בעיה רצינית

בעיה רצינית

יש לי כלב חודשיים לא משנה מה אני עושה הוא לא לומד שצריך לעשות צרכיים בחוץ. ניסיתי את הכל... תמליצו לי על עוד דברים לעשות... אמא שלי משתגעת ואמרה שהיא תתן אותו לאימוץ אם אני לא רחנך אותו אני יוצאת איתו הרבה פעמים ביום בוקר בצוהריים 1 - 2 ובערב גם ויש ימים שיותר אני מנסה להוציא אותו כמה שיותר אבל יש לו שעוץת קבועות בבוקר בצהריים ובערב . מה לעשות ?

be_roo

New member
הכלב בן חודשיים או שהוא אצלך

חודשיים? אם הוא בן חודשיים, זה מוגזם לצפות ממנו בגיל כל כך צעיר להבין מה רוצים ממנו. במקרה כזה יש לצאת איתו לעיתים מאוד תכופות, בעיקר אחרי האוכל. אפשר לקחת לו את קערת המים בלילה, הוא ממילא אמור לישון בשעות הללו ולא יתייבש מכך. בכל פעם שהוא עושה צרכים בחוץ, לתת לו צ'ופר (פיסת אוכל שהוא אוהב) ולשבח אותו. כשהוא עושה בבית לא לעשות כלום, אלא אם תפסת אותו בדיוק בזמן ואז יש לומר "לא" בטון תקיף. אם מדובר בכלב מבוגר יותר ,העקרון זהה, רק שאפשר להמעיט יותר ביציאות. בכל מקרה, אתה ואמך צריכים להבין שגידול כלב דורש סבלנות ופשרות, ובינהן גם לכלוך הבית. תסביר לאמך שגם כשאתה נולדת אז לכלכת את כל הסביבה, היו צריכים לחכות שנתיים עד שתלמד לעשות צרכים בסיר, וכשאכלת זרקת חצי על הרצפה. כלב זה לא רובוט.

למעלה