בעיה של ביטחון עצמי

נלס

New member
בעיה של ביטחון עצמי

שלום פורום יקר
תמדי עקבתי אחריכם אך לשמחתי לא היה לי מה לכתוב, בכל אופן... עד עכשיו. הבעיה היא שיש לי חברה מאוד טובה שאני מאוד אוהבת שפעם היה לה ביטחון עצמי מאוד גבוה, הייתה מאוד חברותית, היא הייתה בטוחה באישיות שלה, במה שהיא עשתה, ובמי שהיא באופן כללי אבל בזמן האחרון, הביטחון העצמי שלה כמעט נעלם, בעקבות זאת החברות שלה מנצלות את זה להעלת הביטחון העצמי שלהן (חרא של חברות לדעתי אבל אין לה אחרות) וככה מורידות לה אותו עוד יותר, היא מרגישה מאוד מבולבלת לגבי עצמה ודיי רע באופן כללי. אני מאוד רוצה לעזור לה אבל אני לא יודעת איך. הקשר שלנו הוא רובו בטלפון ולא יוצא לנו להיפגש הרבה, ואני לא מכירה ולא בקשר עם חברותיה ובכל אני מאוד מאוד רוצה לעזור לה בכל דרך שאוכל, ואני לא יודעת מה לעשות. איך משכנעים מישהו שהוא שווה משהו? איך מראים לו כמה הוא מוצלח? איך אני משפרת לה את הביטחון החברתי שלה?
תודה מראש נלס

מנורה

New member
אוזן קשבת

שלום נלס קודם כל אם יש לה חברה כל כך טובה כמוך היא כבר מבורכת. כל מה שאת יכולה לעשות לדעתי זה להגיד לה כמה היא חשובה לך מה היא תרמה לך במשך כל שנות החברות שלכם כמו כן תמיד את כאן עבורה. אינני יודעת מדוע אינכן יכולות להיפגש אבל בפגישה ב- 4 עינים אפשר לחבק אפשר להיות הרבה יותר קרובים חשוב לשאול שאלות ולהבין מה קורה ואם זה לא עוזר כדי להתיעץ עם מומחה בהצלחה.

shellyland

New member
יו, שאלה נורא קשה

איך משנים אצל מישהו באופן חיצוני משהו שהוא ביסודו פנימי? אני לא ממש יודעת. אבל איך משכנעים אותה שהיא שווה? פשוט מאוד: מתייחסים אליה כאל כזאת, ועם הזמן היא תרגיש את זה כבר לבד. מעשים הם הרבה יותר חזקים מדיבורים.

מסכימה, אך לפעמים זו בעייה נורא עמו

קה שיחס הסביבה הוא כמו תחבושת על פצע הדורש חיטוי... כדאי לבדוק מה קורה שם, בכלים מקצועיים. ואגב- לעיתים קרובות לבעייה של חוסר ביטחון עצמי נלווים תסמינים כגב כפוף (הכתפיים מכונסות כלפי פנים), דיבור בקול חלש ושאר לא-בריאים שכדאי לטפל בהם בכולמיקרה. (טאי-צ'י, טאי-צ'י, טאי-צ'י, פלדנקרייז, שיטת אלכסנדר, בודי-פידבק וכו') בהצלחה.

נלס

New member
תודה לכולכם!

:) אולי אם יהיו תוצאות כלשהן, אעדכן אתכם בהם. נלס

shellyland

New member
טאי-צ'י כי...

לאנשים אחרים שאנחנו מכירים זה כל כך עזר?!
בחיאת בירה...

...הזכרתי את זה בהקשר של בעיות

יציבה, למרות שבאופן כללי, זו אחת הבעיות שהטאי-צ'י מיטיב לפתור. (כך רשום לפחות בעלון של המרכז ...
) ו... כן, בזכות שזה עזר לאנשים אחרים. אדם צריך להתנסות ולראות מה עובד עליו ויותר מכל- באיזו שיטה הוא מצליח לעבוד על עצמו. אי אפשר לדעת אחרת.

nutmeg

New member
שאתחיל לספר לכם

איך אני נראית בשיעורי יוגה??? קצרה היריעה מלהכיל את רמת הגיחוך... אבל מה - אני נותנת צ'אנס.

מה קרה שהיא איבדה את האמון בעצמה?

את אומרת שמתישהו זה השתנה, מה קרה בדיוק? סביר להניח שקרה משהו שפגע בבטחון, הבהיר לה שאולי היא לא בלתי-פגיעה או חזקה כמו שהיא חשבה, ואז הגיוני לחלוטין שהיא קצת תרגיש מעוטת-יכולת. כמה זמן את כבר מכירה אותה? מה בדיוק היא אומרת שגורם לך לחשוב שהיא לא מאמינה יותר בעצמה? מעבר לזה שזה קורה לכולנו (טוב, לרובנו), נדמה לי שנוטמג לפני כמה זמן נתנה טיפ (אני משעשעת את עצמי, תעזבו) לראייה אוביקטיבית של עצמך -משהו עם רשימות, מה אני אוהב ומה אני לא אוהב בעצמי. מעבר לזה שעידוד, אוזן קשבת, הדגשת היתרונות של הבחורה, הדברים שעובדים בשבילה, ועצם העובדה שהיא אדם נחמד ומוצלח - הם יכולים להתחיל לבסס את החזרה למוטב. אני אבל ממליצה בחום להבין ממתי זה התחיל ולמה זה התחיל. שם אולי יכול להיות טמון שורש הבעיה.

למעלה