בעיה שצצה לבני עם PDD

tea1234

New member
בעיה שצצה לבני עם PDD

בני בן 4.5 מאובחן כ PDD בתפקוד גבוה. הולך לגן עיריה רגיל בשילוב סייעת. הילד הוא ילד שעד כה היה מאוד שמח, חייכן ונינוח. בחודש האחרון יש לו המון "קריזות" סוג של כניסה לעצבים שהוא לא רוצה לתקשר ואם הוא כבר עונה זה בעצבים, ב"לא רוצה", "כלום", " אך אחד". אני יודעת שהוא לא מת על הגן השנה וגם לא על הילדים (בניגוד לשנה קודמת). הוא גם מתנהג כך בבוקר כשהוא הולך לגן אבל אח"כ אני יודעת שהוא משתחרר ומתנהג בסדר גמור (חוזר להתנהגות הרגילה). מה ניתן לעשות כדי לעזור לו לא להכנס לכעסים? אשמח לשמוע על עיצות לטיפול/תזונה/חוג (למרות שהוא כבר הולך לחוג רגיל עם ילדים רגילים פעמיים בשבוע). זו פשוט התנהגות לא אופיינית לו וכמובן לא נעימה לו ולסביבה. אחרי שהוא נרגע הוא חוזר להיות הילד המקסים שאני מכירה.

nirity1

New member
למה הוא לא רוצה ללכת לגן ?

אולי מציקים לו שם ? אם הוא מתנהג ככה רק כשהוא הולך לגן זה כנראה משהו בגן. שווה לבדוק

tea1234

New member
התגובה יכולה לצוץ כל הזמן

בכניסה לגן זה יכול להיות (אבל לא כל יום ולא תמיד). אתמול זה גם היה אחר הצהריים בבית. סתם פתאום נכנס ל"קריז" של עצבים. אחרי שעה זה עבר לו. ברור לי שגם לגן יש השפעה כי הוא לא מת עליו . למרות שמהדיווחים הוא רב הזמן עליז ושמח שם (למעט הבקרים)

dina199

New member
אז זה נראה כמו 'גיל שנתיים הנורא'

שבא אצל א"סים יותר מאוחר. אם אתם בטוחים שאין שום דבר מיוחד בגן זה נראה שהוא מפתח את האישיות העצמאית שלו.

Ronronit1

New member
יכול להיות שמשהו מפריע לו בגן

ילד שמעצבן אותו? הצקות? הקול של הגננת?, רעשים שונים? יכול להיות אפילו רעש של מכוניות שעוברות ליד הגן? המגע של הרצפה או חול? כדאי לשאול אותו למה הוא לא אוהב ללכת לשם ומשם לנסות לפתור את העניין. אני עם בעיה דומה, ולימדתי את הבן שלי להביע במילים את הרגשות שלו (עצוב, שמח. מתרגש. כועס, פוחד), ו מילים שמתארות דברים שאני יודעת שעלולים להפריע לו. זה לקח זמן, אבל הוא התחיל להגיד לנו שמה שמפריע לו זה הרעש בגן. ברגע שאת יודעת מה הבעיה, יותר קל לדעת איך להתמודד.

מרב געש

New member
אפשר לנסות לדבר איתו בדיעבד?

לשאול אותו מה הוא רוצה שתעשו במצב כזה. דוקא כשהוא רגוע ומשתף לשאול אותו בעדינות איך הוא רוצה שתגיבו כשהוא פתאום כועס ככה.... אולי תקבלו שם מידע. אפשר לנסות לתעד את המקרים כדי למצוא את המכנה המשותף? קיימת גם אפשרות שזו הדרך שלו לנסות להתנסות בעצמאותו - טריבל טו מאוחר. אבל גם אז צריך לעזור לו להביע את חוסר שביעות הרצון שלו בצורה שתעזור לו ולכם להבין אותו ולקבל את דעתו. אולי הוא מחקה מישהו? אח קטן, ילד אחר בגן שראה שהוא מקבל תשומת לב מהתנהגות כזו. גם זה יכול להיות טריגר.

למעלה