בעיה של אמא ואח

leeloo

New member
בעיה של אמא ואח

כבר ממזמן ראיתי את זה. את ההדרדרות ההדרגתית ביחסים ביניהם. אני ואמא כמעט תמיד רבות. לעיתים נדירות היינו יכולות לשבת ולשוחח. מאז שהתגייסתי מהלך הכוחות קצת השתנה, היא התחילה להתגעגע, אני התחלתי לשים פס ולא לענות לה כשהיא מדברת אליי בצורה לא יפה, או להראות לה שהצעקות לה והוויכוחים שלה לא עושים רושם עליי, ועכשיו אנחנו מסתדרות יותר טוב. האמת היא, שאני גם מכירה את הסיפור שלה. אני יודעת מה עבר עליה מאז שהייתה ילדה, ואז כשהכירה את אבא שלי, ההכרה עם המשפחה של אבא, החתונה, המוות של הוריה והכניסה להריון איתי כמה חודשים אחרי... אח שלי לא מכיר, אח שלי לא מבין מדוע היא מתנהגת כפי שהיא מתנהגת, והתפתחתה ביניהם יריבות מאוד עמוקה. היא מנסה, אבל זה יש הרגשה שזה מעט מידי, מאוחר מידי. היא גם עושה המון טעויות. ובתור אדם בוגר, שחווה הרבה מהטעויות שלה, אני יכולה לראות מבחוץ את היחסים ביניהם, ולהבין שמה שקורה ביניהם יגמור אותם בסופו של דבר. הם יגיעו למצב של התעלמות מוחלטת. אם פעם אח שלי מידי פעם היה מתחנף לאמא שלי, אומר לה שהוא אוהב אותי, וכמה שהיא יפה, היום הוא יורד עליה בצורה כל-כך מחפירה, שאני מעולם לא הרשתי לעצמי.. עצוב לי נורא לראות את זה. עצוב לי לראות אותה עושה טעות אחר טעות בלי יכולת להשפיע עליה. וכבר ניסיתי להשפיע עליה במערכת יחסים שלנו, והיא לא משתנה. היא כנראה גם לעולם לא תשתנה. היא- מי שהיא. ואח שלי - ילד קטן בן 13, הוא בטוח לא ישתנה. ודיברתי איתה, מזמן, על מה שקורה בינה לבין אח שלי, היא לא אמרה מילה. היא יודעת שאני צודקת. גם דיברתי עם אבא, שלו בוודאי יש יותר השפעה ממני, והוא אומר שאין מה לעשות, ככה היא וצריך להסתדר עם זה. אבל הוא טועה. היא חייבת להשתנות בשביל אח שלי. הוא לא בגיל שלי שהוא צריך להתכוונן, עדיין לא. הוא ילד קטן בראש. והוא מקבל את כל העוינות הזו ממנה, ורגע אחרי היא מנסה להתחנף, בדיוק כפי שהיא הייתה עושה לי, והוא לא מוותר לה. הוא זוכר לה. הכל. הוא לא יכול לחטוף ממנה אלימות מילולית פעם אחר פעם אחר פעם, ולהתעלם. זה משפיע עליו. והסברתי לה את זה. היא לא מסרבת להשתנות. היא רוצה משהו, זה לא מתבצע - היא צורחת. היא לא מבינה שאיתו זה לא עובד בצעקות. היא איבדה אותו, כמעט לגמרי. הוא לא מקשיב לה, הוא יורד עליה, הוא צוחק עליה, הוא מזלזל בה בצורה הכי מכוערת שיש. ואז היא רצה לאבא שלי, מולו, ומתלוננת. זה כבר עושה אותה נורא חלשה ליד אחי, והוא מבין מי בעל המילה בבית. מה עוד שלפעמים היא פועלת בדרכים (כפי שציינתי) לא ממש נכונות, ואבא שלי, לא בחוכמה רבה, מעיר לה ליד אחי. השאלה היא מה אפשר לעשות. כי אני רואה את זה. אני רואה שהיא פגועה. אני רואה שהוא מאבד את אמא שלו. שהוא מתחיל ממש לשנוא אותה. אסור שזה יקרה. היא לא עושה את מה שהיא עושה מרוע. היא פשוט כזאת. אבל אח שלי לא מבין את זה, ואני לא יודעת אם ממש אפשר לצפות ממנו להבין את זה. היא צריכה להיות בסדר איתו, להיות אמא טובה, לשנות את ההתנהגות שלה כלפיו. אני בטוחה שברגע שהיא תשנה את הגישה שלה, גם הוא ישתנה. עובדה שאיתי ועם אבא שלי הוא מסתדר מצוין..

nutmeg

New member
האמת?

קשה לשנות אנשים - שמת לב. אם אמא שלך רוצה שדברים ישתנו היא עצמה צריכה להכיר בבעייה ולבקש לעצמה עזרה. היא כנראה פוחדת, או לא מספיק מודעת. בכל מקרה, עד שהיא לא תלך לטיפול מכיוון שהיא זאת שרוצה לשנות משהו בגישה שלה, לא יזוז הרוורס.

המוזרה

New member
רק היא?

אולי יש צורך בטיפול משפחתי. מכירה לא מעט אנשים שזה שיפר את איכות חייהם מאד אבל צריכה להיות נכונות מצד כולם לנסות לתקן

nutmeg

New member
מתחילים

עם בן משפחה אחד - זה שרוצה לחולל שינוי ומוכן להשתנות בעצמו, ויותר מאוחר מכניסים בני משפחה נוספים או מציעים בנוסף ללכת לטיפול משפחתי. ההתחלה צריכה להגיע ממי שרוצה לחולל שינוי. לעתים נדירות מצליחים להגיע ישר לטיפול משפחתי בלי שאחד מבני המשפחה ילך בעצמו קודם.

בוביץ

New member
דווקא ההפך הוא הנכון

הילדים קל להם להשתנות יותר ממבורגים למבוגרים יותר קשה להשתנות מדרכיהם הם כבר רגילים להם הרבה זמן. האח שלך רק בגיל 13 והוא גם ככה יעבור עוד שינויים(תקופת ההתבגרות) אח שלך הוא זה שיכול להשתנות ולא אמא שלך.! היא מבוגרת כבר קבועה בדרכיה . אח שלך רק מתחיל לעצב את עצמו הוא ועוד איך יכול להשתנות

resputin

New member
אשלב בין שני הדברים,

ואומר כי שניהם צריכים לעבוד אחד על השני. האמא צריכה לבקש עזרה, ולהגיע למסקנה שיש בעיה, ואיך פותרים אותה. הנער, צריך דבר ראשון לקבל שטיפה רצינית מהאבא וממך, שכן אסור לו לדבר ככה אל אמא שלו. שונא, לא שונא, חוצפה שעוברת גבולות לא תעבור בשקט, גם אם צריכים להשתמש בחינוך מסוג "אגרוף ברזל" בשביל שהפואנטה תעבור. הייתי מציע שתחילה תלכי אליו בתור אחות, הגדולה, המבינה, האמפטית, שהייתה שם, הפיקה לקחים, יודעת את כל הפרטים, ופשוט לשמוע את מה שיש לו לומר. את כל הלחצים, לתת לו לפרוק. להבין, להנהן, לייעץ -ולידע. אם אמא שלך עברה את הבעיות שציינת ואת מודעת להם וזה נותן סוג של הצדקה, ואם לא הצדקה אז לפחות הבנה שזה לא אשמתה ממש, זה יחדור גם למח שלו- גם אם הוא ילדותי. אולי לא באימפקט מלא, אבל בהחלט יעשה משהו, ויפה שעה אחת קודם. כי גיל 13? זה רק תחילת ההתבגרות... עכשיו את חושבת שהוא מאכיל אותה מרורים? חכי שנתיים-שלוש. אני אדבר מניסיון אישי, למרות שתמיד החשיבו אותי לבוגר יותר מגילי ולכן אניח שאני בגיל 13 הייתי בוגר יותר מאחיך, ואפילו עד היום, מעולם כמעט לא הסתדרתי עם אבא שלי יותר מדי. בשנה האחרונה יש התייצבות ועליה, אבל תמיד הייתה לי ביקורת עליו, וגם על אמא שלי. על היחס שלהם, צורת ההבנה שלהם, שיטות החינוך שלא עוזרות, המרמור שהם גרמו לי לפתח לגבי אספטקים שונים בהם בשנים עברו ומה לא.. אבל לאט לאט, לומדים דברים שלא יודעים, שמסבירים הרבה דברים, ומאירים על החיים באור אחר. אז לומר שלא הייתי מתעצבן בזמנו על אבא שלי, שלא הייתי כועס? הייתי כועס, אבל לא יכולתי לומר "אני ממש שונא אותו עכשיו", כי הייתי ישירות מרגיש עם זה רע.. כי אני יודע שזה בעצם לא אשמתו, גם הוא רק בן אדם. עד היום לא כל סודות המשפחה והקלפים פרוסים מולי לחלוטין- אני יודע את זה, אבל מלקטים מידע מפה ומשם, ונדהמים לחלוטין לעיתים. לומר שיש שינוי ניכר בשטח? אין הרבה, אבל יש מודעות למה שהולך "מאחורי הקלעים", וגם ההתבגרות מתחילה להשפיע.. הם יודעים שבזמן הזה שנה הבאה, הם כמעט ולא יוכלו "לפקוד" עליי לעשות כלום. אני חשוב שאביך ואת, ושאר "בעלי הדעה" החזקים בבית, יסבירו לזאטוט שנורא נחמד שהוא התמקם ובנה לעצמו ארמון- אבל שהוא במגרש החול שלכם, ועם זאת לעבוד על האישיות שלו, שכן לנערים\ות בהחלט יותר קל לעצב אישיות מאשר מבוגרים, שעוד חינכו ילדה קודמת עם אותם הטעויות וכו'. בהצלחה.

jessy19

New member
מריבות בין אם ואח

אחיך נמצא בתחילת גיל ההתבגרות, הוא בקטע של למרוד עכשיו מבלי לחשוב על אחרים וזה טבעי. את בעצמך כתבת שאת יודעת את סיפור חייה ולכן מבינה את התנהגותיה אך עבור אחיך זה נראה כאילו אימך משוגעת או משהו כזה כי הוא לא יודע מה עבר עליה. אני מציעה לך לקיים שיחה עם אימך ולשאול אותה אם אפשר לספר לאחיך על כל מה שעבר עליה כדי שיבין אותה יותר, תדברי איתה על ההתנהגות שלה, שזה יפגום ביחסים שלו איתה. בהצלחה!

De-Panther

New member
ניסיתם לעשות שיחה כולם?? ניסית לדבר

ביחד עם אח שלך על זה?? אולי את האמא אי אפשר לשנות... ואולי את ממעיטה בערכו של אחיך אז הוא ילד קטן... אבל אולי הוא יוכל להבין את זה?? אסור להגיע למצב של לשנוא הורים

leeloo

New member
הבעיה בשיחות המשפחתיות האלה

שזה יגיע למצב של התלהמות. אני פשוט יודעת. כי אבא עקשן, וגם אני וגם אחי ירשנו את זה ממנו. אמא שלי לוקחת ביקורת נורא קשה, כל הזמן חושבת שמנסים לפגוע בה כשרק מנסים להסביר לה, ולכן אוטמת את עצמה ולא מוכנה להשתנות. אני באמת חושבת שאני אעשה אחד על אחד עם אח שלי. לי הוא עוד מסוגל איכשהו להקשיב, כי אני מבינה אותו, אני יודעת מאיפה הוא בא, אני יודעת איך הוא מרגיש. הבעיה שאמא שלי לא תודה שיש לה בעיה. אבא שלי גם לא מצליח לשנות את ההתנהגות שלה. ואני בטוחה שחלק גדול מאי ההצלחה זה בגלל הדרך שבה הוא מסביר לה שהיא לא בסדר.. כי בדיוק באותה דרך הוא מנסה להסביר לי ולאחי שאנחנו לא בסדר, וזו דרך שנורא יוצרת אנטי. ואם אתה אנטי, אתה לעולם לא תקשיב. אז כנראה שהתקווה האחרונה היא שאני אדבר איתו ואסביר לו. אני מאמינה שהוא לא ישתנה, אבל לפחות עם הזמן, הוא יתבגר ויבין כמוני שזו האמא שלנו, אי אפשר לבחור משפחה, וצריך לקחת את הטוב עם הרע. מה לעשות. תודה ראס, אני מאוד מבינה אותך.. גם אני גיליתי דברים שמאוד הפתיעו אותי, אבל עזרו לי לגלות קצת יותר סובלנות כלפיי אמא, ומנעו ממני לפתח שנאה... יכול מאוד להיות שהוא גם צריך לדעת למה היא עושה מה שהיא עושה..

dana2909

New member
אצל מי האנטי?

יש כאן כמה גורמים שבהם נגעת: אחיך - אני לא כל כך מסכימה עם מה שאמרת לגבי אחיך. כאילו את מצפה מאמא שלך להשתנות ולוקחת את אופיו של אחיך בתור קבוע. הוא ילד, והוא עוד יתבגר וישתנה. ובדרך הוא יעשה דרך לא פשוטה בכלל, ובתור המשפחה שלו תאלצו לעבור את זה איתו. זה תלוי בכם איך. הוא מנסה לבדוק את הגבולות שלו... אמך - אמא זו אמא. לחכות שהיא תשתנה או לנסות לשנות אותה רק יגרום ליותר אנטי וכסאח במשפחה. נראה לי שאמא שלך מרגישה איפושהו שהיא בעמדת מיעוט והתגוננות כל הזמן. אני חושבת שלפני שאת מנסה לערב פה גורמים חיצוניים יש בעייה מאד רצינית בינך ובין אמא שלך. את לא ממש מקבלת אותה כמו שהיא.. את שופטת אותה, ולא נותנת לה אפילו להנות מהספק. אחרי הכל אמא שלך היא אדם בוגר שעושה את ההחלטות שלו, וגם אם זה לא מוצא חן בעיניך תצטרכי לקבל אותם. ואם את לא מקבלת אותם את צריכה לעשות סוג של בדק בית אצלך, למה בעצם את מתנגדת לאותם דברים, לאותן תכונות... אביך - אני גם רואה בעייתיות בחלק של האבא, שנותן לשניים לריב ואז מגיע וקובע לכאן או לכאן. הוא חובר אליך במטרה לשנות את התנהגות האם הסוררת... אני לא אומרת שהיא פועלת בצורה מושלמת אבל נראה לי שכולכם פועלים אחד נגד השני ולא אחד עם השני.

leeloo

New member
כולנו אשמים

אבל היא האמא, ואני, בכל זאת, עדיין הילדה שלה. המשמעות של כך זה (כפי שאת אמרת) שהיא אמורה להיות האדם הבוגר. היא זו שצריכה לשנות את הגישה וההתנהגות, ולא לצפות שכולנו נתכוונן סביבה. אני אשמה בכך שאני נכנסת לריבים האלה איתה ולא מוותרת לה, אלא נכנסת איתה לכסחים של "מי יותר צודקת". אבא אשם בכך שהוא נותן לגיטימציה למה שאני חושבת ולאופן שבו הוא מתערב ביחסים בין אימי לאחי. אבל אבא גם עזר לי המון להבין מה קורה איתה, ולמה היא עושה מה שהיא עושה. אני חושבת שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך. אנחנו לא נגדה. להפך, אבא שלי כבר העיר לאחי בצורה מאוד טובה שהוא פוגע באמא שלי ביחס שלו, והיום אמרתי לו שאני אדבר איתו גם ואנסה להסביר לו למה היא ככה. ואני בהחלט לא חושבת שאני צריכה לקבל את כל מה שאמא עושה ו/או אומרת. היא טועה בהרבה מאוד פעמים. אבל אני לא אומרת כלום. עד עכשיו שאני רואה שזה פוגע גם בה וגם באחי. וזה מאוד חבל לי. אני מתנגדת לפעולות שלה, כי אסור לה לדבר או להתנהג לאחי בצורה שבה היא מתנהגת. מה לעשות, גם הורים טועים. ברור שזה לא ממקומי לשפוט אותה, ואני גם לא שופטת אותה בפניה, אלא חושבת לעצמי מה שאני חושבת לעצמי, מה שעוזר לי להתמודד איתה ועם ההתנהגות שלה. היא לא מרגישה בעמדת מיעוט. היא פשוט חסרת בטחון עצמי. ובגלל היחס שלה כלפיי וכלפיי אח שלי היא מקבלת תגובות שכאלה. שום דבר לא נעשה על מנת לזלזל בה במכוון או להיות נגדה באיזושהי צורה. נורא קשה לה לקבל ביקורת, ולכן היא גם נמצאת בעמדת התגוננות. אבא שלי לא מנסה לאלף אותה, להפך, הוא מודה שהם לא ישתנו, ואנחנו אלא שצריכים פשוט להבין אותה ולהיות קצת יותר סובלניים, ויחד עם זאת, היא צריכה מעט להירגע.. והוא מסביר לנו שאת הדברים שהיא עושה זה לא מרוע, זה פשוט כי ככה היא, זה האופי שלה, וצריך לקחת את הטוב עם הרע שבה. ככה שאם השינוי צריך לבוא, הוא צריך לבוא ממנה. אבל מכיוון שהיא כבר לא נמצאת במצב שבד"כ קורה בו שינוי דרסטי לכאן או לכאן, אני פשוט אנסה להסביר לאחי את המצב ומדוע מה שהוא עושה יכול מאוד לפגוע באנשים וגם בו.

בוביץ

New member
שינוי?

תקשיבי לאנשים מבוגרים קשה לשנות גישה זה לא שהם צעירים ויעלה יטוסו להודו וישנו כיוון. למבוגרים הם כבק מקובעים בגישות ובדברים שלהם. הצעירים הם אחה שמשתנים תוך כדי שניייה ויכולים להשתנות מהר. אתם הילדים צריכים לתפוס "ראש גדול" ולנסות לשנות קצת את גישתכם. קל להגיד האמא המבוגרת אז היא צריכה להשתנות אבל זה אמרה לא נכונה בכללותה כי כפי שציינתי קודם מבוגרים לא ישנו עכשיו את כל חייהםן ועמדותיהן ודרכיהן והצעירים שגם ככה ישתנו דרכיהן יכולים בקלות לשנות גישה. אז לדעתי תנסו אתן הילדים לשנות גישה כי תבינו שלמבוגרים קשה לשנות גישה למרות שהיא כאילו מבוגרת. יש מבוגרים שיאכלו אותו הדבר כל הזמן. ולא יחליפו את האוכל אף פעם. . תנסו אתן לשנות גישה נכון זה קשה אבל לכן זה יותר קל..

מיטללל

New member
דווקא

אפשר להרגיש בהודעה של לילו שהיא כן מנסה להבין, כן מנסה לפתוח "ראש גדול" ולהבין דברים שבתור הבת קשה לה להבין ולקבל. ויותר מזה, אני לא בטוחה ש(בעולם מושלם) היא הייתה צריכה ללמוד לקבל. מצד שני לילד בן ה 13, שלא מבין את כל העבר, יותר קשה ולקבל את הדברים האלו. הוא הילד. האמא היא הבוגרת. זאת חלוקת התפקידים שאמורה להיות..... (הודעה בלי יותר מדי תוכן. רק הרגשתי שאני חייבת להגיב. זה יפה שאת מנסה לדבר עם אח שלך -איך זה הלך?- ומנסה לדבר עם אמא שלך אבל אל תכנסי לזה יותר מדי. זו לא המריבה שלך הפעם. לדעתי יש סיכוי שאמא שלך כל כך תזדעזע מהיחס של אח שלך ותבין שהיא עושה פה משהו לא בסדר. ותדבר איתו.. אולי)

בוביץ

New member
כמה פעמים להסביר

את זה שלהורים ומבוגרים קשה לשנות גישה ודבירם שהם עושים. נכון הם מבוגרים והם כאילו מריכים לעשות את זה אלב תתבינו היא כבר עושה את זה כבר כמה עשרות שנים נראה לכם שזה יהיה קל לשנות?

למעלה