בעיה...

סיביון

New member
בעיה...../images/Emo4.gif

חתולה המליטה לי מתחת לבניין, יש לה שני גורים בני 3-4 שבועות ולאחד מהם יש דלקות עיניים. הבעיה היא שהחתולה מנסה לתקוף אותי כשאני מתקרבת לגורים. יש לי מלכודת אבל אני בספק אם היא תכנס אליה שלוש פעמים ביום (כדי שאוכל למרוח לגורון משחת עיניים). אופציה שניה שהוצעה לי היא לערבב אנטיביוטיקה באוכל רטוב ולתת לגורון לאכול. הבעיה היא שגם אימו ואחיו יאכלו מהאנטיביוטיקה ואין דרך לשלוט במינון בדרך כזאת. מה ניתן לעשות כדי להציל את עיניו של הגור?

אמנם לא אידיאלי

הייתי אומרת לך לקחת את הגור הביתה- להפריד אותו מאימו, אבל השאלה היא מה לעשות אם תגלי את הבעיה בעוד גורים. אפשר לקחת את זה כאופציה, ועדיף בוודאות לאבד אמא מאשר את מאור עיניך וחייך...

טיפול בגור עם דלקת עיניים

דלקות העיניים בגורונים האלה הם לרוב על רקע הדבקה בוירוסים (הרפס, קליצ'י) המאפיינים גורי חתולים ופוגעים במערכת הנשימה העליונה. על האזור המודלק, מתיישבים גם חידקים שמחמירים את המצב. הטיפול האנטיביוטי נועד לפתור את הזיהום המשני בחיידקים, והוא חשוב במצבים אלה. אם הגור בן 3-4 שבועות, הוא אמור להיות מסוגל להתחיל לאכול לבד. אפשר לנסות להפריד אותו ואם הוא אכן אוכל לבד אז הוא רק יצטרך טיפול בעיניים 3 פעמים ביום. מצטער אבל אין לי רעיונות חוץ מזה - לא הייתי ממליץ על אנטיביוטיקה במזון. אולי יעלו כאן רעיונות יצירתיים אחרים.

למעלה