בעיה . .

ofirx

New member
בעיה . .

אני רוצה לכתוב יומן חלומות,אבל בבוקר אני לא זוכר כלום אפילו שאני מקדיש לזה 10 דקות על הבוקר . . רק מדי פעם יש לי פלאשבק בצהריים וגם זה מעורפל . . יש למישהו שיטות?

לקשמי

New member
תופעה מוכרת

גם לי קורה שבבוקר אני לא זוכרת כלום ממה שחלמתי ורק במהלך היום פתאום אני נתקלת במשהו שמזכיר לי את זה או סתם נזכרת במה שחלמתי. השיטה היא לרשום את מה שאתה זוכר, ברגע שאתה זוכר, גם אם זה ממש מעורפל, זה יותר טוב מכלום. זה עשוי לעזור לך לזכור יותר פרטים ולהגביר את היכולת שלך לזכור חלומות בהמשך. חוץ מזה, בבוקר כשאתה מקדיש 10 דקות לניסיון לזכור חלומות, יכול להיות שאתה מתאמץ יותר מדי, דבר שגורם למתח, והמתח רק מרחיק ממך את היכולת לזכור חלומות. נסה להשאר רפוי בזמן שאתה מנסה לחשוב על מה חלמת. (כלומר אם אתה מרגיש שאתה מכווץ את הפנים למשל או שיש איזשהו מתח באיזשהו אזור בגוף תנסה להרפות אותו). וגם: אם אתה זוכר חלומות שחלמת בעבר, נסה להיזכר בהם, אולי הם ירמזו לך על החלומות שהיו לך בלילה. או נסה לחשוב על דברים שקרו ביום שלפני הלילה, על מה חשבת לפני השינה וכו'. בדרך כלל החלומות הם על דברים שקרו במהלך היום ו/או על דברים שחשבנו עליהם לפני השינה.

ofirx

New member
תודה

היום הצלחתי לזכור 3 חלומות ! אומנם מעורפלים..אבל עדין :) מקווה לחוות חלום צלךול במהירות :)

ofirx

New member
לא עוזר :(

השבוע הזה זכרתי רק 3 חומות וגם זה ביום 1 . . :( יש משהו לעשות?שיטות?

amit469

New member
הנה שיטה שעבודת לכולם, וגם לי.

זה הדבר הכי פשוט והכי טוב שיש. לפני שאתה הולך לישון (כשאתה במיטה, לפחות ככה אני עושה את זה) תגיד לעצמך לפחות לאיזה 3 דקות או עד שאתה נרדם "כשאתעורר אזכור מצוין את כל מה שחלמתי" (תגיד לעצמך בראש כמובן) חשוב מאוד שתתכוון לזה, אחרת זה לא יעבוד.. דבר שאני עושה כל הזמן, וגם אם אני לא, המוח שלי כבר אוטומטית זוכר דפים שלמים של חלומות, אני לא רשמתי כמה ימים, לא שמתי לב, אבל אני עדיין זוכר חלומות בלי אפילו לנסות, תנסה את זה. זו השיטה הכי יעילה. עדיף מאשר לקום 666 פעמים באמצע הליילה רק בשביל לזכור חלום.. בהצלחה.

למעלה