה היחידה בקשר שלנו היא הבעיה שלי- שאני לא מספיק משוחרר, שאני עצור, חסום, לא מאפשר לצחוק ולחיוך לצאת החוצה. מישהו יכול לעזור ? תודה.

bridges

New member
מה היית רוצה להיות איתה?

שלום ניטו, אני מזמין אותך לעצום את העיניים ולדמיין. תדמיין שאתה כן משוחחר, שאתה מאפשר לצחוק ולחיול לצאת החוצה מה היה קורה בקשר שלך? איך היית מרגיש אז? רונן

isaacm

New member
רק אתה ../images/Emo70.gif

ואל תיבהל. מספר זוויות, אחרי משפט וחצי שלך. בוא נראה לאן ניתן להרחיב את היריעה ומה ניתן לעשות. תנסה להגדיש לכל שאלה קצת יותר מ - 15 שניות. זה נשמע אחרת כשקוראים לאט. 1. איך נראה לך החבר האולטימאטיבי (המושלם ביותר) ? 2. ליד מי אתה כן מסוגל לעשות את הדברים הללו שלידה אינך מסוגל לעשות? 3. אם היה ברור לך שאין כל בעיה בקשר שלכם, איך היית קורא לתופעות הללו שעליהן כתבת? יש עוד כמה שאלות שעולות בדעתי - אבל אחכה לראות מה תעלה בחכתך עם השאלות האלה. אני ממש סקרן
איציק

ניטו

New member
תשובות

1. גברי מאוד, משוחרר, בעל אופי חזק, מקשיב, אוהב, נותן לבת זוגו תחושה של שמחה והנאה, נאמן.. יש עוד מלא חח 2. ליד אחותי :) 3. התופעות האלו נובעות מכך שאני ביישן, סגור ומופנם, והייתי רוצה לשנות זאת. אני מסתכל על אנשים כמו למשל אלון גל, או אנשים אפילו שאני מכיר כמו רופא אחד שיש לי, והם נראים לי מאוד גבריים, בטוחים בעצמם וחזקים. הייתי רוצה להתחיל תהליך שבסופו אהיה אולי עם אופי כזה, כי הרבה יותר כיף להיות לצד מישהו עם אופי שמח ובטוח בעצמו, מאשר עם מישהו שמשדר עצב ודיכאון. יש לכם עצות בשבילי ? איך להתחיל ? איך אני מתקדם מפה ? תודה

isaacm

New member
היריעה מתרחבת, יפה.

אני משתף אותך במה שהבנתי מהתשובות שלך, תכוון אותי אם הבנתי אותך אחרת מכוונתך. היית רוצה להיות גברי מאוד, משוחרר, בעל אופי חזק, מקשיב, אוהב, נותן לבת זוגו תחושה של שמחה והנאה, נאמן.. יש עוד מלא חח היום אתה ביישן, סגור ומופנם, והיית רוצה לשנות זאת. אני מבין (קצת) איפה אתה נמצא היום, ואני גם מבין (קצת) איפה אתה רוצה להיות. אני רואה שיש מקום שבו אתה יותר קרוב למקום בו אתה רוצה להיות, וזה ליד אחותך. ספר לי אם אני בכיוון, לגמרי לא, או משהו באמצע - ותשלים את מה שחסר, אם תרצה. זה המקום לשתף אותך גם בשיטת העבודה. אני לא יועץ. לכן לא אתן לך עצות. איך להתחיל אתה יודע, עובדה - אתה כבר עושה את זה, או חלק מזה, כשאתה נמצא ליד אחותך. איך אתה מתקדם מפה - רק אתה יודע. אנחנו נוכל ללוות אותך, לבחון יחד אתך את המחשבות, כיוונים, והכוונות שלך ולתמוך בך בתהליך שאתה בוחר לעבור. מעוניין? לעבודה. לא מעוניין? אני לא מאמין.
אז מהי העבודה? קודם כל הגדרת בצורה כללית, די יפה, את המקום בו אתה רוצה להיות. נתת לי מושג איפה אתה רוצה להיות. תוכל לתאר לי את המקום הזה (התכונות וכל מה שנלווה לזה) שאתה רוצה להיות בו קצת יותר בפירוט? בצורה כזו שתרגיש שאני יכול בעזרת התיאור שלך ממש לראות אותך כפי שאתה רוצה להיות? זה חשוב מאוד כדי שנחשוב על אותו מקום כשאנחנו מדברים. OK? אני חושב שהמשימה הזו די נעימה ומזמין אותך לחגוג עליה. בכיף. יש עוד משימה (מתחיל לחשוש - אל חשש). היא די נגזרת ממה שתכתוב - אז למרות שאני כל כך סקרן לקרא את מה שיהיה לך לכתוב - אתאזר בזבלנות
מאחל לך הרבה הצלחה במה שתבחר לעשות
איציק

ניטו

New member
אוקיי,אני אתאר

הייתי רוצה להיות גבר שמפגין בטחון עצמי מלא. שמקרין שמחה ואושר, ולא עצב וחרדה. הייתי רוצה להיות הרבה יותר החלטי, ולא כמו שאני עכשיו, כל הזמן מתלבט, והיא (חברה שלי) אומרת לי מה לעשות כל הזמן. הייתי רוצה לא להיות ביישן, כי זה הדבר שהכי מזיק לי לדעתי. הייתי רוצה שאנשים בחברתי ירגישו כיף, ירגישו שווים אליי, ולא יצטרכו הם ליטול חלק מרכזי בשיחה, בפעילות, בכל דבר. הייתי רוצה לתת את המילה האחרונה (ביני לבין חברה שלי), בלי לפחד שהיא לא תהיה מרוצה ממה שאני מציע. הייתי רוצה שלא יזיז לי כל פעם שאנחנו רבים, שלא יעשה לי כל כך רע בלב כשאנחנו מתווכחים וכשהיא כועסת עליי. אני אדם תקוע, מסורבל מחשבתית. הייתי רוצה להיות יותר "זורם", יותר מסוגל להיות משוחרר ולעשות שטויות, כי עכשיו גם אם אני עושה שטות, זה נראה מאולץ ולא אמיתי. הייתי רוצה להיות יותר רגוע ולוקח את החיים בקלות, מאשר להיות ככה. אני כבד כזה. אני לא קליל. אוקי.. זה מה שהצלחתי לחשוב עליו... תודה רבה איציק.

isaacm

New member
עבודה נאה

אני אוהב את צורת החשיבה שלך. התיאורים שלך מדברים אלי. ברשותך, אני רוצה לבקש ממך לכתוב שוב את ההודעה הקודמת שלך. אל תכעס, ואל תיעלב, זה אינו טרטור או "תרגול נוסף". שוב, לפני שאפרט, אסביר לך את שיטת העבודה ואת המטרה. תיארת לנו מה אתה רוצה להיות, באופן מוחלט ובאופן יחסי למה שאתה. שיתפת אותנו בצורה שהיית רוצה שאחרים יחושו בחברתך, בצורה שאתה רוצה להרגיש במצבים מסויימים, ולבסוף סיכמת את הדברים. יחד עם כל זה תיבלת את היאור בתחושה העכשווית שלך, בצורה בה אתה רואה את עצמך עכשיו, בתגובות הנוכחיות שלך - ובאיך הדברים נראים. מה שעשיתי זה לבחון את מה שכתבת לאור מה שביקשתי ממך, בחנתי איפה הדברים עונים על הבקשה ואיפה לא. מטרת הבקשה היא להגדיר בצורה מאוד ברורה את המקום בו אתה רוצה להיות. ברורה מספיק שאחרי התיאור אוכל לדמיין אותך בדיוק כפי שאתה רוצה להיות. בהירות כזו תושג רק אם התיאור יתמקד ביעד בלבד - ללא רעשים (הסחות) כמו אחרים או איך שאתה היום. תאר לעצמך שניתנה לך האפשרות לגלוש במימדים למימד אחר בו אתה בדיוק כפי שאתה רוצה להיות. אתה שם וצופה בעצמך, אינך יודע מה העבר שלך במימד ההוא, מה שאתה רואה זה את עצמך כפי שאתה שם. אתה רואה את עצמך שם, כשאתה לבד. אתה יכול להתחבר לתחושות שלך, למחשבות שלך - לפנימיות שלך - שם. אתה רואה את עצמך שם, כשאתה עם חבר יחיד. כשאתה עם חברים. כשאתה עובד. כשאתה יוצא לבילוי עם המשפחה. כשאתה מחזר. תשתף אותנו בדברים שראית, גם אם היו שם דברים שלא חשבת שיהיו (במיוחד שם). ככל שתהיה יותר ברור לעצמך - כך נוכל אנחנו לראות את מה שאתה מתאר ברור יותר. אני כל כך סקרן לחוות אותך במצב הרצוי. שתף אותנו. איציק

ניטו

New member
אוקיי

אני רואה אדם לבוש היטב, חייכן, גברי מאוד. רגוע ושלוו מאוד. מבטו מקנה ביטחון גבוה. האנשים שנמצאים איתו מדברים איתו בלהט ומחייכים אליו והוא גם מחייך אליהם. יש לו חוש הומור, הוא יודע להגיד את הדבר המתאים שיגרום לכולם לצחוק. הוא יודע להתמצא בכל דבר, מהיר עשייה, זריז, מגיב במהירות לכל דבר, והכי חשוב, שמח. אנשים מתייעצים איתו והוא עונה להם בגאווה. הוא הולך עם חברה שלו והוא זה שמוביל את השיחה, הוא זה שמוביל לאן הולכים. היא מאבדת את עצמה איתו, הוא גורם לה להשתטות ולצחוק בלי מעצורים. הוא מסודר ונקי, הוא מדוייק. כאשר הוא יושב עם המשפחה של חברה שלו הוא מדבר איתם בביטחון מלא ובקול גבוה. הוא לוקח את השיחה לכיוונים מעניינים ואף מכניס בדיחות באמצע, הם אוהבים אותו ונהנים איתו, וחברה שלו שמחה שהוא משתלב עם ההורים שלה. עם המשפחה שלו הוא מסתדר מצויין, הם לא מתערבים לו בחיים כי יודעים שניתן לסמוך עליו. יש לו קסם אישי, הוא סוחף ומרתק. תודה איציק, אתה נהדר. אבל יש לי שאלה: אני מפחד שלא אוכל להתשנות כי אלו דברים שטבועים באופי שלי.ואם אשתנה זו תהיה הצגה, ולא דרך התנהגות טבעית. מה אתה אומר על זה ?

isaacm

New member
עכשיו מתעוררת הסקרנות שלי

אבל לפני שנטפל בסקרנות שלי, אני רוצה להשיב על השאלה שלך. אני מאמין שכולנו משתנים. כולנו משתנים כל הזמן. אם אתה ממש רוצה לראות אנשים שלא משתנים אוכל להראות לך היכן הם נמצאים. שורות שורות, ורבים. אדם פועל מתוך הפנימיות שלו, מתוך האמונות העמוקות ביותר שלו, גם כאשר אין קשר בין המציאות לאמונות שלו. גם אתה מתנהל היום לפי האמונות העמוקות ביותר שלך, גם אם אין קשר בינן למציאות. כאשר אתה כותב לי: "לא אוכל להתשנות כי אלו דברים שטבועים באופי שלי.ואם אשתנה זו תהיה הצגה, ולא דרך התנהגות טבעית." אני חושב על האמונות העמוקות ביותר שלך שמשתקפות במשפט הזה. אז מה אני רואה? 1. התכונות הללו הן דברים שטבועים באופי שלך. 2. אם תשתנה זו תהיה הצגה. 3. הצגה אינה דרך התנהגות טבעית. 4. לא תוכל להשתנות. וההגיון המוצג הוא: כיון ש(1) לכן (2). (2) זה כמו (3). כיוון ש(2/3) לכן 4. אתה רוצה לנסות לבחון את הדברירם שוב? קח לך את הזמן שלך (תמיד אשמח להגיב לדברים בצורה ישירה - הפעם אולי תרצה לבחון את הדברים שוב לפני שאגיב) אז, אחרי שאמרתי את מה שהיה לי בתשובה לשאלה שלך, בוא נסתקרן ביחד. אה, גם כאן יש לי הקדמה קטנה. אתה יודע, אילו היו מבקשים ממני לעשות את מה שאני ביקשתי ממך לעשות - היה יוצא משהו אחר לגמריר, ואני חושב שגם אתה תסכים עם זה. בעצם, כל אחד שהיה מנסה לרשום את מה שאתה רשמת היה יוצא עם רשימה אחרת לחלוטין. המסר שאני מעוניין לשקף לך כאן הוא שמה שתיארת קיים עכשיו בפנימיות שלך,זה בעצם שיקוף החוצה של דברים שטבועים בך, רק "קצת" חסומים. בוא נמשיך לעבוד. ברשותך אני רוצה לשאול עוד קצת על איך אתה רואה את עצמך בעתיד. מה שכתבת עד עכשיו נותן לנו תמונה מהימנה על המחוזות בהם אתה מעוניין להשתנות. עכשיו אני מזמין אותך לשים את מה שתיארת בתוך עולם תוכן. יש בזה עבודה ואני מקווה שתמצא בה סיפוק. אני רוצה להכיר יותר טוב את אותו ניטו שבעתיד. עכשיו יש לנו אפשרות להמשיך במספר מסלולים שונים, אשתף אותך ותספר לי איך היית מעדיף להתקדם. נראה לי שנעבור בכל אחד מהמסלולים, אבל יתכן שיש לך העדפה - הרי הם לפניך. 1. ניתן להשקיע עבודה בהבנת האמונות העמוקות ביותר שלך הנוגעות להתנהלות שלך. 2. ניתן להשקיע עבודה בהבנת העניין שלך ביכולות ומה תפיק מהן. 3. ניתן להשקיע עבודה בהכרה של מה שאתה רוצה להיות, מעבר למה שכבר כתבת. 4. ניתן להשקיע עבודה בהתאמת תפיסת העולם העכשווית שלך לתפיסת העולם הרצויה לך. אל תדאג, אתה לא נמצא במצב של בחירה בין האחד לשני. כל מה שאני מבקש ממך זה שתבחר אם אתה רוצה כל אחד מהמסלולים, ובאיזה סדר אתה רוצה אותם. תתעלם מהקטע האחרון שכתבתי לפני הצגת המסלולים. אני משאיר אותו רשום רק כדי שתקבל מושג על הכיוון שלפי בחירתך נוכל להמשיך בו. ההזמנה אינה רשומה בצורה בשלה לעשייה, רק להיכרות. שבוע טוב איציק

isaacm

New member
עכשיו מתעוררת הסקרנות שלי

אבל לפני שנטפל בסקרנות שלי, אני רוצה להשיב על השאלה שלך. אני מאמין שכולנו משתנים. כולנו משתנים כל הזמן. אם אתה ממש רוצה לראות אנשים שלא משתנים אוכל להראות לך היכן הם נמצאים. שורות שורות, ורבים. אדם פועל מתוך הפנימיות שלו, מתוך האמונות העמוקות ביותר שלו, גם כאשר אין קשר בין המציאות לאמונות שלו. גם אתה מתנהל היום לפי האמונות העמוקות ביותר שלך, גם אם אין קשר בינן למציאות. כאשר אתה כותב לי: "לא אוכל להתשנות כי אלו דברים שטבועים באופי שלי.ואם אשתנה זו תהיה הצגה, ולא דרך התנהגות טבעית." אני חושב על האמונות העמוקות ביותר שלך שמשתקפות במשפט הזה. אז מה אני רואה? 1. התכונות הללו הן דברים שטבועים באופי שלך. 2. אם תשתנה זו תהיה הצגה. 3. הצגה אינה דרך התנהגות טבעית. 4. לא תוכל להשתנות. וההגיון המוצג הוא: כיון ש(1) לכן (2). (2) זה כמו (3). כיוון ש(2/3) לכן 4. אתה רוצה לנסות לבחון את הדברירם שוב? קח לך את הזמן שלך (תמיד אשמח להגיב לדברים בצורה ישירה - הפעם אולי תרצה לבחון את הדברים שוב לפני שאגיב) אז, אחרי שאמרתי את מה שהיה לי בתשובה לשאלה שלך, בוא נסתקרן ביחד. אה, גם כאן יש לי הקדמה קטנה. אתה יודע, אילו היו מבקשים ממני לעשות את מה שאני ביקשתי ממך לעשות - היה יוצא משהו אחר לגמריר, ואני חושב שגם אתה תסכים עם זה. בעצם, כל אחד שהיה מנסה לרשום את מה שאתה רשמת היה יוצא עם רשימה אחרת לחלוטין. המסר שאני מעוניין לשקף לך כאן הוא שמה שתיארת קיים עכשיו בפנימיות שלך,זה בעצם שיקוף החוצה של דברים שטבועים בך, רק "קצת" חסומים. בוא נמשיך לעבוד. ברשותך אני רוצה לשאול עוד קצת על איך אתה רואה את עצמך בעתיד. מה שכתבת עד עכשיו נותן לנו תמונה מהימנה על המחוזות בהם אתה מעוניין להשתנות. עכשיו אני מזמין אותך לשים את מה שתיארת בתוך עולם תוכן. יש בזה עבודה ואני מקווה שתמצא בה סיפוק. אני רוצה להכיר יותר טוב את אותו ניטו שבעתיד. עכשיו יש לנו אפשרות להמשיך במספר מסלולים שונים, אשתף אותך ותספר לי איך היית מעדיף להתקדם. נראה לי שנעבור בכל אחד מהמסלולים, אבל יתכן שיש לך העדפה - הרי הם לפניך. 1. ניתן להשקיע עבודה בהבנת האמונות העמוקות ביותר שלך הנוגעות להתנהלות שלך. 2. ניתן להשקיע עבודה בהבנת העניין שלך ביכולות ומה תפיק מהן. 3. ניתן להשקיע עבודה בהכרה של מה שאתה רוצה להיות, מעבר למה שכבר כתבת. 4. ניתן להשקיע עבודה בהתאמת תפיסת העולם העכשווית שלך לתפיסת העולם הרצויה לך. אל תדאג, אתה לא נמצא במצב של בחירה בין האחד לשני. כל מה שאני מבקש ממך זה שתבחר אם אתה רוצה כל אחד מהמסלולים, ובאיזה סדר אתה רוצה אותם. תתעלם מהקטע האחרון שכתבתי לפני הצגת המסלולים. אני משאיר אותו רשום רק כדי שתקבל מושג על הכיוון שלפי בחירתך נוכל להמשיך בו. ההזמנה אינה רשומה בצורה בשלה לעשייה, רק להיכרות. שבוע טוב איציק

ניטו

New member
אוקיי

אני רוצה לעבור בכל אחד מהמסלולים ואני רוצה לעבור בהם לפי הסדר שאתה כתבת אותם. יש לי רק שאלה: מה שאתה עושה איתי עכשיו זה בעצם קואצ'ינג ? זה יהיה שווה ערך לפגישה עם מאמן אישי ? תודה איציק.

isaacm

New member
../images/Emo13.gif מה שאני עושה זה לספק את הסקרנות שלי

זה השלב המיקדמי באימון אישי - להבין ולזהות היטב את המקום שעליו יש תועלת לעבוד באימון אישי. אמשיך מחר. בינתיים, נסה לחשוב עם עצמך מה אני אבקש ממך בהמשך.
לילה טוב איציק

isaacm

New member
אם תרצה, הנה ההמשך

אנחנו מעוניינים לגלות את האמונות העמוקות ביותר שלך כפי שהן מתקשרות להתנהלות שלך. אני זקוק למספר סיפורים, שלך. אנחנו ניקח את הסיפורים ונחפש היכן הם מבטאים אמונות עמוקות שלך. אל תדאג, אין לי שום רצון לתת לך לעבוד רק על בסיס האמון בי. הרעיון הוא שאתה יודע בכל שלב מה אתה עושה, למה אתה עושה, ובשביל מה אתה עושה
. סיפור ראשון: ספר לי על אחת הפעמים שהיית עם אחותך והכל זרם נפלא. היית בדיוק כפי שאתה רוצה להיות בדרך כלל. נסה לספר כך שאוכל ממש לדמיין כל מה שאתה מספר. מה היו התחושות שלך בשלבים השונים של ההתקדמות, איך הן גרמו לך להרגיש? ככל שתפרט יותר, יהיה לנו בסיס רחב יותר לעבודה. לפני שאתה יושב לכתוב, אזמין אותך לשבת על כיסא (משענת ישרה) ולהתרגע. רק אחרי שתתרגע (לפחות כ - 5 דקות) תתחיל לחשוב, ואחר כך גם לכתב. לילה טוב
איציק

למעלה