בעיה רצינית

• פותח הנושא orlov
  • פורסם בתאריך

orlov

New member
בעיה רצינית

לפני חודש בערך נפרדתי מחבר שלי, מכל מיני סיבות והעיקריות מבינהן הן שלא הרגשתי איתו בנוח ושלא אהבתי אותו - למרות שאמרתי לו שכן. היינו כמעט חצי שנה ביחד. הבעיה שלי היא שהוא הפך להיות משוגע, הוא ניסה להתאבד, בפני, לא הצליח כי קראתי למשטרה והם מצאו אותו, מאז הוא לא מפסיק להטריד אותי, להתקשר מאות פעמים ביום, לבוא אלי הביתה ולחכות בחוץ שעות... הוא ממש מפחיד אותי ואני לא יודעת מה לעשות... אז אם למישהו יש עצות אני אשמח לשמוע

אני פשוט לא מבין איך זה שהוא שוב

מסתובב חופשי. הייתי ממליץ לפנות שוב למשטרה ולספר על התנהגותו האובססיבית. אני מאוד מקווה שיראו מה הרקע של אותו בחור וידעו איך לטפל בו, ולא פחות חשוב: בכל מקרה אין שום סיבה שאת תסבלי מההטרדות.

orlov

New member
גם אני חשבתי

שאין טעם שאני אסבול מההטרדות ופניתי למשטרה וההתיחסות למקרה הייתה פשוט מגוחכת - הוא אמר שאין מה לעשות ושאם הוא מטריד אותי בטלפון אז שאני אחליף טלםון ואין שום חוק שאוסר עליו לשבת ליד הבית שלי, ושאם הוא רוצה להאבד אז שיתאבד... ושימו לב לשוס הגדול השוטר אשכרה אמר לי ללכת ליוסי סיאס!!! ובקשר לזה שהוא מסתובב חופשי אז כנראה שזו המדיניות של הבתי חולים בארץ, הוא השתחרר עוד באותו יום. אגב אני בת 20 והוא בן 22

מוּסקט

New member
קודם כל -

באמת החוק בארץ ישראל "מרשה" לאנשים להתאבד אם הם רוצים. ולאנשים אובססיביים מציעים טיפול אבל לא כולאים אותם מכיוון שאובססיה (במקרה הזה, יותר נכון להגיד קומפולסיה) גם היא עדיין לא עבירה על החוק, אלא התנהגות המונעת על ידי משהו שנתפס כמחלה. המשטרה יכולה להרחיק אותו פעם פעמיים שלוש - להביא אותו לפני שופט שיכריח אותו לקבל טיפול (שאגב, לא נעשה בכפייה ולא באשפוז, אלא מרצון) - ועדיין, אם לא יטפל בעצמו ולא יעשה מה שאומרים לו, את יכולה למצוא אותו מחכה לך ליד הבית עד שירגע (או יחליף אובססיה). ו-כן, הרשות להסתובב חופשי זו מדיניות שחלה על כולנו. לטוב ולרע. לא כולאים ולא מאשפזים בכפייה אף אחד בגלל מחלה הגורמת להתנהגות שמטרידה מישהו אחר.

טל קר

New member
יש חוק נגד STALKING

שחוקק ב2001. גשי למשטרה שוב, עם נוסח החוק, ולקחי פרטים מכל מי שמטפל בך (איכשהו כשאנשים יודעים ששמם מצוי אצל רושם התלונה הם נוהגים לקחת את תפקידם ברצינות רבה יותר).

../images/Emo62.gifהוא ממשיך להתקשר?

אם כך, אפשר לקנות משרוקית, ואיך שמזהים שזה הוא...

orlov

New member
למוסקט

אני מבינה את זה שלא צריך לכלוא ולאשפז כל אחד שמטריד מישהו אבל זה שהוא מסוכן לעצמו זה לא נחשב? הרי בסוף הוא יצליח להתאבד, ואז מה? המדיניות הזו של לא להפר זכויות הוא קצת מגוחך בעיניין הזה... וחוץ מזה אם בן אדם חושש לחייו ממישהו (אני ממנו) אז אין שום סיבה שהוא יתהלך חופשי ויעשה מה שהוא רוצה ואני אצטרך להסתגר בבית שלי מפחד ממנו!!! אמנם הוא לא איים מפורשות אבל הוא נהיה אלים, הוא מתפרץ לי לבית, מסיג גבול ואי אפשר לעצור אותו

גנגי

New member
אבל היא התלוננה!

והיא מספרת שהתגובה של השוטרים היתה מחרידה, משהו כמו - זכותו לשבת מול הבית שלך וזכותו להתקשר, זאת מדינה חופשית. תסלחי לי, זה נראה לך נורמלי, שהמשטרה תתייחס ככה כשכבר היו מקרים מזעזעים בארץ שהתחילו בהטרדה (שהמוטרדת התלוננה עליה ולא נענתה) וכולנו יודעים עליהם?! אין לי מושג מה עושים במקרה כזה - אולי מתקשרים לעורך דין שיתקשר הוא למשטרה ויסביר את חומרת הדברים? בכל אופן חייבים לפעול מהר, לי זה נשמע כמו סכנה ממשית.

צימעס

New member
איכשהו הבנתי מההודעה

שהשוטר לא הבין שהיא מדברת על איום עליה, והתיחס רק על האיום בהתאבדות. מה עם 1202, תהיה להן עצה, לדעתך?

מוּסקט

New member
אם אדם מתפרץ לך הביתה

מתלוננים במשטרה על פריצה והשגת גבול. את מבלבלת בין שני דברים כאן - האחד קשור לחוק (הטרדה, השגת גבול, אלימות וכד') והשני קשור למצבו הנפשי (אובססיבי, אובדני וכד'). התלונות במשטרה הן רק על הדברים של העברה על החוק. ולא, אדם שרק מסוכן לעצמו לא נחשב. הוא צריך להיות גם מסוכן לעצמו וגם עם הפרעה קשה בבוחן מציאות. יש לעמוד בשני התנאים כדי "לזכות" בהוראת אשפוז מפסיכיאטר.

orlov

New member
נכון

המשטרה לא הסכימה להגיע עד שהוא הסיג גבול ונכנס לי הביתה ואגב ניסה להתאבד אצלי בבית. הזמנו משטרה ואז הוא נהיה אלים אז כפתו אותו בידיים וברגליים. השוטר אמר שלדעתו לא יאשפזו אותו ועל הסגת הגבול יש את התלונה שהגשנו וכנראה יתנו לו צו הרחקה. רק רציתי להגיד שלדעתי זה לא תקין שהחוק בארץ מאפשר לאנשים להתאבד בלי בעיה.

מוּסקט

New member
למה לא "תקין"?

זו סוגייה אתית ממדרגה ראשונה הקשורה לתפיסות הקשורות לחרותו של אדם, ועד כמה החברה מרשה לעצמה להתערב לפרט בשיקולים אישיים.

למעלה