בעיה רצינית!!!

natali_hen

New member
בעיה רצינית!!!

לפניי שבועיים התגייסתי וביום הגיוס כשהייתי אצל הקצין מיון הזכרתי לו לפחות 5 פעמים שיש לי בעיות ת"ש (שאני לא אפרט עכשיו) ואני צריכה לשרת -רק- קרוב לבית. הוא אמר לי לצאת ולחכות לו בחוץ. בפעם השניה שהוא קרא לי הוא אמר לי שיש תפקיד בחיל האויר- משהו באחזקת מטוסים. אמרתי לו שלפי מה שאני יודעת בחיל האויר זה לא קרוב לבית. והוא אמר לי שבמקרה שלי אני ישרת בעובדה כי אני גרה באילת ויצא כל יום הבייתה. רציתי קצת יותר מידע על התפקיד והוא אמר שהוא לא יודע וכבר יסבירו לי בבסיס הטירונות. הטירונות שלי הייתה בטכני בחיפה, ולמרבה הפתעתי התברר לי שישר אחריי הטירונות אני מתחילה קורס מסויים שנמשך בין 3-7 חודשים. אני לא מאמינה, אני לא יודעת מה לעשות ןלמי לפנות!!! אני חייבת לשרת קרוב לבית ובאמת שיש לי בעיות ת"ש מוצדקות. איך הקצין מיון יכל לשקר עלי??? גם אמרו לי שאין בכלל טייסת בעובדה!!! סיימתי טירונות ואני בסוף שבוע בבית. אני לא מסוגלת לחזור ולהיכנס לקורס כי אני יודעת שאני לא יצא משם!!! מי יכול לעזור לי בקשר לזה? וגם שביקשתי משקית ת"ש אמרו לי שרק בזמן הקורס אני יכולה לקבל. אף אחד לא ניסה לעזור לי שם ואני כבר בדיכאון ואובדת עצות. אם מישהו יודע לאן אני יכולה לפנות או מה קורה אם ביום ראשון אני לא חוזרת? help me!!!

שירלי18

New member
תראי... הדבר היחיד שאני יכולה להציע

לך.. הוא שתפני לקב"ן.. אם אכן יש לך בעיות ת"ש.. ואלו דברים מוצדקים, ואכן לא התחשבו בהם אף על פי שהיו צריכים.. נסי לפעול למען עצמך.. אל תחכי שמישהו יזיז עניינים בשבילך כי בצבא זה אף פעם לא קורה. כמה שהאנשים יראו לך נחמדים. פשוט פני לקב"ן.. תגידי מה שתרצי. העיקר שתוכלי לחזור הביתה.. בהצלחה רבה.. שירלי

natali_hen

New member
מטרתו של הקב"ן היא להוריד לי פרופיל

לא? וזה לא משהו שאני רוצה שיקרה. כי אין לי שום בעיה נפשית!

marlboro

New member
לא לא לא לא לא!!!

בואי נבהיר משהו: קב"ן לא אמור להוריד לך פרופיל! קב"ן, מטרתו לעזור לך אם את מצויה במצב נפשי לא תקין. אם את טרודה, לחוצה, מפחדת... את מוזמנת לפנות לקב"ן. בשביל להוריד פרופיל על חוסר שפיות או חוסר התאמה מבחינת אישיות, זה הרבה מעבר לקב"ן - נכון, האבחון הראשוני הוא אצל הקב"ן, אבל הוא יפנה אותך לפסיכיאטר ומשם והלאה, אין לי מושג. מטרתו של הקב"ן היא לאפשר לך בתור חיילת לדעת שיש לך מישהו לדבר איתו, מישהו מוסמך, מנוסה ורציני, שאין לו שום (ואני חוזר: שום!!!) אינטרס לפעול נגדך. ואל תתני לאף אחד לספר לך אחרת, על כך שהקב"ן הוא "קוסם", אדם רע, בעל תפקיד שיכול להזיק לך... אל תכנסי לסרט הזה, כי אם יגיע מצב שבאמת תרגישי שאת צריכה פגישה עם קב"ן את תפחדי ללכת אליו, וזה לא טוב. קב"ן נמצא בשבילך ולא נגדך. הלאה. גם אל תחשבי שקצין המיון שיקר לך, בהחלט יכול להיות שהוא פשוט לא ידע שהקורס כזה ארוך ומתקיים רחוק מהבית! חבר שלי היה קצין מיון, ובאמת באמת שהוא לא ידע הכל על כל התפקידים. הוא לא בהכרח שיקר לך, קצין מיון לא מכיר את כל מאות התפקידי וסוגי הקורסים שקיימים בצה"ל. חבר´ה, אל תהיו כל כך אנטי, קצת אופטימיות!!!
בכל מקרה, נטלי, ברגע שאת מגיעה לבסיס חדש את עוברת "טופס טיולים", ולא סתם הוא נקרא ככה. את "מטיילת" לך בבסיס בצורה זו או אחרת (אם פיסית, או שבעלי התפקידים מגישים את החתימות בעצמם), ועוברת אצל כל בעל תפקיד שיכול להיות קשור לשירות שלך: מש"קית ת"ש, מרפאה, מפקד ישיר, שלמייה... זו ההזדמנות הראשונה שלך לפגוש את מש"קית הת"ש שלך. חוץ מזה, את בהחלט יכולה (ואף צריכה!) לבקש מהמפקד הישיר שלך (אותו, אני מניח, תפגשי מחר) לראות מש"קית ת"ש בהקדם האפשרי. שיחת ת"ש היא זכות שמגיעה לך, וכדאי שתתעקשי עליה. אף אחד לא יכול למנוע ממך שיחה כזו, היא זכותך וחובת הצבא לספק לך שיחת ת"ש אחת לפחות (שיחת היכרות עם מש"קית הת"ש). אני רוצה להראות לך שני צדדים: גם לי יש בעיות ת"ש, כאלו שיכלו לסדר אותי טוב טוב קרוב לבית, ועדיין עשיתי קורס של חצי שנה ונהניתי מאוד, הסתדרתי והתעקשתי להשאר בו על אף בעיות הת"ש. חוץ מזה, מנגד, אם בעיית הת"ש שלך באמת מונעת ממך לשרת בבסיס סגור רחוק מהבית, והיא עומדת בקריטריונים של זכאות להקלות ת"ש, אל תפחדי ולו לרגע אחד - את תוצאי מהקורס ותוצבי ביחידה קרובה לביתך. אם את רוצה להמשיך לשוחח קצת, בתקווה שזה לא מאוחר מדי, את יכולה לשלוח לי מסר או אי מייל. אל תתרגשי, תקחי בקלות, ותזכרי שאם יודעים לנצל את כל הזכויות וזוכרים למלא את כל החובות, הצבא יכול להיות חוויה מהנה. המון בהצלחה
זיו.

low-life144

New member
אל תדאגי

אל תדאגי. של תהיי כול כך בלחץ. תראי יש סיכוי גדול מאוד שקצין המיון שיקר לך כי באים אליו מאות אנשים ביום ומזיינים לו את השכל על הרצונות שלהם ואין לו ממש כוח לזה אז מאוד הגיוני שהוא שיקר וגם אם מישהו בטירונות אמר לך משהו אז יש אפשרות ששיקרו לך. אבל מה כן אם יש לך באמת בעיית ת"ש ואת בטוחה שיאשרו לך את הת"ש אין לך מה לדאוג כי לא משנה איזה קורס תעשי ואיפה ישבצו אותך ברגע שאת מקבלת ת"ש 3 ומעלה את משובצת מחדשת ביחידה קרובה אילך אז אל תהיי כזות לחוצה ותלחצי על הקטע של הת"ש

צחי:)

New member
קציני מיון הקלות ת"ש ועובדה ../images/Emo160.gif

חה"א הוא חיל מוזר ללא ספק, אך קצין המיון לא שיקר לך בכוונה תחילה, הוא פשוט לא ידע, תאמיני לי, עבדתי חודש עם קציני מיון ואני יודע איך המוח שלהם עובד...הם פקידים עם כוח וארונות... לבנות שהיו איתי בקורס בעובדה למשל, אמרו שהקורס שהייתי בו הוא חודש, כשלמעשה הוא היה חודשיים. בנוסף, היה לי חבר שהיה איתי בקורס עם הקלות ת"ש, הוא קיבל תקן קל"ב בשיבוץ הסופי, אל תשכחי שלא תשרתי כל השנה ותשע בטכני, זה בסה"כ לזמן הקורס. לגבי העניין שאין טייסות בעובדה, זה לא מדויק, עובדה זה בסיס של פריסות, אין בו טייסות קבועות, אבל כמעט כל שבוע מתבצעות בו נחיתות מבצעיות או אחרות.... בהצלחה! צחי:)

kaban

New member
tash

i understand you r in service now if not go to the lishkat gius to - mador prat - and talk wıth mashakit tash before the gıus - ıf she wıll found that your problam ıs so sevıre maybe somethıng can be done ıf you r ın servıce the ktsın mıun told you the truth - you can ask for mashakıt tash ın the tıronut but maybe you wıll get ıt only ın the kurs thıs ıs a long process!!! and you have to bring a lot of ishurim - so you have to know that ın order to get hakala you have to be savlanıt after all the chekıng you can have between tash 0 to tash 5 and thıs ıs the no of nıghts you have approval to go home ıf you wıll be nıfkedet or arıka or ın jaıl the process wıll not go on untıl you come buck so ı thınk ıt ıs better for you to come to the base about kaban - he can help you very much durıng the long process - ı have done that a lot of tımes to soldıers that had problams at home but they want the profıl not to go down on mental - so get help from hım durıng the process. good luck and ı hope you wıll get the hakalot ıf the problam ıs so hard

למעלה