בעיה

בעיה

אני כותבת כאן בפעם הראשונה ומקווה שאתקבל כאן. אני רוצה להעלות בעיה ואולי מישהו יוכל לייעץ לי כיצד לפעול יש לי בן שהוא בן 16.5 אתמול הוא לא הלך לבית הספר באישור שלי נשאר בבית לפינוק אישי ( יש לנו הסכם שמותר לכל ילד לבקש 3 ימי פינוק אישי בשנה )בכל אופן חברים הגיעו אליו אני חזרתי מהעבודה ופתחתי את הארון במטבח והבחנתי כי חסרים כמה קופסאות סיגריות. אני יודעת שחבריו מעשנים וגם הוא מדי פעם, הוא לא מעשן בבית ולא נוגע בסיגריות שלנו. בשבועיים האחרונים שמנו לב שמדי פעם נעלמות כמה קופסאות ואתמול זה היה ממש בולט בפעמים הקודמות ביקשנו ממנו בעדינות שחבריו לא יגעו בסיגריות שלנו וכמו כן שאלתי אותו אם הוא יודע מי לקח את הסיגריות ואם זה הוא לקח אז אין לי בעיה אם הדבר , בהתחלה הוא אמר שהוא לא יודע מי לקח וכשאמרתי שיעשה סבב בין חבריו ויבדוק כי לא מקובל עלי שמישהו יחטט בארונות ויקח דברים שלא שייכים לו הוא החל להרים טלפונים ולאחר מכן ירד למטה לשוחח עם חברים השיחה הייתה מאד קשה ובסופה של השיחה הוא אמר לי כי הוא כועס על מי שלקח ומצד שני אני כועסת עליו ומה בעצם הוא אשם ומה הוא יכול לעשות לדעתי לקחית הסיגריות כמוה כגניבה האם הגבתי נכון האם אני צריכה להגיב בצורה שונה, האם בכלל הילדים מבינים שזו גניבה או שאני בעצם מגזימה אני עמדתי בתוקף על כך כי הוא חייב לדאוג לכך שהסיגריות יוחזרו הבייתה או שישולם תמורתם אומנם לא מדובר בהרבה כסף ולא הכסף הוא העניין אלא לקיחת דברים גלית שמחכה לתגובות

גליה13

New member
צודקת מאה ויותר אחוז

אין לאף ילד זר זכות לחטט ברונות שלכם ולקחת משהו- וזו אחריותו של הילד לדאוג לכך, שאם הוא מארח מישהו בבית- לא יקרה כדבר הזה- דבר אחר הוא אם הוא פתח את הארון ונתן להם- שגם אז זה מכעיס עד מאד- אבל לא הייתי קוראת לזה גניבה- את צריכה להרגיש טוב כי עשית מעשה נכון!

vered4

New member
נכון, ואם באמת הדגש הוא על פלישה

לפרטיות, חיטוט בארונות, ולקיחת דברים ללא רשות, המסר יתקבל יותר ברור, מאשר אם יש האשמה בגנבה. הייתי מבקשת שיחזירו את מה שנלקח, ולא כסף.

vered4

New member
ההבדל בין לקיחה לבין גנבה

לדעתי אותם חברים הרגישו אצלו בבית, ולכן התנהגו בחופשיות. את זה צריך להגביל.

גלי®

New member
זה מאד חביב , אבל איפה הגבול ?

האם לקחת את המכונית שלך ללא רשות זו גניבה , או שמא סחבקיות ? (ואני בכוונה מקצינה את הדברים ...)

bimbo.

New member
חג שמח, שקט ורגוע. אמן!!!../images/Emo172.gif../images/Emo171.gif

אני לא הייתי קוראת לזה גניבה, אבל כידוע, "ביתו של האדם הוא מבצרו", ואין לאף זר רשות לחטט בו. החברים בוודאי ראו בכך עשיית כיף, או שראו בכך כיבוד (אפילו אם לקחו על דעת עצמם), אבל עליהם לדעת שאסור להם לעשות דבר כזה. לדעתי אין לכעוס על הבן, כי אלה חבריו ולא כדאי שיווצרו סכסוכים ביניהם. גם אני חושבת שעליהם להחזיר סיגריות ולא כסף.

vered4

New member
אני מכירה בתים, אליהם החברים אוהבים

להגיע. כי ההורים נחמדים, ואפשר לדבר איתם, וכי הם מרגישים חופשיים וכף שם. זה חשוב לילד שהחברים שלו מרגישים ככה, ולכן לא הייתי עושה מהמקרה משהו שלא. אני מניחה שבבית כזה הגבולות לא ממש נוקשים ויש הרבה סחבקיות. לעומת זאת אם יש בית כזה, שנותנים אמון, והכל חופשי, הפגיעה באמון היא קשה. השאלה היא גם, אם החברים עשו את זה על דעת עצמם, או שהילד היה שותף לפחות להתחלת הענין.

ערב טוב וחג שמח

אני שמחה מאד על כל התגובות, וכן הבית שלנו הוא בית פתוח שהחברים נהנים להיות בו והם חופשיים לקחת אוכל או ממתקים בעצמם. למרות כל החופשיות שיש אצלנו אני חושבת שהם עברו את הגבול והילד כן צריך לקחת אחריות על הדברים והוא מתנער, הוא אומר את כועסת עלי ואני כועס עליהם אולם אני באמצע . אני חושבת שקשה לו לגשת לחברים ולבקש שיחזירו את הסיגריות לא נעים לו ובכל זאת השאלה היא האם לוותר לו או ללחוץ שהסיגריות יגיעו בחזרה ואם לא הסיגריות אז תשלום גלית

vered4

New member
אולי יהיה לו יותר קל להבטיח

וגם לעמוד בזה, שמקרה כזה לא ישנה שוב. אני מבינה שקשה לו לעמוד מול החברים שלו. ואולי אם נוח לכם, תוכלו לבקש ממנו שיזמין את החברים, ואתם תדברו איתם, ולהסביר שלמרות שממש נעים לכם שהם מרגישים חופשי, זה היה מוגזם. כך לא תוותרו, ותעזרו לילד שלכם להבין שאי אפשר להתחמק מאחריות. לי היה חבל לעשות משהו שיקלקל אוירת חברות כמו שיש אצלכם.

לא אוהבת לטפס על עצים

שאחר כך קשה לרדת מהם. החברים לקחו את הסיגריות. הוא לא מתנער מאחריות. הוא שוחח איתם, אמרת שהשיחה הייתה לו קשה. הוא כועס עליהם. מה את רוצה ממנו עכשיו? חבל להגיע להסלמה על דברים כאלו. הוא בטוח הבין את הגבולות, כנראה שגם הם. ואולי אפשר לרדת מהסולם,כל עוד יש שלבים לרדת ביוזמתך להגיד לו שאת מקווה שהמסר החד משמעי הובן. ולהבא לא מחטטים בארונות ולא לוקחים. אגב, מה ההבדל בין חבילת פתי בר לחבילת סיגריות? (סתם שאלה כדי להכעיס). אני הייתי מוותרת מזמן.ובלבד שנפל לו האסימון.

bimbo.

New member
גם אני רציתי לשאול...

מה ההבדל בין סיגריות ליתר הדברים, שאותם מותר להם לקחת? ייתכן והם לא ראו בזה שום הבדל, ולכן הרשו לעצמם. ואם כך, אני מסכימה עם דברי אש"ש: וותרו הפעם על תגמול, ובקשו מהבן שיסביר להם, שאתם בפרוש מבקשים לא לגעת בסיגריות.

vered4

New member
מי שמעשן יודע מה ההבדל ...בכיס

סיגריות עולות הרבה כסף, זה לא שמישהו לקח סיגריה והשאיר את הקופסא. הקופסא נכנסה לכיס והלכה איתו.זה יהיה תמים להניח שמי שלקח לא חשב על זה. זה כמו ההבדל בין לאכול קערה של דגנים, לבין לקחת את הקופסא הביתה.

ירדתי מהעץ

ואני לא בטוחה שעשיתי צעד נכון. הוא אומנם הבין את המסר וכנראה העביר אותו הלאה לחברים, אולם אני עדין חושבת שהדרישה שלי שיחזירו את מה שלקחו הייתה נכונה. הנושא ירד מסדר היום בבית. ולהבדל בין אוכל לבין סיגריות הוא הבדל מהותי , כשילדים נמצאים בבית כמה שעות הם מתכבדים במה שישנו בבית ובהחלט יכולים לאכול הכל, סיגריות זה לא אוכל הייתי משווה סיגריות לחפצים שנמצאים בבית ובדיוק כמו שלא לוקחים חפץ או כסף כי זה נמצא בבית כך לא לוקחים סיגריות. (וממש כעסתי:)) ) סוף המעשה הוא שהוא יודע מי לקח את הסיגריות והודיע לילד שהוא צריך להחזיר את הסיגריות, מה שלדעתי לא יקרה , בכל אופן אני ירדתי מהעץ ולא מזכירה יותר את הנושא. גלית

bimbo.

New member
גלית, את צודקת בהחלט../images/Emo140.gif

בנושא ההבדל בין סיגריות לאוכל, לא ראיתי את הנושא מנקודת מבט נכונה. אני שמחה שהעניינים בין בנך ובינך הסתדרו (כך הבנתי).

gal-or

New member
גליתוש,

כשחברים של אחי התחילו לבוא אלינו ולפתוח את המקרר, אבא שלי בהתחלה התפלץ, אחר כך קיבל את העניין בסחבקיות. עדי

אטיוד5

Active member
כנראה ...

הם מתייחסים לסיגריות כמו למים מהברז, או לחומוס מהמקרר. לא צריך לבקש מהם להחזיר או לשלם. מספיק שהוא דיבר איתם, בטח זה היה לו מאוד קשה, ועכשיו ברור לכל הצדדים שלא מקובל בבית שלך לקחת סיגריות מהארון כמו חומוס מהמקרר.

אהבתי את הציניות

ועכשיו אנחנו שמים את הסיגריות והחומוס באותה קופסא שידעו שאם אפשר לקחת חומוס אפשר גם סיגריות. וברצינות אני חושבת שזו גניבה כמו כל גניבה אחרת. גלית

ציפי ג

New member
ההבדל בין סגריות לפתי בר

א. המחיר. ב. לא כל ההורים מרשים לעשן. אני הייתי רואה את זה בחומרה לו בני היה משיג סגריות, שאיני מרשה לו לעשן, מהורי חבריו. אבל אם הילד הבין את המסר, זה מה שחשוב. אני לא חושבת שאת יכולה לחנך את חבריו. והוא ישים עין עליהם בעתיד

למעלה