בעיה שכזו:

joeher

New member
בעיה שכזו:

יש תמונה שחורה עם כתמים לבנים (מטריצה של 1 ו -0 ) וצריך לספור כמה כתמים לבנים יש בתמונה בצורה היעילה ביותר מבחינת זכרון (וללא רקורסיה) הפתרון הפשוט (רקורסיבי) זה לסרוק את התמונה, אם הגעת לנקודה לבנה אתה סופר אחד וצובע את הנקודה וכל השכנים שלה לשחור, הבעיה היא שהצביעה היא רקורסיבית ואני מחפש פתרון במינימום זכרון (STACK זה גם זכרון)

vinney

Well-known member
תתרגם לאיטרטיבי

כל אלגוריתם רקורסיבי ניתן לתרגם לאיטרטיבי באותה יעילות זמן ריצה

joeher

New member
נכון אבל יכול להיות שלמישהו יהיה

רעיון הרבה יותר טוב.. וגם ברקורסיה זה ממש טריואלי, באיטרציות זה לא לגמרי ברור שאפשר לבצע עם פחות זכרון, נראה לי שאני מחליף את זכרון ה STACK של הרקורסיה בזכרון DATA למשתנים.

vinney

Well-known member
למה הצביעה רקורסיבית מלכתחילה?

אין מספר סופי של שכנים לנקודה אחת?

joeher

New member
ודאי - אבל צריך להמשיך לצבוע את

השכנים של השכן עד שהכל נגמר (זה אלגוריתם קלאסי של מילוי שטח סגור בצבע)

DadleFish

New member
אני מניח...

שאין שום הנחות לגבי השטחים הלבנים? למשל, אם הם CONVEX אז אפשר להשתמש באלגוריתם פשוט הרבה יותר.

selalerer

New member
אז תעשה מחסנית בזכרון ולולאה

שכל פעם משתמשת בערכים האחרונים שדחפת למחסנית, רקורסיה במימוש עצמי, מה עוד יש לעשות?

joeher

New member
תראו חבר'ה - אני מחפש רעיון אחר

לא שיפור של מה שאני כבר יודע. למשל משהו שנראה לא רע זה: נגדיר קבוצה של צבעים ונתחיל לסרוק. פגשנו לבן נצבע אותו בצבע A וכך את שאר השורה עד לשחור פגשנו עוד לבן נקח צבע חדש ונמשיך. אם פגשנו לבו שיש לו שכן צבוע נצבע באותו הצבע (ואם לא נקח צבע חדש). אם הסתיימה שורה ולא השתמשנו בצבע "משומש" נספור אחד ונחזיר את הצבע לשימוש חוזר. יש כאן בעיה עם צורת קעורות (למשל X) שנתחיל עם 2 צבעים והם יפגשו אבל זה סיבוך קל שניתן לפתרון. אני לא אוהב את הסיבוך הקל הזה...

למעלה