בעיה.......תעזרו בבקשה.

סתםאני3

New member
בעיה.......תעזרו בבקשה.

אני גרושה כבר למעלה מ7 שנים. הגרוש שלי לא משנה את כתובתו במשרד הפנים למרות שבכל פעם מבטיח לעשות זאת.מיד תבינו למה הוא לא משנה את הכתובת: כבר 4 פעמים הגיעו אלי מעקלים על כך שהוא לא שילם קנסות חניה ואגרת טלויזיה. למזלי,הייתי בכל פעם בבית והראיתי תעודת זהות שבה כתוב שאני גרושה. במשרד הפנים אומרים שהם לא יכולים לשנות כתובת בלי שהוא יבוא לשנות. איך יוצאים מהמילכוד הזה?מה עושים? זה מפחיד כל כך כשבאים מעקלים........

פיקסון

New member
מעקלים

תנסי לפנות למפעילי המעקלים שירשמו אצלהם את הדבר וע"י הם לא יבואו אליך עוד אפשרות לנסות לברר אצל יודעי החוקים האם דבר זה לא נחשב כטרדה ואז ע"י כך להגיש תלונה כדי שיעביר את הכתובת

סתםאני3

New member
תודה ותשובה.

בכל פעם המעקלים רושמים את העובדה שהוא לא גר כאן.אבל...הבעיה שבכל פעם באים אחרים לעקל.בכל פעם מעיריה או מרשות אחרת......... גם כתבתי מכתבים רשומים לכל הגורמים שבאו לעקל.זה לא עוזר......... מה עושים????????

ילוטייל

New member
פסק דין הצהרתי

תגישי בקשה לבית משפט באיזור מגורייך להצהיר שהוא לא גר יותר בכתובת שלך. תציגי את פסק הדין בכל פעם שיבואו. ייתכן שאת יכולה לעשות את זה בבית המשפט שבו התגרשתם.

פסק דיין הצהרתי

האגרה שלו מאוד יקרה, לכן, תגישי בקשה לפסק דין הצהרתי בבית המשפט לענייני משפחה שדן בעינין שלכם ותבקשי לחייב את הגרוש שלך בכל ההוצאות שנגרמו לך לרבות האגרה.

סתםאני3

New member
חידוד השאלה

איך גורמים או מחייבים אותו פשוט לשנות את הכתובת שלו?????

בשלב ראשון

הייתי משגרת לו מכתב חריף על דרישה לשנות כתובת מגורים ועל הנזקים שנגרמים לכך כתוצאה מהמחדל שלו, הסעיף האחרון במכתב צריך לכלול התראה מפורשת, שאם הוא לא ישנה את כתובתו תוך 7 ימים מיום קבלת המכתב וישגר אלייך אסמכתא כי הכתובת אכן שונתה, את תאלצי לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותך על פי דין והדבר עלול לגרום לו להוצאות. במידה ולא יעזור, פני לבית המשפט וצרפי את ההתראה ששלחת גם כן.

בדד1

New member
לא עו"ד אני

אבל מבחינה כלכלית למדתי שהגשת תביעה צריכה להיעשות רק אם התוצאה תהיה משמעותית אני מצטט "התראה מפורשת, שאם הוא לא ישנה את כתובתו תוך 7 ימים מיום קבלת המכתב וישגר אלייך אסמכתא כי הכתובת אכן שונתה, את תאלצי לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותך על פי דין והדבר עלול לגרום לו להוצאות ותוצאה משמעותית היא שאפשר יהיה לגבות ממנו את ההוצאות אז אם הרשויות לא מסוגלות לגבות ממנו חובות אל תלכי להגיש נגדו תביעה שתעלה לך בממון ולעולם כנראה לא תוכלי לגבות ממנו את ההוצאות

אם המכתב יעזור

מה טוב.... נפתרה הבעיה. אם היא תיגש לבית משפט - היא תצא עם פסק דין הצהרתי שאומר שהמעקלים לא יכולים להתקרב לביתה וקובע כי מיסטר X לא מתגורר בכתובת הנ"ל. אז אולי יהיה לה קשה לגבות את ההוצאות שיפסקו לטובתה (ואולי לא... יתכן כי הם יוכנסו לתיק המזונות ויהיו בעדיפות טובה בעיקולים)- יחד עם זאת, המטרה שלה היתה לגרום להפסקת ביקוריהם של נכבדי ההוצל"פ - שורה תחתונה: המטרה תושג.

סתםאני3

New member
שוב הסבר

תודה על התשובה ,אבל..... אני לא רוצה להציג כלום כשהם יבואו.אני מציגה להם בכל פעם את תעודת הזהות שלי שרשום בה שאני גרושה. אני לא רוצה שהם יבואו....... אם הם יבואו כשאני לא בבית הם פשוט יעקלו.......... מה עושים?

מיקי 43

New member
תאמרי להם את כתובתו

או כתובת משפחתו שיציקו שם אצל הוריו או אחיו אולי אז הוא ירגיע

מיקי 43

New member
שמע איש בד'כ אתה פייסן

וזה מקובל אבל לחיות תחת הטרדות לא תודה כן כשצריך להלחם אז נלחמים גם אוהבי אדם וכשיש ילדים בבית ווצריך להתמודד עם שכאלה הילדים מרגישים את אי הנוחות של ההורה ואת זה יש למנוע גם במחיר אי הנוחות של ההורה השני ואם זאת מלחמה אז היא מלחמת אין ברירה וכן אני ממליץ עלמלחמה כזו במידה וקיים הצורך

ערסlight

New member
יש לך 2 בעיות.

הבעיה של המעקלים היא לא כזאת... בעניין הקנסות, בד"כ באים קבלני גביה. התפקיד שלהם הוא בעיקר להפחיד את בעל החוב ואין להם שום מעמד חוקי. [הקטע שלהם לעשות רושם כאילו הם מהוצאה לפועל מה שבד"כ לא נכון] לא חייבים אפילו לדבר איתם. [אם מצליח להם, טוב ואם לא... אז לא.] מעקל רשמי יש לו תעודה רישמית והוא בא בליווי שוטר. גם אז, הם חייבים לתת התרעה מראש לפני עיקול של שבעה ימים, בכתב ועל נייר רישמי. [אין מצב שנגיד לא תהי בבית ומישהו יכנס ויקח דברים, אלא אם כן זה פורץ]. אבל, בעיקר לדעתי את עושה רוח מזה שכאילו אי החלפת כתובת איכשהו קושרת את גרושך אלייך. הכי פשוט... תירגעי.[שמעתי, נשימות עוזר]. אין פה סיפור חוץ מזה שבראש שלך.

סליחה?

מה הקביעה הזו? נראה לך שזה נעים שמגיעים מעקלים הביתה ליד הילדים? למה היא צריכה להתעסק עם החובות שלו? "עושה רוח" נו, באמת

ערסlight

New member
גם את...

המצב לא שונה מרוכל שדופק בדלת. אומרים... לא גר פה וזהו. מלחמתיות הנקבות האלה...

למעלה