בעיה שינה בלילה

cila2000

New member
בעיה שינה בלילה../images/Emo7.gif

שלום לכולם! בני בן שנה, ישן שעתיים בלבד בלילה, מתעורר בשעה 2.00 בלילה לא בבכי, לפעמים רוצה לאכול משהו אך בעיקר הוא רוצה לשחק. בעלי צריך להתעורר בשעה 4.00 לפנות בוקר כדי לצאת לעבודה ולכן אני מעבירה אותו לסלון, אבל מתה לישון, הוא גם לא רוצה להיות איתי במיטתי, רק לשחק, גם אני עובדת וזה כבר ממש מציק לי, אינני יודעת מה לעשות. אשמח לקבל עצות מכן, בברכה מזל.

נעה גל

New member
את יכולה לסדר אצל הבן של בחדר

מזרון עבורך - על הריצפה, לדאוג שהדלת החדר שלו תהיה חסומה ע"י מחסום, ולאפשר לו לשחק בזמן שאת ישנה על המזרון. לא הייתי מדליקה אור מרכזי, אבל כן כדאי לדאוג לנורה קטנה שתדלק או אור שיכנס מחדר אחר. אני מאמינה שבשלב מסוים הוא יצטרף אליך וישן לידך. מה את אומרת?

דליה.ד

New member
האם הילד ישן בצהריים?

יכול להיות שאפשר להוריד לו את מנוחת הצהריים. יש ילדים שאינם זקוקים לכך מגיל צעיר. יכול להיות שצריך לבדוק את סדר היום של הפעוט ולראות שהוא מוציא מספיק אנרגיה ואולי לספק לו אחה"צ פעילויות מוטוריות באוויר הצח, כך שיוציא את המרץ שלו. גם הים עושה נפלאות לפעוטות והם נרדמים יופי אחריו. ודבר נוסף: ניתן לפנות למרפאה להפרעות שינה דרך קופת חולים. יש להם בוודאי עיצות טובות ונסיון עם הפרעות שינה.

לאה_מ

New member
כמה הוא ישן בכלל במשך היום?

וכמה הוא ישן ביממה? מתי הוא הולך לישון בערב? אולי יש אצלו איזו אי בהירות בין היום והלילה. האם הוא היה כך כל הזמן או שזה עניין של התקופה האחרונה? ואני מצטרפת בכל פה להמלצה של דליה בדבר פעילות בחוץ בשעות אחר הצהרים בעיקר.

דסי אשר

New member
אני רואה שאת מזהה שיש בעיה

ועושה גם מעשים לפתרונה. - את הולכת אתו לסלון, כדי שלא תעירי את בעלך. - את לא מחייבת אותו לישון. - את פונה לפורום, להתייעצות - * כי את מרגישה מותשת. * כי נראה לך שמשהו לא בסדר ב"תכנית השינה- ערות" של בנך. בואי ננסה לבדוק אתך - # - איזה מחשבות עלו בך, כשהחלה התופעה? # - איך את הבנת את מה שקורה? # - והשאלה הרגילה שלי- איך את מרגישה עם מה שקורה? אני לא במקרה מציגה בדרך זו השאלות שלי. אני מנסה, ותסלחי לי, לתרגל אתך, ברשותך, תוצאות יום עיון שנחשפתי אליו היום, שהמסר העיקרי היה: הפתרון הוא אצל הנועץ- אצלך, רק צריך לכוון אותך בשאלות מתאימות. נכון שיש הבדל גדול בין ראיון פנים אל פנים, אילו שתינו היינו יושבות זו ליד זו, אבל אם פנית באינטרנט, אני מנסה לישם עד כמה שניתן באינטרנט. כבר היו בעבר מקרים, שהמשיבים בתגובתם אמרו: התשובה נמצאת בשאלה , שזו איזו וורסייה של מה שכתבתי. המרצה, טענה, שעם שנסיון החיים והעבודה שלה, והיא סיימה לפני 24 שנה תואר ראשון באחד המקצועות הטיפוליים, היא הבינה, שהיא יודעת מעט מאד(בניגוד למה שחשבה עם סיום הלימודים ועבודתה במקום העבודה הראשון), ואף הביאה כדוגמא את עבודתה עם מתמכרים לסמים- היא מעולם לא נגעה בסם, ומעולם לא עברה את החוויה הקשה של תהליך ההתמכרות. היא פשוט הבינה שעל מנת לעזור לאלה שרוצים את עזרתה, היא צריכה ללמוד מהם, לשאול הרבה מאד שאלות, להקשיב לתשובות, שוב לשאול שאלות, לסכם את מה שהנועץ אמר בפניו, אולי עם תגובה שמביעה עמדה של "חצי הכוס המלאה" - והפתרון בעצם יוצא ובא מהנועץ עצמו. היא ישראלית, נמצאת כבר 20 שנה בשוודיה. חבל שלא כאן. אז אם את רוצה, אפשר להמשיך. דסי

למעלה