בעיה|ASP - אתר בשיטת GET

ElectroSpark

New member
בעיה|ASP - אתר בשיטת GET

אני מתכנת מתחיל וכתבתי אתר ב ASP תוך שימוש בשפת הסקריפטים JavaScript. הוא עובד בערך ככה: יש את הדף הראשי - Default.asp. יש תיקייה ששמה Pages ובתוכה יש את כל הדפים הקיימים באתר (חוץ מ Default.asp). ברור שיש גם Images וכל זה, אבל זה פחות חשוב. ב Default.asp, בחלק בו נמצא תוכן העמוד, מתבצע התנאי הבא: var p = Request.QueryString("page"); var qs = Request.ServerVariables("QUERY_STRING"); if (qs != "") { Server.Execute("pages/" + p + ".asp"); } else { ... דוגמא: אם הייתי רוצה להציג את הדף contact הייתי כותב default.asp?page=contact זאת אומרת: אם קיימים משתני GET בכתובת - תריץ את הקובץ ששמו זהה לערך המשתנה בכתובת (page). אם לא זה יציג את כל הקוד שמתאים לדף הראשי של האתר (חדשות וכו'). כמו שאתם רואים הקוד דיי צולע, ולא הצלחתי לכתוב תגובות מתאימות לשגיאות שיכולות להתחולל בקוד... הייתי מאוד שמח אם מישהו היה נותן לי שיטה יותר טובה לכתוב את המערכת אבל שתישאר על אותו עיקרון של EXECUTE לפי ערך הפרמטר בכתובת, או שיעזור לי ב"שיפוץ" הקוד הקיים. תודה מראש לעוזרים.

ElectroSpark

New member
לא ממש הבנתי..

לא ממש הבנתי את המדריך.. ובכלל מדברים שם על תמונות. יש שיטה יותר טובה/מדריך יותר ברור?

Xעמרי

New member
החלק האחרון זה תמונות

אבל פה אתה יכול לשלב את מה שאתה כבר עשית וזה שימוש בserver.execute למעשה אתה יכול להיות קצת יותר יעיל ולפתוח בFSO את הקובץ בנתיב המבוקש ולהמיר אותו בצורה כזו שבה תוכל להוציא את הכל לתוך משתנה ולבצע את הפקודה execute (שזה כמו eval בJS) על אותו משתנה הפונקציה הזו לא צריכה להיות כ"כ מסובכת

ElectroSpark

New member
טוב אז ככה:

* איפה אני כותב את כל הקוד הזה? * אחרי כל הבדיקה של ה URL (שנגמר בשורה requestPath = split(httpURL,"/")) צריך פשוט לכתוב את ה Execute כמו בקוד שלי..? * כל הקוד הוא ב ASP-VBScript, אני משתמש ב JavaScript (במקום Dim - Var ועוד..). הייתי רוצה לקבל עזרה קצת יותר מקרוב, אשמח אם תדבר איתי במסנג'ר: [email protected]

pelegk2

New member
קודם כל תצמיד את כל הקוד לשמאל איפ אשר לקורא

קודם כל תצמיד את כל הקוד לשמאל איפ אשר לקורא ככה זה בלאגן בעיניים מה גם שמה שאתה עושה זה פירצת אבטחה הקוראת לגנב כי בעצם אני יכול להעבירל ך כפרמטר כתוב של דף בשרת שלי השת שלך ייבצע ובעצם אניאשתלט לך על השרת לא נורא לומדים:)

למעלה