בעיה של השתנה בבית

lollipop06

New member
בעיה של השתנה בבית

שלום לכולם,
כותבת כאן מחוסר אונים....
לפני כמעט שלושה חודשים אימצנו כלבה מעמותה שמעריכים את גילה כבת שנה וחצי.
אני רציתי תקופה ארוכה כלב ואחרי שסוף סוף בעלי הסכים אימצנו אותה ועכשיו לצערי הרב מרוב שלא קל איתה (בלשון המעטה) היא גורמת לנו הרבה צרות וקשיים בזוגיות...
אף על פי כן אני מאוד אוהבת אותה ומאוד נקשרתי אליה...
מה לא עברנו איתה...
פיפי בכל מקום בבית ועל ספות התנהגות תוקפנית לאנשים שבאים הביתה וגם בטיולים, לא מסוגלת ללכת ישר אפילו מטר בטיול (רק בזיגזג...)
אני בטוחה שגם לה היה לא פשוט כמובן להתרגל לבית חדש וחודש אחרי שאימצנו אותה עברנו דירה אז בכלל....
לאחרונה היה שיפור קטן בהתנהגויות השליליות אך בימים האחרונים רגרסיה רצינית מבחינת פיפי בבית- בכל מקום וכמה פעמים ביום! (דווקא אנשים היא מקבלת הרבה יותר טוב!)
היינו בטיפול של כמה פגישות אצל מאלפת והיא עזרה לנו מאוד. הבעיה היא שהיא עובדת בשיטה של ״כלוב אילוף״ (מי שמכיר..) ולדעתה רק כלוב יעזור לבעיית הצרכים. בתהליך האילוף (שכלל הרגלה בשלבים לכלוב) הגענו לשלב של להשאיר אותה עם עצם גדולה ושווה בכלוב ולצאת מהבית.
להפתעתנו הרבה היא הצליחה להרוס ולעקם את הברזלים בכלוב ועכשיו יהיה בעייתי לנעול אותה שם כי קשה לסגור את הפתח שעשתה...
אנחנו ממש לא רוצים לקנות כלוב חדש (הוצאנו המון על אילוף וטיפול בה בתקופה כה קצרה.. וגם מי מבטיח לי שלא שלא תהרוס כלוב חדש?)
מה ניתן לעשות?? האם יש שיטות אחרות לגמילה מצרכים חוץ מכלוב?
תודה לכל מי שקרא/ה עד כה

שירן ל11

New member
נשמע מאד מתסכל שמשקיעים זמן וכסף באילוף

ולא רואים תוצאות. אני לא רוצה סתם להשמיץ את המאלפת, אבל נשמע שהיא לא עשתה לכלבה הרגלה נכונה לכלוב וזה שורש הבעיה. ההרגלה לכלוב חייבת להיות נעימה, חוויה של מאורה וטריטוריה מוגנת- ולא קלסטרופוביה וסטרס. חבל, כי השיטה הזאת לפעמים פותרת את הבעיה בשבועיים. האם פסלתם גם בעיות בריאותיות של בריחת שתן או דלקות בשתן?
אני חושבת שאילוף זו האופציה היחידה אבל עם מאלף שקיבלתם עליו המלצות מאנשים שחוו בעיה דומה- לגמול כלב בוגר שהגיע מעמותה. אם אין בעיה בריאותית- זה לחלוטין אפשרי. אם יש בעיה בריאותית- יש טיפולים תרופתיים.
עוד אופציה לא זולה אך יעילה במידה זה לשלוח לפנסיון אילוף. גם יתן לכם זמן לנשום וגם יעשו איתה עבודה יותר אינטנסיבית. זה לא זול אבל הרבה יותר כיף לגדל כלב מחונך.
לי אישית אין ניסיון בגמילה מצרכים כי אימצתי פעמיים כלבים בוגרים שהיו מורגלים לצרכים בחוץ, אבל יש לי חברה שהגיע אליה כלב מבית ממש מזניח ששם על הכלב חיתול, והוא כבר היה רגיל לעשות צרכים על עצמו. הם לקחו שיעורים עם מאלף והוא גם השתמש בכלוב.

sashalola

Well-known member
פנסיון אילוף

פנסיון אילוף יכול להיות איום ונורא לכלבים שבאים מכלובים והסגרים.
זה יכול להתפרש כעוד נטישה!
פנסיון אילוף מתאים בעיקר לכלבים גדולים ותוקפניים ביותר או כלבים שנמצאיפ בסטרס תמידי.
פנסיון אילוף זה המקום האחרון לשלוח אליו כלב לגמול מעשיית צרכים בבית.
בפנסיון הכלב בכלוב, גם אם מוציאים אותו לטיולים ולאימון עדיין הוא חוזר לכלוב שבו רוב היום הוא לבד וללא השגחה אנושית. איך ילמד שם לעמוד ליד הדלת לבקש לצאת? איך ילמד שריצפת בטון זה כמו ריצפה בבית?

lollipop06

New member
תודה רבה על תגובתך

דווקא בקשר להרגלה לכלוב זה נעשה ממש בהדרגה שאני כבר רציתי לקחת צעד קדימה והמאלפת ביקשה לעשות את זה ממש בשלבים..
ועדיין לא הצליח

איך בודקים אם יש בעיה בריאותית? לבוא לוטרינר ולספר את ההתנהלות עם הצרכים?
כי זה לא שהיא משתינה בבית בלי הפסקה אלא פשוט לא מתאפקת עד לטיול- למשל עושה אחרי כמה שעות (5 או 6) ולפעמים גם משתינה על ארגזים/ קופסאות והמאלפת אומרת שזה עניין של גבולות...

שירן ל11

New member
כן, תשתפי את הורטרינר במה שקורה

הכלבה מתאפקת כ-5-6 שעות ואז משתינה, האם יתכן שזו בעיה בריאותית שמקשה עליה להתאפק. זה לא סותר את זה שהיא היתה צריכה גבולות. בנתיים אולי תסגרו אותה בחדר מסויים שאתם יוצאים מהבית, עם אוכל ומים וצעצוע.
ד''א, אם היא משתינה במקום מסויים, כדאי לפזר שם גרגרי אוכל יבש. כלבים נוטים לא לעשות צרכים ליד האוכל שלהם.
לשטוף את הרצפה במים עם חומץ ולא באקונומיקה- זה יגרום לה לחזור להשתין במקום שנשטף באקונומיקה בגלל האמוניה.

sashalola

Well-known member
מנסה לעזור

לא כתבת על ההיסטוריה של הכלבה, גודלה, גזע ו גזעים. (תמונה תעזור)

ראשית, שלושה חודשים זה לא הרבה זמן.
נדמה לי שאפשר עדיין לתת "הנחה" ולומר שהכלבה במסגרת זמן של הסתגלות.
אני יודעת שלא קל לכם אבל גם לכלבה לא פשוט.
להטמיע משמעת והרגלים לוקח זמן וסבלנות.
לפי התאורים שלך הכלבה בסטרס/מבולבלת/עדיין לא בטוחה במקומה.
צריך להתייחס לכל בעיה בנפרד,
תוקפנות- את כותבת שחל שיפור. זה נפלא כי נושא התוקפנות הכי משמעותי במכלול הבעיות שציינת.
חשיפה, חשיפה חשיפה, זו התרופה היעילה ביותר להמשך שיפור ההתנהגות שלה בסביבה האנושית ובמפגשים עם כלבים ובעלי חיים אחרים.
אפשרו לה מפגשים עם אנשים נעימים ורגועים. צ'פרו אותה מיד על התנהגות טובה. כלומר כשהיא מגיבה ברוגע לנוכחות של אדם זר לה.
הרחיקו אותה מאנשים שהיא מפגינה כלפיהם תוקפנות. ייתכן מאוד שהיא פשוט פוחדת מהם. ייתכן והיא מרגישה מאויימת, או איום על הבית שלה.
בכללי, כלב חדש בבית אומר שיש לנהוג ברוגע ושקט בחודשים הראשונים.
לא מלא אנשים, לא ילדים מתרוצצים צורחים. תנו לה קודם להרגיש שהבית זה מקום בטוח.
חשיפה לכלבים אחרים רק במקום ניאטרלי בשלבים הראשונים. תנו לה לשחק עם כלבים שנעים לה בחברתם והרחיקו מכלבים שגורמים לה לעצבנות.
לא לנזוף לא לצעוק, אלא לחזק ולצ'פר התנהגות טובה.
השתנה בבית, ובהנחה שהכלבה נבדקה ואין לה כל בעיה רפואית, נובעת בדרך כלל מסטרס. ושוב, לא לנזוף ולא להתייאש אלא לצ'פר אותה כאשר עושה צרכים בחוץ.
כל פעם שהיא עושה צרכים בחוץ ללטף לומר לה כלבה טובה אפילו להתלהב, לתת לה הרגשה שאתם מאוד מרוצים. אפשר לתת לה גם חטיף.
בבית כאשר היא משתינה או כאשר אתם מנקים אחריה, הישארו אדישים ואל תעירו לה. כלבה בגיל שלה יודעת.
שוב, כאמור, שלושה חודשים זה זמן מאוד קצר.
כדאי לחזור לתחושות הראשוניות של השימחה ההתלהבות והאהבה שוודאי הרעפתם עליה בימים הראשונים.
לעשות מה שנקרא איתחול. וקודם כל לעבוד על הקשר ביניכם.
כדי לגרום לכלבה להרגיש ביטחון רוגע ובעיקר להישמע לכם,
הוציאו את הכלבה לטיולים ארוכים ומהנים.
בטיול היו חביבים אליה, (גם אם היא הולכת בזיגזגים) שבחו אותה בכל הזדמנות כאשר ההתנהגות שלה טובה. אם היא הולכת יפה, אם היא עוברת ליד אנשים וכלבים אחרים ומתנהגת יפה וכו.
בבית שחקו איתה, פנקו אותה, וכך תגרמו לה להרגיש שהיא חלק מהמשפחה (להקה).
הרבה רוגע סבלנות וטיולים ארוכים ומוציאים מרץ, הם המתכון בבחינת - כלב עייף כלב רגוע ושמח.
עזבו בצד, לתקופה, את עניין הכלוב. זה פטנט נהדר אבל לא מתאים לכל כלב. עדיף לסגור בחדר או לארגן את הבית בצורה כזאת שלא יהיה נורא אם יהיו תאונות פיפי. (להרים שטיחים ולהניח כיסאות הפוכים על הספות/מיטות.)
ואם להוסיף צרת רבים חצי נחמה,
את סנופ שלנו אימצנו כשהיה בן ארבע. מתוק מלא שריטות/חרדות
והרבה פיפי בבית.
היום אחרי חמש שנים סנופצ'יק שלנו כלב שמח רגוע ומלא אהבה,
אבל,
ביום חורפי עם ברקים הוא יכול להתחרפן,
וכאשר יש שינויים בשיגרה או עצבנות סביבו הוא עושה פיפי בבית.
אנחנו סולחים לו על תקופות פחות טובות
ומחזקים אותו יום יום על היותו כלב מלא אהבה ונתינה, נאמנות וכן גם היותו כלב מצחיק ומשעשע.
מקווה שתמצאו את הכוח והאהבה להכיל את הבעיות של הכלבה שלכם ושתיהיה לכם הסבלנות הנדרשת להנחות אותו ולהוביל אותו לתחושה שהוא מצא בית בטוח לחיות בו מוגן ומוקף באהבה.
שבוע טוב ואיתחול מוצלח

lollipop06

New member
תודה רבה על התגובה!

הכלבה שלי מוערכת כבת שנה וחצי. היא מעורבת (אולי עם משהו בסגנון ג׳ק ראסל) אף אחד לא ממש יודע אבל היא קטנה ומאוד חזקה ואנרגטית.
לפני שלקחתי אותה היא הייתה בעמותה כחודש לאחר שהביאו אותה מהסגר שומרון (זה מה שסיפרו לי).
יותר מזה כמעט לא סיפרו לי כלום עליה. לא ידוע אם לפני כן הייתה בבית. בעמותה עיקרו אותה. אמרו לי שאולי בעבר המליטה כי יש לה פטמות בולטות? אין לי מושג...
הדבר היחידי שאמרו לי עליה הוא שאשים לב שהיא ״ברחנית״. פעמיים ניסו לאמץ אותה והיא ברחה למאמצים (אבל כנראה אחרי זמן קצר.. אולי שבועיים) והחזירו אותה לעמותה.
אני מאוד מסכימה עם כל מה שכתבת! חשיפה לאנשים, לצ׳פר על התנהגות טובה...
אנחנו בית יחסית שקט ולא עמוס אנשים.. רק אני ובעלי גרים בבית..
לגבי היחס אליה- אני עדיין מרעיפה עליה המון אהבה.. גם בעלי אוהב אותה ומראה לה אבל כל ההתנהגויות שלה מתישות ומתסכלות אותנו ואותו מאוד (במיוחד שהוא לא רצה כלב מלכתחילה) ויחד עם זאת היא מאוד אוהבת אותו ומאוד נשמעת לו- נראה לי שאפילו מקבלת את הסמכות שלו יותר ממני...
בשבועות האחרונים הכלוב משמש אותה רק כמיטה ואנחנו לא נועלים אותה בו... היא מאוד אוהבת לישון שם. נועלים אותה בחדר כשלא נמצאים בבית אבל גם שם היא משתינה על הרצפה או על ארגזים...
אשאל אותך משהו ששאלתי גם את הבחורה השנייה שהגיבה-
איך אני יודעת אם יש לה בעיה רפואית עם השתן? לספר לוטרינר את המצב? כי היא לא משתינה כל הזמן.. אלא כל כמה שעות. פשוט לא מחכה לטיול שלה. למשל משתינה כל 5-6 שעות...
המון המון תודה על עזרתך!

sashalola

Well-known member
בסגנון ג'ק ראסל?

אמרת בסגנון ג'ק ראסל אמרת הכל

גם סנופ שלנו ג'ק ראסלי.
פצצת אנרגיה, משתעמם מהר, חכם, עם נטיה חזקה לעשות מה בראש שלו.
סנופ משתין מדי פעם מתוך לחץ, ולפעמים כשהוא מתוסכל, ובעיקר כשסדר היום לא מאפשר להציא לו מרץ כמו שצריך.
אם מבלים עם סנופ בחוף הים ונותנים לו לרוץ ולהשתולל, הוא חוזר הביתה שפוך ואין מצב שישתין או יהרוס משהו.
הכלבים מהזן הזה גם אם מעורבבים הם מאוד מאוד חכמים וניתן להוציא אנרגיות גם בגירוי מנטאלי.
סנופ נהנה מאוד ממשחקי חשיבה. לתת לו משימות, לחפש בבית צעצוע מוחבא, ללמד אותו טריקים, שב, שכב, תביא, קטן עליו...
חפשו ביוטיוב סרטונים שמלמדים טריקים מהנים.
קונג ומשחקי האכלה זה חובה,
לגבי הברחנות זה גם כמעט סימן ההיכר שלהם.
סנופ נזרק משני בתים, בילה כמה פעמים בכלא ההסגר, ברח אין ספור פעמים בהתחלה, חריץ קטן בדלת והוא בחוץ!
ושוב, גם במקרים הללו של ברחנות, תמיד תמיד לשבח אותה כשהיא חוזרת.
חשוב ללמד את פקודת ה"אלי"! יש סירטונים בשפע.
יש לכם אולי כלבה מאתגרת אבל כשתתאזן ותרגע ותדע שאתם שלה וזה הבית שלה, מצפה לכם חוויה נפלאה של כלבת משפחה אוהבת ומשעשעת.
נראה שאתם לגמרי בכיוון הנכון. קשובים לצרכים שלה, מוכנים למאמץ שהאימוץ יצליח.
עוד קצת סבלנות, לשדר רוגע וביטחון, להמשיך עם המון המון חיזוקים, לשמור כמה שיותר על שיגרה קבועה, סדר קבוע, לקבוע מילה או צרוף מילים קבוע לתשבוחות, כלבה טובה, יופי, עבודה טובה, תמיד בקול גבוה עליז... (כעסים ומתח משפיעים על הזן הזה לגמרי בהפוך.)
כאשר עושה משהו ממש לא בסדר, לומר פעם אחת לא! בקול תקיף וזהו.
לגבי ההשתנות, להתעלם בבית, לחזק בחוץ.
כדאי לעשות יומן השתנות יומי לפחות שבוע.
לתעד בדיוק מתי הכלבה משתינה, היכן, באיזה תדירות, לנסות להצליב עם ארועים בבית... האם משתינה גם בסופי שבוע כאשר אתם איתה יותר בבית? האם משתינה בלילה? וכו'
לקחת לוטרינר להראות לו את היומן ואולי לעשות לה כמה בדיקות רק כדי לשלול כל בעיה רפואית.
ושוב ושוב אומר, שלושה חודשים זה כלום זמן לכלבה עם "עבר".
צאו מהלחץ, התסכולים, האכזבה (הברורים)
תעשו לעצמכם איתחול ופשוט תנסו להנות ממנה, ממה שיש ביכולתה לתת לכם עכשיו, הפגינו התלהבות ושמחה בחברתה.
אהבה, שיגרה וביטחון זה מה שהכלבה צריכה יותר מכל.

ממליצה בחום על דניאל ספן

מדוגטרנד או צשהו כזה, אדםהגון אוהב כלבים ומאלף טוב מאד. הוא עסוק אבל
יש שם עכוד מאמנים הולפון שלו0528814437 אפשר להתקשר יש תא קולי .
שמי נורית ואילף את פינקי כלבתי .

לסיו תמונת פינקי במקום האימוץ.היא כבר בת 10 אצלי 6 שנים

אוי ואבוי!!

אם המסכנה שברה ועיקמה את הכלוב, אז זאת לא רק בעיה
של נזק כספי (זניח) - אלא שלא אולפה בצורה נכונה - לא הורגלה ולא נכנסת
מרצונה לכלוב, ואז זה פגיעה בכלבה עצמה !
לא רואה שום סיבה לנעול כלב בכלוב.
אתם צריכים מאלף בדרכים חיוביות שיעבוד איתכם על החרדה של הכלבה,
ויתאים את ההרגלים שלכם ושל הכלבה.
סביר להניח שגם ההשתנה המרובה והתוקפנות נובעת מחרדה.

למעלה