בעיה רצינית

luna43

New member
בעיה רצינית

אז הכל התחיל בעצם כשאני והוא הכרנו.
הייתה לנו זוגיות מושלמת וממש הייתי מאוהבת עד מעל הראש. מהרגע שנפגשנו בעצם כבר ידענו שאנחנו רוצים
עתיד ביחד. ובאמת הייתה מערכת יחסים מהממת.
אז מה בעצם הבעיה?
ההורים שלו.אז בהתחלה הייתי מגיעה אליו הביתה כל יום ונשארת לישון אצלו לפחות פעמיים בשבוע וזה לא היה נראה כאילו זה מפריע להורים שלו,
אבל הם אף פעם לא היו מדברים איתי. רק אומרים היי וביי ולא יותר מזה.
אבא שלו היה נראה כאילו לא כל כך איכפת לו ממני, אבל על אמא שלו ממש ראו שהיא לא אוהבת אותי בכלל.
הם אף פעם לא ניסו בעצם לדבר איתי או להתחבר אליי, וכשהיו רוצים לדעת עליי דברים כגון מה אני עושה בחיים ואיפה אני עובדת,
הם לא היו באים ושואלים אותי אישית אלא היו שואלים את החבר.
לאחר שהבנו שהמערכת יחסים שלנו באמת רצינית, החלטנו לעבור לגור ביחד.
כשמצאנו דירה ,המשפחה שלי נורא שמחה בשבילינו וניסו לעזור לנו בהכל, אבל כשהוא הודיע להורים שלו שהוא עוזב את הבית
פה התחיל כל הבלאגן בעצם.
הם התחילו להגיד לו שהוא עושה טעות שהוא עובר איתי, כי אין לי שום השכלה (לא סיימתי תיכון ולא הוצאתי בגרות בגלל כל מיני בעיות שהיו
לי בעבר וכמו כן לא עשיתי צבא בגלל אותן הבעיות)
הם קיללו אותי ואמרו לו שמה שאני יודעת לעשות זה רק לפתוח רגליים, שאני מנצלת אותו בשביל הכסף שלו,
ושלבסוף הוא יראה שהם צדקו כי אני אעזוב אותו ואלך למישהו אחר, ואמרו שהם לא רוצים לראות אותי יותר בבית שלהם.
הם ניסו אפילו להפריד בינינו ופשוט כל הזמן היו אומרים לו שהוא חייב להפרד ממני.
ממש שכנעו אותו בצורה לא יפה להשאר בבית רק לא לעבור איתי.
היה מאוד פוגע לדעת שככה הם מדברים עליי כשבעצם הם לא מכירים אותי ולא יודעים עליי שומדבר!
זה השפיע עליו מאוד ובגלל שהוא לא רצה להתנתק מההורים ולהרוס את היחסים איתם , החלטנו שנחכה עם המעבר דירה עוד מספר חודשים.
המשכנו את הקשר כרגיל, היינו נפגשים רק בחוץ כי הוא הרגיש שהוא עדיין לא מוכן להכיר את ההורים שלי, ואליו לא באנו כי ההורים שלו הבהירו
את עצמם טוב מאוד שלא רוצים שהרגל שלי תדרוך בבית שלהם.
ככה במשך מספר חודשים היינו נפגשים בחוץ יוצאים לסרטים, מסעדות ומנסים להמשיך את הקשר כאילו כלום לא קרה, לא רצינו שזה ישפיע עלינו.
לאחר כמה זמן גילינו שאנחנו בהריון .
המשפחה שלי שמחה ותמכה בנו מאוד למרות שאנחנו נורא צעירים כדי להיות הורים.
הוא הכיר את המשפחה שלי גם כן והתחבר אליהם מאוד.
אבל פשוט הבנו שאין לנו איך לספר את זה להורים שלו בינתיים והחלטנו לחכות.
מן הסתם שישר התחלנו לחפש דירה והבנו שהפעם גם אם ההורים שלו ירצו וגם אם לא, אנחנו נעבור.
ברגע שהוא שוב הודיע להם על העזיבה מהבית הם עשו לו בלאגן ענק ופשוט העיפו אותו מהבית.
הוא עבר אליי וגרנו תקופה עם ההורים שלי עד שמצאנו דירה.
כרגע אנחנו כבר כמה חודשים גרים בדירה משלנו, אני בחודש ה6 להריון.
ההורים שלו קיבלו נורא קשה את המעבר דירה שלו וזה פשוט מגיע למצב שבכל שיחת טלפון שלהם הם מתקשרים
ומבקשים ממנו לחזור הביתה רק שלא ימשיך איתי את הקשר!
אמא שלו בכל יום חוזרת על אותם הדברים.. שאסור לו להתחייב אליי, ושאין מצב בחיים שהוא יתחתן איתי.
היא מזכירה לו בכל פעם שאין לי השכלה ושאיתי אין לו עתיד טוב ( חשוב לציין שהוא בעצמו לא הלך ללמוד ופשוט בחר לו מקצוע לחיים, שההורים שלו לא מתחברים אליו)
החלק הכי חשוב בסיפור הוא שאני גויה.
והם ממשפחה של יהודים. לבן זוג שלי זה לא משנה כלל מאיזו דת ומאיזה מוצא אני באה,
אבל אמא שלו בכל פעם מזכירה לו שאני גויה, ושזה אסור וממש משווה אותי לערבים מהשטחים( אני לא מוסלמית)
ואומרת שאני נאצית.
אני רוצה לציין שהם לא משפחה דתית ואבא שלו אפילו לא שומר שבתות וחגים ואוכל לא כשר.
אמא שלו היחידה בכל המשפחה שזה כל כך מפריע לה.
זה כואב ופוגע לשמוע ממנה מילים כאלה, היא מנסה להרוס לנו את הזוגיות ואנחנו פשוט לא מסוגלים לספר להם שעוד 3 חודשים
עומד להוולד להם נכד.
היא גם תמיד הייתה אומרת לו שיזהר לא להכניס אותי להריון כי אם זה יקרה היא פשוט תתאבד.
אני לא יודעת עד כמה היא התכוונה למה שאמרה אבל מהמילים הללו אפשר להבין איזה סיוט זה בשבילה.
אני פשוט בדכאון נוראי כי זה לא נפסק וזה נמשך כבר המון המון זמן, הכל יכול להיות שקט למשך שבוע, שבועיים ואז שוב במשך כמה ימים חפירות בטלפון
על זה שאסור לנו להיות ביחד ושהוא חייב לעזוב אותי ולחזור הביתה.
אני ממש צריכה עצה ומאוד מקווה שכאן יוכלו לעזור לי ....

Apikachu L

New member

נשמע נורא ואיום.
לדעתי טוב עשיתם שכן יצאתם מהבית בסוף. בסופו של דבר, זו ההחלטה שלו מה לעשות עם המשפחה שלו - אבל אין סיבה שאת תסבלי מהמצב.
ברוסית, יש ביטוי שאומר שהקוקיה של הלילה מצייצת חזק מזו של היום, שזה אומר שבסכסוך בו הבחור צריך לבחור בין אימו לאהובתו - האהובה מנצחת. כדאי לשבת איתו לשיחה ולדבר איתו על המצב.
את יכולה לנסות ליצור קשר עם המשפחה שלו בעצמך ולהבהיר להם מה המצב. את יכולה גם לבקש ממנו להחליט מה לעשות בנוגע למשפחה שלו. בסופו של דבר, אם הוא יעמוד על שלו, הם יאלצו להשלים עם הקשר שלכם.
זה עלול לעלות בניתוק קשר זמני או בכמה שיחות מאוד קשות.
חוץ מזה, תמיד יש סיכוי שכשי/תגיע הנכד/ה - הם ישלימו עם כל העניין.

sani48

New member
אתם לא מסוגלים לספר להם

שעוד 3 חודשים עומד להוולד להם נכד,אבל אתם חייבים לעשות את זה(כמה שיותר מוקדם),ההורים שלו נישמעים אנשים זוועתים,ואני במקומו הייתי משתיק אתם כבר מזמן,שיתחיל לפתוח את הפה,ושיגן על הכבוד שלך אם הוא באמת אוהב אותך,לא טוב להם? הם לא רוצים קשר עם הבן שלהם ועם הנכד לעתיד שלהם ?בעיה שלהם,מתי שהוא אני מאמין שהם היתחרטו על זה,אבל לבנתיים עכשיו,שיתחיל לעורר אותם,ושיסביר להם שזה רק החלטה שלו,ואין להם שום אפשרות לשנות כלום,יש להם רק אפשרות לבחור אם הם רוצים שיהיה להם קשר איתכם או לא,ואם כן,אז שיתחילו לכבד אותך,תיהיו חזקים,על תיהי יותר מדי מודאגת,זה לא טוב להיות במתח שאת בהריון,תחשבי רק על הדברים החיובים,ועל האוצר שעומד להיוולד לכם,אם תצטרכי משהו רק תגידי,כל טוב נשמה יפה

התעקשו על זכויותיכם

חזרו והסבירו להם שאתם אוהבים ורוצים לחיות ביחד ואין לכם כל כוונה להיפרד למרות כל הצקותיהם. אם העניין יחמיר ויטרידו, אולי כדאי לאיים במשטרה.

Animal Raw

New member
הוא עבר לגור איתך?

הוא תומך בך?
מזה משנה מה האמא החולנית שלו חושבת?
יש אנשים עלובים שכל מה שחשוב להם זה השכלה\כסף\עתיד בטוח- דברים שלא צריך לזלזל בהם, אבל הם לא העיקר.
חבר שלך הוא לא כזה, ובגלל זה הוא איתך.
אתם נמצאים בסיטואציה לא נוחה בכלל, אבל בשורה תחתונה- אתם בגיל שאתם בוחרים לעצמכם את החיים ולא ההורים שלכם.
גם ככה עדיף שמישהי כמוה לא תטפל בנכד שלכם.

אני קצת חוששת לשניכם.

חוסר האחריות בכניסה להריון,כשכנראה ההתמודדות שלך עם עצמך וחייך לא הושלמה (אותן בעיות שמנעו מימך צבא ותיכון ובגרויות),גם לא ברור למה החלטתם לשמור את ההריון אבל תכלס,אני לא רואה אותך מצליחה כרגע לעמוד על הרגליים ללא תלות בבן זוגך או במשפחתך.
מצבך יותר מענין בעיניי מאשר בן זוגך ומשפחתו המחורפנת.
את חייבת ייעוץ עבורך,משהו שיעזור לך לסדר את הראש ולראות רחוק יותר,לא רק עבור התינוק אלא עבורך.
באופן הנוכחי אני מסכימה לגמרי שיש בסיס לפחדים,שיום אחד הוא יישבר מהלחץ הזה ויזרוק את השיט חזרה אליך כי גם הוא אחרי הכל צעיר נורא (ועוד בייבי כזה של ההורים) ולכןעליך להתחיל לתרום באופן משמעותי לתשתיות בבית,נפשית ומעשית.
לכי לייעוץ מקצועי,אולי בארגוני נשים כמו ויצ"ו ונעמת,ששם המחירים זולים עד חינם.יפנו אותך יותר בקלות משם לעוד דברים.

luna43

New member
ענבלית..?

שמעי, נראה לי שלא הבנת נכון את מה שכתבתי.
הסיבה שבגללה לא סיימתי תיכון ולא עשיתי צבא זה כי היו לי בעיות רפואיות ולא בעיות נפשיות(ככה נראה לי שחשבת)
אני בריאה בנפשי לגמרי ולא זקוקה לשום טיפול.
הסיבה שבגללה פניתי לפורום הזה, זה כדי לנסות למצוא פתרון לבעיה שיש לנו עם ההורים של בן זוגי ולא כי אני בעצמי זקוקה לייעוץ ועזרה.
וזה שנכנסנו להריון בטעות והחלטנו להשאיר את הילד ממש לא מראה על חוסר אחריות.
מה חסר זוגות שנכנסים להריון בטעות ולבסוף מחליטים להשאיר ולגדל אותו?

טוב,לפחות לא נפשיות

אבל נראה לי שרגשיות עדיין יש.
סורי,זה משתמע.
בטח כשאת יושבת בדיכאון בבית בגלל בעיות שלא נמצאות כדברייך בינך לבן זוגך אלא קשורות לניג'וסים של משפחתו.
וזה לא כלכך שכיח שזוגות צעירים כמוכם נכנסים להריון ומשאירים את התינוק.
אבל בחרתם ככה ועכשיו צריך לקחת פול אחריות על עצמיכם ואת חייבת להרים את עצמך כי כרגע את מתנהגת כמו ילדה ולא כמו אמא לעתיד.
אני גם לא חושבת שכאן,בקרב אנשים שלרובם (כולל אני,ניסיון כמו שלך הוא לא חלק מהשגרה שלי,למרות גילי המבוגר מכולם כאן) אין קצה של ניסיון דומה לשלך תמצאי עיצה אמיתית ויעילה.
תפני לגופים מקצועיים.

במקרה הזה,

כדאי שתלכי לייעוץ,
לא בהכרח בגלל שהיחסים בין הוריו של בן זוגך ושלך עכורים, אלא כי מן המשתמע את בחורה צעירה, שלא תכננה על ההריון הזה ונקלעה למצב לא כל כך נוח או נעים.
מין הראוי שתחזקי את עצמך מבפנים, כי את הולכת להיות בקרוב אם. את צריכה להיות חזקה בשבילך, בשביל הבן זוג וגם בשביל הבייבי שעתיד להגיע.
אתם צועדים בדרך לא קלה ולא אופטימלית להתחיל בה את החיים הבוגרים שלכם ואני לא רואה איך ייעוץ יכול להזיק (?). לדעתי זה יכול רק לעזור לך למקד את עצמך במה שחשוב, לתת לך כלים להתמודד מול הלחצים מצד משפחתו ולעזור לך להמשיך לתחזק זוגיות בריאה למרות כל מה שמסביב!

אגב, מניסיון, כשאת עוברת תהליך, כל מי שסביבך גם מושפע. אולי, בדיעבד, תגלי שעבודה על עצמך השפיעה גם על הבן זוג שלך ועל היכולת שלו להתמודד מול הוריו בדרכים פחות קיצוניות...

2461

New member
וואו

אין לי כל כך מה להציע כי סוג כזה של הורים שנכנסים לילד לחיים האישיים שלו קשה מאוד להתמודד איתם....ואני חושבת שאין ברירה אלה להמשיך לזרום ולנסות להתעלם מהשיחות שלהם (את לא הוא) ובסוף לא תיהיה להם ברירה...

הוא עשיר?

luna43

New member
2461

הוא לא עשיר והוא ממש לא מגיע ממשפחה של עשירים
אומנם ההורים שלו כן עובדים במקומות עבודה דיי מכובדים, אבל הם לא מרוויחים מליונים
ובשביל לגור בבית כמו שהם גרים בו עכשיו (דירה ממש גדולה יפה וחדשה בבניין חדש) הם היו צריכים לחסוך הרבה שנים.
ובן זוגי בעצמו עובד במקצוע שבו הוא קורע את התחת שלו ומרוויח גרושים אבל בכל זאת אנחנו מסתדרים.

2461

New member
אז איזו סיבה יש להם לחשוב שאת רוצה

את הכסף שלו?

הבעייה שלך היא לא עם אמא שלו

הבעייה שלך עם בן הזוג שלך.
בן הזוג שלך הוא זה שאמור להיות מחוייב לך.
בן הזוג שלך הוא זה שאמור להתמודד עם הוריו.
ברגע שהחלטתם להמשיך את ההריון הזה, היה אמור בן הזוג ללכת להוריו, לבשר להם על ההריון ולהודיע להם שזו כחלטתו ומכאן ואילך אינו מרשה להם לדבר בך סרה.
בן הזוג שלך מנסה לרקוד על כל החתונות,
להיות איתך בזוגיות, ליצור איתך משפחה, לא להתעמת עם הוריו...
אם את רוצה עצה,
תושיבי אותו לשיחה ותגידי לו שמי שמתכנן אוטוטו להיות אבא ואב משפחה ראוי לו שיתחיל להתמודד עם הוריו ושייעשה סדר שיאפשר לבת זוגו שלווה שמאוד נדרשת בזמן הריון ותחילת הורות.
בקיצור, עיזבי את אמא שלו, תדרשי ממנו. אתם החלטתם ליצור משפחה. שיתחיל להתנהל כאב משפחה ולא כילד של אמא.
נועז

sweetdreams

New member
לצערי, זה כבר מאוחר מדי..

השלב הבלתי הפיך בסיפור שלך קרה עוד הרבה הרבה קודם, כשהוא נכנע ללחץ של הוריו ולא עבר לגור איתך.
הייתי אומרת שעוד קודם לכן היו סימנים לזה, בכך שהוא לא הגן עלייך מול הוריו. אבל העניין הספיציפי הזה, שהם הצליחו להשפיע עליו לבחור בהם ולא בך, והוא ביטל את המגורים המשותפים שלכם - זו הנקודה שבה היית צריכה להבין מיהו **בן הזוג שלך** (אני כלל לא מדברת על המשפחה שלו כאן), שאיתו את בוחרת להישאר ועוד להוליד איתו ילדים.

הפתרון היחיד כרגע למצב שלכם הוא שהוא יתחיל לגדל עמוד שדרה ויחליט אחת ולתמיד אם הוא איתך או לא. ואם הוא איתך, אז זה צריך גם לבוא לידי ביטוי גם במילים ובמעשים מול המשפחה שלו.
אבל זה כבר לא תלוי בך, אלא בו, וקודם לכן הוא כבר איכזב, אז למה שהפעם זה יהיה שונה..?

אני קצת מבין את האמא

בן זוגך עשה נכון שהלך לאהבה

עדיין יש פה את הבעיה של האמא - אני חושב שהבעיה העיקרית פה שאת "גויה"

אני אישית יצאתי עם קטולית פעם שאהבתי אותה מאוד אבל עדיין אני רוצה את ילדי יהודים - אנחנו קצת בעולם והעניין חשוב לי.
אם חשוב לך דעתה של האמא - אולי חישבי על גיור.

אחרת לא תוכלו להתחתן רגיל.

עוד שאלה, במה את עובדת? חסר לי הקטע הזה ? האם תוכלו לפרנס ילד בכבוד?

sani48

New member
אה כן?

ובגלל שהיא גויה אמא שלו צריכה לקרוא לה נאצית?
ולקלל אותה להגיד לה שהיא יודעת רק לפתוח את הרגליים?ושהיא מנצלת אותו בשביל הכסף שלו?הם נישמעים אנשים זוועתים,וזה שהבן זוג שלה לא הגן על הכבוד שלה,מראה שגם הוא לא מציאה גדולה,לא יודע איך אתה יכול להבין אנשים כאלה,אם הם היו מכבדים אותה,מנסים להכיר אותה,ומנסים לשכנע אותה לעבור גיור,זה משהו אחר,אבל הם היתיחיסו אליה בצורה הכי מגעילה שיש,מקווה לפחות שהבן שלה ישתנה ולא יתן לדברים כאלה לקרוא עוד הפעם

שאלה לי אלייך

הבחורה פה הרבה אמרה.

אבל היא עדיין לא אמרה שהיא עובדת
או שאני פיספסתי את זה.

יש לי הרגשה שחסרים פה הרבה פרטים.

sani48

New member
היא לא ציינה

אם היא עובדת או לא,אבל באחת ההודעות היא רשמה שבעלה עובד בעצמו במקצוע שבו הוא קורע את התחת שלו ומרוויח גרושים,כך שבטוח שהיא לא נימצאת איתו בגלל הכסף שלו(כמו שההורים שלה טוענים)

למעלה