בעיה תעזרו לי בבקשה.

Crow4U

New member
בעיה תעזרו לי בבקשה.

אני רוצה לקחת את השם משתמש לפי ה ID שלו שנמצא בשורת הכתובת זה הכתובת
user.asp?id=5​
עכשיו זה הקוד שעשיתי
$Connection=mysql_connect($DB_Host, $DB_User, $DB_Pass); mysql_select_db($DB_Name); $sql = "SELECT * FROM users where userid='$id' limit 0,1"; $res = mysql_query($sql,$Connection) or die("what ever".mysql_error()); $row=mysql_fetch_array($res) echo $row['username'];​
וזה לא עובד.. מה לעשות?

ik5

New member
מה הוא אומר לך לגבי הביצוע

של השאילתא ? האם $id הוא מסוג טקסט (כי אם לא אז למה שמת לו גרשיים) ? אתה לא צריך limit אם יש לך רק משתמש אחד !! שחכתי משהו ?

Crow4U

New member
עשיתי עכשיו את זה

$sql=mysql_query("SELECT * FROM users WHERE userid = '".$_GET['id']."'",$Connection); if (!$sql) echo mysql_error(); $row=mysql_fetch_array($sql);;​
עכשיו זה שוב לא הראה לי כלום אבל שעשיתי
$sql=mysql_query("SELECT * FROM users WHERE userid = '5'",$Connection); if (!$sql) echo mysql_error(); $row=mysql_fetch_array($sql);;​
זה הראה לי הבעיה היא שהוא לא לוקח את ה ID משורת הכתובת למה?

Crow4U

New member
הצלחתי!

היתה בעיה עם אותיות גדולות וקטנות.. בשורת הכתובת היה ID ואני כתבתי id..

Crow4U

New member
עוד בעיה ב SESSION

אני עשיתי דף התחברות הכל טוב בו הוצאתי את הנתונים של המשתמש ועכשיו אני רוצה להכניס אותם ל session אז עשיתי
$_SESSION['userid'] = $userid; $_SESSION['first_name'] = $first_name; $_SESSION['last_name'] = $last_name; $_SESSION['user_level'] = $user_level;​
ומשום מה זה לא הכניס את הנתונים נתונים קיימים כי לפני ה session אני הצגתי אותם למשתמש מה הבעיה?

Crow4U

New member
שיניתי לעוגיות.

אני ככה
setcookie("userid",$userid,time()+100000); setcookie("first_name",$first_name,time()+100000); setcookie("last_name",$last_name,time()+100000); setcookie("user_level",$user_level,time()+100000);​
ובעמוד שמציג את השם משתמש עשיתי
echo "Welcome ". $_cookie['first_name'] ."​
וזה הציג לי רק welcome בלי כלום.. מה שוב הבעיה?

ik5

New member
לא הייתי ממליץ לך לעשות את זה

ככה... תשאר בsessions ... כי זה דבר זמני שכל הזמן צריך להיסגר (אחרי שאתה יוצא מהדפדפן).

Crow4U

New member
אני מעדיף עוגיות כי..

אם אני ישתמש ב session אז כל פעם שהגולש נכנס לאתר הוא צריך להתחבר ואם אני עושה עם עוגיות אז אני יכול לקבוע לזה זמן ואז אוטומטי זה יזהה אותו.. מצאת את הבעיה? אני שאלתי המון אנשים ואף אחד לא מצא אותה.. אולי זה קשור לליקוס? (זה השרת שאני עובד בו.. לצערי..)

kensaggy

New member
העוגיות לא עובדות לך כי..

מערכים גלובלים רגישים לגודל האותיות! (Case Sensitive). אתה צריך $_COOKIE ולא $_cookie כל המערכים הגלובלים באותיות גדולות בלבד. בהצלחה,חן.

Crow4U

New member
לא עוזר..

עשיתי
if (!$_COOKIE['userid']) { echo "שגיאה<br>"; }​
וזה כותב לי שגיאה.. זה עדיין לא יצר את העוגיה..

Megapuzik

New member
../images/Emo91.gif../images/Emo45.gif

במקום ליצור עוגיה חדשה לכל משתנה שאתה רוצה להשתמש בו, תכניס את כל המשתנים למערך אחד ואת המערך תכניס לעוגיה.

ik5

New member
מה הבעייה ?

$User = Array($id, $UserName .....); $_SESSION['Array'] = $user​

Megapuzik

New member
הקריאה נעשית כמו קריאה

למערך דו ממדי רגיל
$bla = array(): $bla['id'] = $id; $_SESSION['my_session'] = $bla ; print $_SESSION['my_session']['id'] ; # <------ = $id​

Crow4U

New member
לא הבנתי את זה...

אולי פשוט מישהו יכול לעזור לי עם הקטע של העוגיות שכתבתי למעלה? למה הם לא נוצרו?

למעלה