בעיה.....

אורטל224

New member
בעיה.....

הבעיה שלי היא כזו-אני שמנה ( לא זו הבעיה).וגם הילד המקסים שלי שמנמן (רק בן 5 וכבר מציקים לו..).והבעיה היא חמותי. היא אחות. והיא נורא אובססיבית בכל מה שקשור בבריאות ודיאטה וכל זה. לי אף פעם לא הפריע להקשיב לה ולהנהן כשצריך, אבל הענין הוא שהיא מתחילה עם האובססיה שלה גם לגבי הילד שלי.כשאנחנו מתארחים אצלה היא תמיד מנסה להגביל אותו באכילה (רבאק הוא ילד..), וזה עד עכשיו היה עוד נסבל-כי סה"כ גם אני לא נותנת לו לאכול כל מה שהוא רוצה ובכל כמות (כי אני יודעת שהוא יקום בלילה ויקיא אםהוא יפריז). אבל אתמול היא התפרצה על בעלי בצורה כל כך מגעילה.היא שוב אמרה לילד מה לאכול מה לא כרגיל,ובעלי ביקש ממנה להפסיק. ואז היא אמרה :אבל אתה לא רואה שהוא הולך ומשמין? אני מ-ת-ב-י-י-ש-ת! ככה, בלי בושה,כאילו הילד שלי עבריין, היא מתביישת בו! עלי לציין שאנחנו משפחה דתית מאוד,ואני לא מעיזה לענות לה בחזרה,גם כי אין לי ביטחון עצמי כשזה מגיע אליה. ויש לי בלב כל כך הרבה לומר לה-ואני צריכה לסתום ת'פה.(בגלל העזרה הכספית שהם נותנים לנו). אני לא יודעת מה לעשות- היא ממשיכה לפגוע בלי הכרה- כאילו העובדה שהיא רזה ומתעמלת יום יום הופכת אותה לטובה יותר ממני. היא אשה כל כך קרה (מנסה להיות אצילית עלק),היא בקושי מנשקת או מחבקת את הנכדים שלה או צוחקת איתם וכו. וכשאני נזכרת איך אמא שלי ע"ה ,עם הסרטן,הכימו והמורפיום, ידעה להעניק לילדי אהבת סבתא אמיתית -אני שואלת את אלוהים למה לא השארת אותה, ולקחת את חמותי במקומה? זהו, מצטערת שנפלתי עליכם ככה, הייתי חייבת לפרוק את כל זה למישהו, ואם יש למישהוא עיצה טובה ,אשמח מאוד לשמוע. תודה.

dagidag

New member
יש לי עצה שלופה מהמותן...

אל תלכו לאכול אצלם. אני מתכוונת, תתארחו - רק לא לארוחות. אולי בעלך יגיד לה משהו ? אם לך לא נעים ו/או את מרגישה שאת קצת חסרת בטחון מולה. תאמרי לבעלך שיעשה משהו / יעיר בעדינות שאתם מודעים למצבו של הילד ואתם לא מתעלמים מזה אך אתם מחנכים אותו בצורה מסוימת ומבקשים לא להתערב.

נונה17

New member
קודם כל

קבלי כעובדה שכזו חמותך ושהיא לא תשתנה. לבקש מאלוהים שייקח אותה במקום את אמא שלך לא ממש יפתור לך את הבעיה. אני יודעת שאת מדברת מתוך סערת רגשות, אבל זה לא במקום. בכל אופן - אני חושבת שכדאי שתדברי עם בעלך שיעמיד אותה במקום אחת ולתמיד או שהיא תשלם על כך באיכות הקשר שלכם. גם אם היא צודקת (בינינו, יש מידה של צדק במה שהיא אומרת) יש דרך להגיד את זה והצקות לא יפתרו כלום (מנסיון - גדלתי עם סבתא כזו. בצעירותי היתה לי בעיית משקל והיא כל הזמן הציקה לי. הדבר היחיד שזה תרם לי זה דימוי גוף מזעזע שנשאר עד היום, למרות שעודף המשקל שלי הסתדר פחות או יותר עם הזמן). ואם היא רואה שכל ההצקות שלה לא עוזרות - שתרד מזה. זה לא ירזה לכם את הילד. גם העובדה שאתם תלויים בה כלכלית לא נותנת לה זכות להציק לכם. זה לא ממש סחר חליפין מהסוג הזה, את יודעת... אבל זכרי שגם אם היא תעשה מאמץ ולא תציק לילד יותר היא לא תהפוך פתאום לאישה חמה, מעניקה ומחבקת. אז אל תצפי למה שאת לא יכולה לשנות.

שלום לך

איך נושא ההשמנה של הילד משפיע עליו פיזית ? האם הוא עובר בדיקות ונמצא תחת השגחת דיאטנית ? האם הנושא מפריע גם לכם ? לילד ? איך מסתכל על זה בעלך ? מה הגישה שלו לנושא ? אני חושבת בסך הכל שאם הדבר מסתכם בזה שהיא "מתביישת" , פשוט להפחית את הביקורים שמכילים ארוחות אצלה. או את הביקורים אצלה בכלל. דבר נוסף הוא שבעלך יכול ליזום שיחה עם אמא שלו ולהבהיר לה שהיא פוגעת ואף עלולה בשלב מאוחר יותר לפגוע בביטחון העצמי של הילד ואף ליצור נזק ארוך טווח.

Netta79

New member
אממממ

איך חמותך איתך ? היא מעירה לך על אוכל ? מגבילה גם אותך ? אני מבינה שזה מעצבן - חבל"ז .. אין לה שום זכות להתערב בחינוך שלכם ! יחד עם זאת , אני יכולה לספר לך , שנתקלתי באמא לתינוקת בת חצי שנה ששוקלת 14 קילו (פשוט שמנה בהגזמה)שאמא שלה תוך כדי האכלה , סיפרה לנו , החבר'ה , איך אנשים חצופים אומרים לה שנראה להם שלתינוקת יש עודף משקל ... ואז הוסיפה ואמרה " לפעמים עצוב לה , או שהיא לא נרדמת טוב , אז אני נותנת לה ציצי" ואני חשבתי , שאוכל זה לא נחמה , אוכל זה לא נומי שיר ערס ... אז לא אמרתי כלום , אבל לדעתי הילדה שלה תגדל עם הפרעות אכילה , כל פעם שיהיה לה עצוב או קשה להרדם - היא תרוץ למקרר ... אז חס ושלום , אני לא חושבת שאצלך המצב הוא כזה ... עם זאת , אולי הילד רק בן 5 , ועדיין , לא עדיף לחנכו לתזונה נכונה מגיל צעיר ? שוב , אני לא חושבת שזה תפקידה של החמות להתערב ! בהחלט לא , זה מרגיז ומכעיס שמישהו אומר לך איך לחנך את הילד שלך - עם זה אין ספק במקרה הזה - תדברי עם בעלך , שיגיד לה שלא תתערב לכם בחינוך ! ומתביישת ? חוצפה !

פרצלה

New member
חמותך צודקת

ילד שמן זו בעיה. זו בעיה בריאותית בעיה חברתית בעיה תדמיתית לא חבל על הילד? ואם את לא עושה מה שצריך לעשות עלמנת למנוע מהילד שלך כל כך הרבה בעיות שנובעות מההשמנה,אז היא מנסה לעשות זאת. אולי זה לא מקומה? יכול להיות אבל אני לא יכולה להאשים אותה,הוא יקר לילבה והיא רואה שמשהו ממש לא בסדר בתזונה שלו שפוגע בו. וכן גיל 5 זה גיל ניפלא לחנך לתזונה נכונה במיוחד אם כבר בגיל 5 הוא סובל מעודף משקל. חבל עליו,אז רק בגלל שזו חמותך זה לא אומר שלא צריך להקשיב לה.

זו אכן בעייה

והשמת יתר היא אחד הגורמים למחלות. אבל --------> היא יכולה לייעץ בכיף ולא לבכיין שהיא "מתביישת".

פרצלה

New member
ברור,ברור שכל הקטע של אני מתביישת הוא מפגר

אבל אני חושבת שלטובת הילד,כדאי להקשיב לסבתא. ילד שמן בסופו של דבר סובל המון,חברתית,יורדים עליו,צוחקים עליו. קשה לו בספורט... בריאותית(אני מכירה ילד בן 9 שכבר סובל מקולסטרול גבוה) וכו' וכו'. חבל שרק בגלל שזו החמות אז להתעלם מעיצה טובה.

לטובת הילד צריך לעזור לו לשמור על משקל תקין

וגם לרסן את הסבתא שיוצרת לו פגמים באישיות. היא רוצה לתקן את הגוף ועושה את זה על חשבון הרס הנפש.

פרצלה

New member
זה נכון

אבל כנראה הסבתא רואה אותו תופח משבוע לשבוע שהם באים וכבר לא יכולה יותר. השמנה זו מחלה,ואם הילד היה חולה והאמא לא היתה לוקחת אותו לרופא לא היינו סלחנים כל כך. ברור שיש לרסן את תגובות הסבתא אבל במקרה הזה כדאי להקשיב לה.

אורטל224

New member
תודה רבה לכל המשיבים/ות...

עלי לציין שילדי אינו סובל מהשמנה מוגזמת (ילד עגעלגל ורך) אבל כנראה בגלל שחמותי רואה אותי, היא חושבת שהוא יצא כמוני. אני בהחלט מלמדת אותו מה בריא לאכול ומה לא, והוא יודע שלא מקבלים סוכריות סתם כך.(גברת עששת...), והוא לא מקבל כל דבר שהוא רוצה, בחוץ אנחנו אוכלים לעיתים מאוד נדירות ואני משתדלת לבשל בריא ומזין. ובכל זאת,הוא ירש את הגנים שלי. אבל לא זה הענין--הענין הוא שילד (וכל אדם), לא יוכל לקבל מסר ממי שלא מראה אהבה. כשדברים נאמרים בביקורת הם יוצרים אנטי. וחוץ מזה -לומר לילד "אכלת מספיק פירות,ואנחנו לא רוצים שתהיה שמן"-זה אכזרי. ד"א---האם 20 ק"ג לילד בגיל 5 זה בסדר?

אוסה

New member
שלי בנות 8 ואחת שוקלת 28 השניה 30

יש להן גוף מקסים. ראשית אני חייבת לציין שחמותך מדברת מדאגה לילד ואפשר להבין את הדאגה כי אנחנו חייבים ללמד את הילדים לאכול עם הפה ולא העיניים וישנם ילדים שאוכלים באמת עם העיניים כמו המבוגרים. אבלללללללללללללללללללל ההערה שלה מאוד פוגעת ועל זה כן צריך להעיר לה כי אם לא תעירו לה עכשיו היא תמשיך להשתמש בביטוי הזה שאכן יגרום לילד לבעיות. ילדים מאוד רגישים וערנים , הם שומעים הכל ואני מקווה שהוא לא שמע את המילה הזאת! אוי כמה זה מעליב ופוגע. עזרתה הכלכלים לא נותנת לה לגיטימציה לסתום לכם את הפה ולהעליב ככה. לגבי הילד שלך , הייתי מתחילה עכשיו כבר ללמד אותו אכילה נכונה . לי יש ילדה שבעבר היתה אוכלת עם העיניים, בגיל 4 כבר הבנתי את זה ומאז לימדתי אותה הרגלי אכילה נכונים. אני חייבת להגיד לך שאני הצלחתי ללמד אותה את זה ואפילו היום כשאנו יושבים לאכול היא יודעת מתי היא שבעה ומשאירה אוכל בצלחת. מתוקה , חייבים ללמד את הילדים הרגלי אכילה , תחשבי כמה מעליב מה שהסבתא אמרה , תחשבי כמה מעליב אם ילד 1 ילדים היו אומרים זאת? ובנוסף ילד בן 5 שוקל 20 ק"ג אבל מה הגובה שלו? לסיכום , את הסבתא להעמיד במקומה ומיד!

לאורטל לשאלתך, הסיקי מסקנות לבד

תשובה והסברים : איך אפשר לדעת אם המשקל של ילדכם תקיןהורים רבים פונים אלי דרך האתר ושואלים אם לפי הגובה והמשקל של ילדם האם הוא במשקל תקין או בעודף משקל.אני יודעת שהנושא הזה לא ממש ברור היות והיום פחות משתמשים בטבלאות וגרפים של גובה ומשקל, אלא, בשיטת מדידה שנקראת BMI. שיטה זו בודקת את היחס בין הגובה למשקל של הילד וכך ניתן לראות באיזה מצב הוא: משקל תקין, משקל עודף או השמנת יתר ישנו הבדל בין עודף משקל להשמנת יתר, בד”כ משתמשים ב- BMI. משקלאת ה- BMI מחשבים לפי נוסחה פשוטה : משקל לחלק לגובה בריבוע . גובה ² 43 לדוגמא – אם ילדכם בן ה- 10 שוקל 43 וגובהו 1.34 ה- BMI שלו הוא: 23.9 ² (1.34 ( ואז ניתן לבדוק בטבלה המצורפת ולראות שהוא נמצא במצב של עודף משקל וכמעט בהשמנת יתר ( כדאי לעשות משהו בנידון ומהר̷ משקל נורמלי הוא פחות מה- BMI בטבלה. גיל עודף משקל השמנת יתר בנים בנות בנים בנות 5 17.4 17.2 19.3 19.2 נלקח מתוך תזונה נכונה easy-way http://easy.blogli.co.il/archives/6

פרצלה

New member
תשמעי,אני לא יודעת אם זה הרבה או מעט

תלוי כמובן בגובה של הילד וכו'. הבן שלי הצעיר למשל,הוא בן 9 כמעט ושוקל 27. תראי,מה שאני כותבת נכתב כי איכפת לי מהילד שלך,הסבתא שלו ממש לא מענינית אותי. אני מגדלת שני ילדים ובעצמי הייתי ילדה. כולנו יודעים שילד שמן,סובל חברתית וכמה שזה מגעיל זו האמת. ועוד לא דיברנו על בריאותית. אז אני אומרת,אל תתיחסי אל הסבתא לרגע,נכון שהיא מעצבנת,תחשבי רק על טובת הילד,האם זה לטבותו מה שקורה? אז נתת דוגמא של פירות,חלילה,לא להגיד לו אל תאכל כי תהיה שמן,אפשר להגיד לו אל תאכל כי בפירות יש המון סוכר וזה נורא לא בריא לתת לגוף שלנו הרבה סוכר,הנה תראה גם אמא לא אוכלת יותר משניים שלוש פירות ביום. ובכלל,בגיל 5 את יכולה לרשום אותו כבר לחוג,למשל איזה חוג ספורטיבי,גם יוציא מרץ ואם יתמיד אז יסגל לעצמו דרך חיים בריאה. בקשר לסבתא,קחי אותה לשיחה,תגידי לה שאת מבינה,שאתם בהחלט משתדלים לתת לילד רק אוכל מזין וכל זה,אבל שהיא מתבקשת בכל לשון של בקשה לא להעיר לו ולא להעליב כי אחרת לא תוכלו להמשיך להגיע אליה,עשי זאת בתאום עם בעלך. אבל בבקשה.....אל תתעלמי מהבעיה של הילד בשם המלחמה עם הסבתא,כי תכלס היא צודקת במהות אבל טועה בדרך. זו דעתי הצנועה.

נומלה

New member
הצחקתן אותי

כדי שילד ירד במשקל צריך לשנות את הרגלי האכילה בבית. ברור שלהגיד לילד "בבננה יש הרבה סוכר זה לא טוב" ואחר כך לבלוס לידו בלי הכרה לא ישפיע על קצה זירתו. נראה כי החמות מנסה להעביר מסר לאמא דרך הילד. ונראה שהאמא איננה מוכנה / מסוגלת / רוצה לשנות את הרגלי ההאכלה בבית. הרי היא אומרת בעצמה שעיקר האכילה מתרחשת בביתה ולא בחוץ. הסיפור של ההשמנה אינו של הילד אלא של הרגלי אכילה ובישול וסוגי אוכל שלא צריכים להיות בבית. האמא איננה בשלב שבו היא מוכנה לעשות שינוי. את זה אפשר לדעת מכך שהיא עדיין בשלב ההכשה שבו היא מאשימה את הגנים שלה ולא את מה שהיא מכניס לפה במשקל העודף. במצב הזה יש שתי בחירות קשות. האחת לומר לחמות : אל תכנסי לנו לצלחת. דבר שלא ימצא חן בעיני החמות. הדרך השניה היא ללכת לדיאטנית ולשנות את הרגלי הבישול והאכילה בבית. דבר שמאוד קשה לאנשים מבוגרים. הדרך השלישית הקלה היא לא לעשות כלום ולקטר בפורום.

פרצלה

New member
לא יודעת למה הצחקנו אותך

תשובתך לא פוסלת את דעתינו אלא מוסיפה עליה פאן חשוב מאוד שאליו לא התיחסנו ואת כמובן צודקת. יש לשנות הרגלים בבית ואצל ההורים.

saritoosh22

New member
../images/Emo45.gif

ורוצה להוסיף דוגמא אישית. ילדים מחקים את הסביבה שלהם, בעיקר את ההורים. כאמא שמנה, הבנתי מהר מאוד שאם לא אשנה את הרגלי האכילה שלי ושל הבית, הילד ילמד את הרגלי האכילה הקלוקלים שלי. כששיניתי הרגלי אכילה (קשה מאוד), הילד למד לאכול פירות וירקות במקום פיצה ובמבה ואני קיבלתי צ'ופר של ירידה במשקל.

שאלה מוזרה!

מה הגובה? גנים? מה הוא אוכל? משקל זה לא משתנה בלתי תלוי. הגדולה שלי תמיד מדגדגת את הגבול העליו במשקל, אוכלת בריא. היא בת 3 ושוקלת 18.5 ק"ג. אנחנו משפחה לא גבוהה ולא רזה, משני הצדדים. בת הדוד שלה שוקלת בקושי 10 ק"ג, בגיל שנתיים. כשמשווים בין ילדים זה תמיד בעיה, צריך לראות אם בפני עצמו - הוא סופגניה עסיסית, או מעבר לזה. נשמע שהוא בכיוון הסופגניה
דברי עם חמותך, תני לה לראות שהוא אוכל בריא, בגיל כזה כבר אפשר לרשום לקראטה, חוג ספורט או כל דבר אחר. שזה הרגל טוב לחיים, לרזים ולשמנים.

למעלה