בעיה רצינית

Fences

New member
בעיה רצינית

מלפני כחודש רכשתי מאמריקה מחשב HP pavilion db9500 notebook pc. כאשר המחשב עולה הוא מראה לי מסך כחול ובו פרטים עם שגיאה שנאמר שהמחשב צריך לעשות לעצמו ריסטרט, מכוון שהמסך הכחול הוא באמת לשנייה אני לא מצליחה לקלוט את פרטי השגיאה. אחר כך הוא עושה ריסטרט ומכניס אותי ל"windows reeoe recovery" ובו מופיעות לי שתי אפשרות, להתחיל את הווינדוס כרגיל או "launch starup repair" וניסיתי את שני האופציות [שלהתחיל את הווינדוס כרגיל פשוט החזירה אותי בסופו של דבר לשם] ובאפשרות השנייה יש כמה אפשרויות לשיחזור המחשב וכה וכה. ניסיתי את הכל שם, אך אף אחד מהדברים שם לא באמת עזר ולא ממש הסכים לעזור. מה לעשות?

יאיר B

New member
יש סיבה שזה קרה?

למשל התקנה של תוכנה (חוקית/לא חוקית)? משהו שהשתנה במחשב (חומרה חדשה/זיכרונות משהו כזה)? זה קורה איך שחלונות עולה? (אפשר לנסות לעלות אותה במצב בטוח ולראות מה אפשר לעשות שם) - ב-XP זה היה F8 לפני טעינת חלונות, לא יודע איך זה בויטסה (מישהו יודע? שינו את זה בכלל?). אם הבעיה היא בחלונות - כנראה שהפתרון הכי פשוט יהיה לפרמט ולהתקין מחדש (יש לו מחיצה נסתרת - בספר המחשב יהיה כתוב איך להגיע אליה [סביר להניח שאחד ה-F-ים מפעיל אותה עם הדלקת המחשב] ולתפעל אותה לצורך התקנה מחדש של חלונות).

Fences

New member
עונה

לא, לא התקנתי שום תוכנה לא חוקית ולא התקנתי חומרה חדשה. וגם ניסיתי להיכנס למצב בטוח וזה לא עובד גם כן. אני יודעתלמחוק את המחשב ולהתקין חדש [אמרו לי שזה כמו לפרמט] בשימוש עם הדיסק והבעיה היא שלא קיבלתי דיסק עם המחשב, אלא זה בא ככה. אפשר עזרה בנושא פירמוט הויסטה?

יאיר B

New member
כיום לא נהוג לתת דיסקים עם המחשב.

יש מחיצה נסתרת על הדיסקישח שמכילה את מערכת ההפעלה וכל הדרייברים הנדרשים. לאחותי יש DV6000 ובתיעוד שצורף לניד נרשם : "כדי לבצע תיקון או שחזור באמצעות הדיסק הקשיח, הפעל מחדש את המחשב ולחץ על F11 כשתתבקש לעשות זאת". אגב, ב-HP אפשר לצרוב דיסק שחזור דרך התוכנה שלו לשחזור (אבל צריך שהמחשב יעבוד כדי לעשות את זה). לך יש דגם אחד, לא יודע אם גם שם זה יעבוד. בדקי בתעוד שקיבלת עם הנייד.

Fences

New member
לחצתי על F11

ועכשיו הוא עושה פעולה כלשהי תחת הכותרת "Factory image recovery", לא הבנתי כ"כ מה הוא עשה.

יאיר B

New member
Factory image recovery

זה אומר שהוא מחזיר את המחשב למצב שבו יצא מהמפעל (כלומר מפרמט את הדיסקשיח, מתקין את חלונות מחדש + כל הדרייברים והתוכנות שהיו מותקנות עליו כאשר קיבלת אותו בחנות). אם זה לא יפתור את הבעיה - כנראה שהבעיה היא בעית חומרה (ופה את בבעיה כי אין אחריות בינלאומית לסדרת פאווליון).

bar666xp

New member
בהפעלת המחשב החזיקי F8...

כדי לקבל את האפשרויות של SAFE MODE וכו'... שם בין היתר צריכה להיות אפשרות של לא לאתחל במקרה של קריסה = המסך הכחול ישאר עד לביצוע כיבוי {החזקה של לחצן ההפעלה}. או נסי להיכנס בSAFE MODE {עשוי לקחת המון זמן למחשב לעלות}.... ואז... לחצן ימני בעכבר על סמל המחשב שלי ---> {אם המערכת הפעלה איכסטה זה קצת יותר ארוך ו/או דרך הלוח בקרה}... את מה שמופיע במסך הכחול תעלה לכאן או לפורום חלונות... הסבירות הגבוה ביותר אגב היא בעיה בזיכרון ו/או תוכנה שהתקנת לאחרונה או דרייבר שעבר עידקון לא מוצלח... לכן חשוב לדעת במדויק את המופיע בחלון הכחול.

Fences

New member
הבעיה שגם מצב בטוח לא עולה

כשאני לוחצת על מצב בטוח הוא עושה לעצמו ריסטרט ומחזיר אותי לתפריט בחירה בין להתחיל את הווינדוס כרגיל וללכת למערכת השחזור.

למעלה