בעיה שמטרידה אותי

dikluse

New member
בעיה שמטרידה אותי

שלום לכולם, אני בחורה בת 22 בריאה . בערך שנה שהיה יוצא לי לפעמים מעין צבע שחור מהגרון והייתי מודאגת פניתי לרופא אף אוזן גרון והיא אמרה לי שהבעיה לא נובעת מהגרון אלא מהקיבה ככל הנראה ושצריך לבדוק את זה לעומק בבדיקת גסטרו....הייתי אצל הרופאת משפחה שלי אתמול ועשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות (אין לי חוסר בויטמין b12 ) היא אמרה שלפני שאלך לבדיקת גסטרו אקח כדורים שתפקידם לאזן את החומציות בקיבה ושאם זה יעזור נפתרה הבעיה... אני ממש מודאגת אף פעם לא היה לי כזה דבר והשאלה אם כדאי לי לאכול מוצרים נטולי גלוטן ?? כי אני צמחונית ואני מתבססת בעיקר על לחם ופסטות וכו,...וגם לפעמים יש לי נפיחות בבטן אחרי שאני אוכלת את זה ...החלטתי שלב ראשון לנסות להוריד מוצרי חלב לגמרי ..כל החיים אכלתי הכל ...אבל אני מפחדת שאולי זה סמוי ? יש איזה תסמינים מיוחדים ?? לצליאק ? ואם אני מרגישה קצת רע לאחר אכילת מוצר חלב זה קשור לאיסור לאכול מוצרים ללא גלוטן? תודה מי שקרא עד לכאן אני פשוט ממש לא מבינה בזה

אם את חושדת בצליאק

בקשי מהרופא ספציפית לבדוק את זה. עקרונית יש מחלות רבות של דרכי העיכול, ואין סיבה לחשוד דווקא בצליאק - אבל אפשר ורצוי לבדוק (וגם דברים אחרים). קצת קשה לדבר על סימפטומים אופיניים לצליאק, כי היום כבר ידוע שיש קצת רחבה מאוד של סימפטומים, ואצל כל אחד יכולים להופיע דברים אחרים, ובעוצמות שונות. בכל מקרה, אל תפסיקי לאכול גלוטן עד שתערכי בדיקות מתאימות, אחרת התוצאות לא יהיו מדויקות ויש אפשרות לאבחון מוטעה.

נצר1

New member
מסכימה ומוסיפה

להוציא חלב מהתפריט על דעת עצמך זה גם לא כל כך רצוי, את יכולה לגרום לכך שהגוף שלך לא יוכל לחזור לעכל חלב מאוחר יותר.

meitush123

New member
יכול להיות קשור

כבר שמעתי על אנשים שהיו להם בעיות עם חלב אבל ברגע שהתנקו מגלוטן זה נפסק. כדאי שתעשי בדיקת דם של צליאק (אם כי יש מקרים שזה לא אמין כמו אצלי למשל...)

למעלה