בעיה שרציתי להעלות

מיכל1000

New member
בעיה שרציתי להעלות

היי. אני חיפשתי איפה לכתוב את ההודעה הזו,כי אני חייבת עזרה בנוגע לחברה טובה שלי. פירסמתי את זה בפורומים אחרים,כי לא מצאתי פורום ממש ספציפי שקשור לזה,ועכשיו אני שמחה שמצאתי. אני אעשה את זה קצר,כי אני לא מעוניינת לגזול מזמנכם. אז ככה: יש לי חברה מאוד טובה (22) שנמצאת בדיכאון כבר קרוב לשנתיים. לא הייתי רוצה להיכנס ממש לפרטים כי אין לי מושג,אולי היא קוראת כאן??? בכל אופן,היא היתה גם מטופלת אצל פסיכולוג ,אבל שום דבר לא זז. אני לא יודעת בדיוק על מה לשים את הבעיה.ולהגיד שממנו היא סובלת. אבל היא מאוד מדוכאת.ו הבעיה היא שהיא לא מראה את זה לאחרים. וגם לא תמיד היא מראה את זה לי. אבל כבר קרוב לשנה שהיא מאיימת בהתאבדות. היא מאוד מפוכחת. היא אפילו נרשמה ללימודים ,אבל כל הזמן בראש שלה המחשבה שאוטוטו היא מתכוונת לעשות את זה. היא ממש שבר כלי,ואני לא יכולה לראות אותה ככה. אני מכירה אותה די טוב ואני יודעת ,תאמינו לי,שהיא לא כ"כ מסוגלת להתאבד! אני בספק אם היא מסוגלת לעשות מעשה של התאבדות.מהטעם הפשוט שהיא ילדה פחדנית! מאוד מאוד פחדנית. . אני גם מכירה אותה ותמיד שהיינו רואות סרטים עם דם וכל זה,היא בקושי יכלה להסתכל.... כך שאני משוכנעת שאין מצב שהיא תעשה משהו כזה! לשמחתי,ההורים שלה לא עובדים באיזה תפקיד משטרתי או משהו כזה,כך שגם נשק לא נמצא בסביבתה.(אם היה,אני בטוחה שהייתי נכנסת להיסטריה). ולקחת כדורים,אני בטוחה שהיא לא תעשה את זה, כי היא בחורה עם אגו ,שרק מהמחשבה שהיא תנסה ולא תצליח ,איך היא תסתכל אחרי זה על ההורים שלה?? אז אני לא יודעת מה לעשות??
מצד אחד אני מאוד מודאגת.כי היא חברה טובה שלי. ומצד שני,אני מנסה לשכנע את עצמי (כמה שזה נשמע אכזרי) שהיא לא מסוגלת לעשות את זה באמת. כי אין לה בעצם איך. בבקשה עיזרו לי,מה אני צריכה לעשות?? אני לא רוצה סתם ללכת ולהלשין-כי זה לא משהו שאני אמורה לדעת, מתי זה ייקרה.וגם ,כפי שאמרתי לכם,אני יודעת שבגדול,אין לה איזשהי דרך ממש ודאית לפגוע בעצמה. אז אולי זה סתם תשומת לב? אבל זה כבר יותר משנה ככה. מה עושים במצבים שכאלה? האם ההשערות שלי נכונות?? שהיא לא כ"כ מסוגלת להתאבד (מילה איומה) בהתחשב באופי שלה? (היא ממש פחדנית) אני מצטערת שאני כזו נסערת. אבל ככה זה יצא. מחכה לתשובות לעזרה כיצד לפעול?

shellyland

New member
היא ניסתה טיפול תרופתי?

עוד מעט תבוא לפה מוסקט, שהיא המומחית שלנו לעניינים כאלה, ותסביר לך על זה יותר. רק רציתי לומר בעניין ההתאבדויות, שלא תריך לפחד מדיבורים על זה. להיפך. אפשר לשאול אותה אפילו אם היא כל כך רוצה למות, למה היא עוש לא עשתה את זה? במרבית המקרים, התשובה תהיה כזאת שמחוברת לסיבות שלה לחיות. מחשבות אובדניות הן לא דבר חריג כל כך, כפי שנדמה. כל עוד הן לא מלוות במעשים או בהתנהגות אובדנית (שנתיים!), לא צריך להבהל מהן ודאי לשים אותן על השולחן. יכול מאוד להיות שהדיבורים האלה הן דרך לא מודעה בה היא מנסה לעורר אצלך או בעצמה דאגה למצבה. את יכולה לנסות להסביר לה שגם בלי "אמירות קיצוניות", את מאוד מודאגת ממצבה ומאמינה לה שהכל נורא רע.

מיכל1000

New member
אז לא לקחת את זה ברצינות??

למרות שאני בטוחה שאם נגיד,היה לה אקדח או משהו כזה..הייתי הרבה יותר מפחדת. כי זה משהו זמין. וגם כי היא ממש ממש מיואשת.היא שורדת את החיים ולא חיה ממש. אבל בגלל שבתוך תוכי אני מאמינה שאין לה בעצם איך לעשות את זה,אז זה לא ייקרה. אבל מה ייקרה אם אני טועה?

shellyland

New member
אם את טועה

והיא באמת רוצה למות, היא תעשה את זה עם התמיכה שלך או בלעדיה. אני אהיה בוטה ואומר שזה קצת יומרני לחשוב שאת יכולה להשפיע על הרצון של מישהי לחיות או למות במידה כזאת. נשמע לי כאילו היא במצוקה אמיתית וצריכה עזרה. את יכולה לנסות להפנות אותה לקווי הסיוע של ער"ן (1202) ולהתחיל לדבר איתה על האפשרות של טיפול תרופתי. היא נפגשה פעם עם פסיכיאטר?

אטיוד5

Active member
סליחה על חוסר הרגישות

אבל שנשמע כולנו שוב - אמרת שהיא מטופלת אצל פסיכולוג וששום כלום לא זז?

shellyland

New member
אצל אנשים שנמצאים בדיכאון חמור

הטיפול הפסיכולוגי יכול להזיק, כי הוא רק מפרנס עוד יותר את העיסוק שלהם בג'יפה של עצמם. במקרים כאלה, עדיף לקחת תרופות שיאזנו את המוח ורק אחר כך להתמקד בטיפול. בלעדיהן, אין יכולת אמיתית לתמודד עם טיפול.

אטיוד5

Active member
וה"מקצועיות" של הפסיכולוג ...

ניכרת למרחקים. מה שאת ואני יודעים הוא לא יודע?

D o r o t h y

New member
יש מצב כמובן

שהפסיכולוג הספציפי הזה לא ממש מתאים לה. אפשר בכל מקרה לפנות גם לסה"ר, הם יידעו לעזור הן לך והן לה. יש להם ארבעה פורומים בתפוז וגם אתר משלהם, שבו הם עוזרים אחד לאחד, אני חושבת שכמו ששלי אמרה, יש מקום לעבור לטיפול פסיכיאטרי ואחרי שמגיעים לאיזון באמצעות תרופות, לנסות טיפול פסיכולוגי אחר. בהצלחה

Mנטה

New member
יש מצב כמובן גם

שהטיפול כן עוזר לה ובגלל זהיא בכל זאת מחזיקה מעמד. רק שאנחנו לא יודעים את זה כי החברה שלה גם לא יודעת את זה.

אטיוד5

Active member
אם כבר מדברים על מצבים ...

המצב היותר שכיח הוא שטיפולים פסיכולוגיים לא עוזרים. כמו במקרה הזה. כמובן, אם הם כן עוזרים, ובהחלט זה קורה בחלק מהמקרים אז סבבה ושווה. יש לי בת-דודה פסיכולוגית. שאלתי אותה פעם מדוע יש לה לקוחות שבאים שנים על גבי שנים לטיפול. האם עצם העובדה שהם ממשיכים לבוא לא מצביעה על זה שבעצם הטיפול לא עוזר. התשובה נחלקה לשניים - יש כאלו שבאים סתם, כי זה כיף להם לשוחח איתה. כמו שהולכים למסז' (במקרה הזה זיון שכל). ויש כאלו שמרגישים שבלי הטיפול מצבם היה מדרדר. כלומר שהטיפול מחזיק אותם מאוזנים במצב לא טוב, אבל לפחות לא רע מאוד.

מאיפה אתה מביא את הנתונים האלה?

אני יכולה לתת לך אינספור דוגמות הפוכות. טיפול הוא לא "פגע - וברח". זה דבר שלוקח זמן. תהליכים לא קורים מהיום-להיום.

אטיוד5

Active member
מי מדבר מהיום להיום?

כותבת ההודעה כותבת על שנתיים שבהן כלום (את שומעת? ככככללללווווםםםם) לא זז.

מוּסקט

New member
אטיוד

קודמכל - התלונה "כלום לא זז" זו עדות יד שנייה של חברה של מישהי שהולכת לטיפול וברגע של ייאוש אמרה משהו שכזה. בטיפול הדבר הראשון שלומדים לעשות הוא לא להיות פרגמטיים ולהבין מילים כפשטותן והדבר השני שלומדים הוא שכשמישהו אומר "כלום לא זז" לתחקר קצת יותר למה הכוונה, מה זאת אומרת כלום, ומה צריך לקרות עכשיו בשביל שמשהו ייחשב כתזוזה. אני יודעת שטיפול פסיכולוגי לא עוזר כשלא מגדירים את העזרה לה מצפים, ואני יודעת שיש המון מטפלים כאלה שהם בעצם מעין "אוזן קשבת להשכיר" - מישהו שמשלמים לו פעם בשבוע שישמע כל מיני דברים שרוצים להגיד - בלי ציפייה מעבר לכך. כשיש ציפייה מעבר לכך - היא חייבת להיות מדוברת!!

אטיוד5

Active member
בעצם זה לא כ"כ מפתיע

גם אצלי שום כלום לא זז.
רק שזה לקח לי יותר משנתיים, ולא שילמתי על זה 250*52*2 ש"ח (פגישה חד שבועית במשך שנתיים, תעשו את החשבון לבד.)

מוגג

New member
../images/Emo32.gifהבנתי שבפרוייקט החץ

לא עובדים פסיכולוגים ובכל זאת הצליחו לבזבז עליו מיליארדים בלי להגיע לפתרון מוחלט.

אטיוד5

Active member
לא מנסים ולא מתיימרים להגיע ..

לפתרון מוחלט. בפרויקטים ההנדסיים קיימת רשימת קניות, דרישות מבצעיות מהמערכת. המטלה המונחת על כתפי המתכננים היא לעמוד בדרישות האלו. לא פחות ולא יותר. אז, למשל, יכול להיות שרשימת הדרישות אומרת משהו כמו - אם יטילו לעברנו את מוגג דרך היונוספרה אז הסתברות הגילוי שלו תהיה 67% פלוס מינוס 4%, והסתברות ההשמדה שלו תהיה תלויה באופן מסוים במספר הגימלים שהוא יביא מהרופא.

למעלה