בעיה רצינית

בעיה רצינית ../images/Emo4.gif

לאחר גלישה בפורום הזה ובאתרי משחקי תפקידים גיליתי לצערי ש... עד היום שיחקתי בקקי ! פעם ראשונה ששיחקתי שיחקתי עם חברים שאף פעם לא שיחקו.. חבר שהאח הגדול שלו היה שחקן בעבר היה השה"ם.. ומה שהיה זה ששיחקנו במתכונת של.. זאת העלילה.. הדמויות -מוכרוחות- לעבור אותה והסוף קבוע מראש.. לא נגענו בכלל בעומק הדמויות , באישיותן , בחקירות מסובכות וכו´.. אחרי מספר משחקים שהמנו היקר התגלה כאיש לא נחמד במיוחד וניתקתי איתו קשר וכך לצערי הפסקתי לשחק.. שנה אחר כך האנשים מהקבוצה הקודמת + חבר נוסף ואני החלטנו "להחיות את המשחק" והמשכנו לשחק ואני בתור "השחקן הכי מנוסה" הוכתרתי כשה"ם (בעיקר בגלל שרציתי בזה
) אקיצור בגלל שברצינות לא ידעתי אני ולא שאר הקבוצה המשכנו לשחק בסגנון דיאבלו לך לשם ותהרוג את המפלצת והשהם כבר ימציא לזה איזה סיפור רקע.. חשבנו שככה טוב ונחמד והכל בסדר.. שיחקנו משהו כמו חצי שנה ובנתיים פיתחתי כבר סיפור עלילתי שלם ומסובך מאד שלקח לי ההההממממווווןןן זמן לעבוד עליו.. וכרגע הקבוצה בתחילתו.. ואז ביום בהיר אחד נכנסתי לפה וגיליתי בהפתעה משהו שמה ששיחקנו בכלל לא מתקרב למשחק תפקידים.. - עכשיו הבעיה שלי היא כזאת... יש לי סיפור מוצלח מאד ועלילה מדהימה ומפואטת שגזלו ממני המון זמן והשקעה ולא ממש בא לי לזרוק אותה לפח ולהתחיל הכל מהתחלה כדי להתאים אותה לסגנון של משחק תפקידים חופשי.. מה אני עושה
או יותר נכון איך אני מעביר עלילה שכתובה ותלויה בהתנהגות מסוימת של השחקנים לפורמט יותר חופשי של משחק תפקידים ? אפשר להגיד שעד עכשיו המשחק היה.. אני מספר סיפור - יש קרב או חידה - הם ניגמרים בטוב והסיפור ממשיך.. והסיפור ממש טוב.. לא רוצה לזרוק אותו.. מה עושים ?

snift

New member
בצורה מאוד פשוטה.

שום דבר לא אמור להיות תלוי בהתנהגות שחקנים. אם אתה רוצה שהם יגיעו למקום מסויים והם לא הולכים לשם, אפשר להעביר אותם לשם בכח. למשל על ידי סופת טורנדו("אנחנו כבר לא בקנזס") או שיחטפו אותם ובאזור הרצוי הם מצליחים להשתחרר. אתה לא צריך לבטל את העלילה שלך, אתה רק צריך לבטל את התלות שלה בהתנהגות השחקנים. ואם הם יחליטו פתאום שהם רוצים להשתקע בעיר ולהתחיל לעסוק במסחר - סבבה להם, תשעה את העלילה עד שימאס להם...

דרגורן

New member
הצעה...

כשאני כותב הרפתקה, אני חושב על סיפור. מתכנן כמה מפות (עיר, מערה וכו´) מתכנן כמה התקלויות (והכוונה לא לאויבים אלא למצבים מיוחדים) פה ושם חושב על הסדר שאני רוצה שהכל יקרה ואז כשמשחקים אני רואה איך השחקנים משבשים את הכל
ואז אני מאלתר, ומדי פעם מכניס את ההתקלויות איפה שמתאים לי (וכשאני צריך להזיז את החבורה) ובסופו של דבר החברים שלי נהנו, ואני נהניתי...

כדוגמא ?

לכתוב מה דבש מסוים יודע (כעזר לי) ועל הבסיס הזה ולאלתר את התשובות שלו במקום דיאלוגים מנוסחים מראש בינו לבין הדמויות ? שמן הסתם מכוונים לכיוון מסוים.. מקריאה פה אני מנחש שלהגיד שככה שיחקנו עד עכשיו זה בושה וחרפה.. ואת האמת אני מסכים
אבל העוול יתוקן לא לדאוג
יש דוגמאות אחרות.. כל השיטה שלי לבניית עלילה מתגלה לי יותר ויותר כגרועה.. אני צריך טיפים לבניית עלילה פתוחה..

דרגורן

New member
רקע לדוגמא...

1. עלילה בגדול שהשחקנים יודעים - הנסיכה נחטפה ע"י הדרקון 2. פרטים שהשחקנים לא יודעים - הנסיכה ברחה מהבית ומחזיקה את הדרקון כבן ערובה (לא ניכנס כרגע לפרטים של "איך ולמה") 3. דב"שים: א. המלך - שועל קרבות ותיק (*להמציא לו כמה ביטויים ואישיות) ב. הנסיך - לפלפון דקיק שמעוניין בשירה - (קול דקיק) - המלך והנסיך רבים תמיד, והנסיך מצטרף לחבורה. לאחר מכן מסתבר שהנסיך הוא בכלל כזה לפלפון, אלא רק אבא שלו (המלך) מדכא אותו. ג. יועצים, שומרים, מלכה - לא יותר מ-3 מילים כלליות עליהם ד. דרקון - דרקון צעיר מאד, פגש את הנסיכה, והיא תיחמנה אותו "לחטוף" אותה 4. ארועים בעיר ובדרך: א. שוק - דוכן הימורים - בעל הדוכן מרמה. ב. שוק - מוכר חפצי קסם שיכור - החפצים שלו עושים דברים שונים לגמרי ממה שנראה לעין דוגמאות: חרב קסומה שכאשר שולפים אותה בקרב מתחילה להפליץ. מטה קסמים שאמור לשחרר ברקים - מחשמל את המשתמש. וכו´ ג. ביער - ישנה חבורת שודדים גובלינית, ש לא תתעמת פנים מול פנים עם החבורה אלא תשדוד אותם בלילה, גובלין ילך לדבר איתם ואז השאר יעשו תרגילים וכו´ נתונים של חבורת הגובלינים ד. חבורת פיות שאיבדה את חיות המחמד שלהן... פישפשים מאולפים! אם החבורה תעזור הן יציעו את הדברים הבאים, או שהן יציקו לחבורה אם החבורה תפגע בפשפש אחד... ועוד כמה מצבים מיוחדים מסלול כללי ומידע: 1. ניתן להגיע למאורת הדרקון דרך היער, או הגבעות. כל דרך תאופיין בדברים מיוחדים (בכלליות) 2. אם החבורה צריכה מידע - יש חוזה בעיר שיכול לנסות לעזור (הוא יודע כך וכך...) הוא ינסה לתחמם את הדמויות, אבל אם הם יעלו עליו הוא יגלה כי... וכו´ וכו´ אני מקווה שאתה מתחיל להבין את העקרון: יש מצב נתון, ומספר פרמטרים. השחקנים יכולים לבחור מה הם רוצים לעשות (חופשי, חופשי) ואז אלתור לפי הצורך...

יענטו מעט לכתוב והמון לאלתר ?

מצויין כי על שתיים וחצי משימות ירדו לי שתי מחברות 40 דף מלאות ! כשאני אגמור עם הקבוצה את העלילה הזאת אולי אני אחשוב על לפרסם אותה כסיפור או משהו.. חבל שהעבודה תלך לעזאזל..
או סתם אציג אותה פה לקבלת דעה כללית עליה
- אבל זה יקרה עוד כמה חודשים טובים בקצב שלנו

דרגורן

New member
כמעט:

לכתוב המון אבל מפוזר, קצת על כל דבר - וכשצריך להרחיב, לאלתר בעזרת הקווים המנחים שכתבת קודם... ככה אתה יכול להשתמש בדברים שכתבת בכמה הרפתקאות (לא יצא לך לשלב את הפיות עם הפשפשים בהרפתקאה הזאת? לא נורא, תמיד יש הרפתקאה הבאה
) נ.ב. נשמח לקרוא את העלילה שלך בפורום... (לפחות אני אשמח)

או לחילופין יש את השיטה שלי

1. להכין עולם ממש, אבל ממש מלא, לתת להמון אנשים לשאול שאלות ולקבוע לעצמך (ואם יש צורך גם להם) את התשובות, לתת לכל שחקן שבונה דמות לפתח את העולם עוד קצת, כך שלאן שלא יהיה שהם יבחרו ללכת - יש עולם, ויהיה לך ברור מה יש שם. 2. להכין ערמה של חידות, מפות ועזרים לעת צורך 3. להכין מטרות בגדול, להכין היטב את המקום ומצב ממנו באות הדמויות, לדרוש מהשחקנים להכין פרופיל פסיכולוגי של הדמויות 4. לישון טוב לפני המשחק ולאלתר את כל השאר.

דומה למה שעשיתי

בניתי חלק די גדול של העולם (מה שנמצא סביב האיזור שהם נמצאים בו.. והוא עדיין בתהליך בניה.. הוא מתפתח יחד עם האילתורים בזמן המשחק.. עניין המפות והחידות נראה לי אני אאמץ כי זה לא יזיק לי..
המטרות בגדול יש ועכשיו אנחנו עובדים על הפרופילים של הדמויות.. - תודה לכולם על כל הטיפים עזרתם לנו מאד

Gilgam69

New member
וחשוב מאוד

רצוי ואפילו מומלץ, לשתול רמזים פה ושם על הרפתקאות עתידיות. לדוגמה, בדרך הם פוגשים מישהו שאומר להם על שמועות של רשע גדול העולה בצפון. תשתול רמזים קטנים שיכולים להתפתח להפתקאות בהמשך, כך השחקנים לא ירגישו שהם עושים הרפתקאה, מסיימים אותה, עובדים לבאה וכן הלאה אלא יתן תחושה של המשכיות. לדוגמה, מה שאני עשיתי: השחקנים הגיעו לפונדק, ששם היה אדם משוגע שרץ מסביב למקדש המקומי וצעק שהוא בוער. השחקנים באו וראו למקדש הכל בסדר וחזרו לפונדק, פיפי ולישון. הם התעוררו כשהם כפותים ושבויים בדרך למצודה רחוקה שמרכזת סחר עבדים. שם הם ניצלו מעבדות נוראה ע"י עזרתה של נערה כפרית פשוטה שטובה בטיפול בחולים (או במקרה שלהם, מסוממים) ובעזרתה ניתנה להם האפשרות לברוח משם. הם רצו להציל גם אותה אבל אחיה היה שבוי במחצבה הקרובה אז הם הלכו להצילו. בדרך, באחד הכפרים סיפר להם מישהו שהם התאכסנו אצלו שלילה יוצאות רוחות מהיער ושאסור לצאת החוצה. לאחר שהגיעו לכפר של הנערה הכפרית, הסתבר שהכוהן המקומי חולה במחלה מסתורית. הנערה הכפרית (אחרי שהודיתה לחבורה ע"י ארוחה טובה) אמרה שהיא תלך לדבר עם המכשפה שביער אבל שהיא מפחדת ממנה. אז החבורה אמרה שהיא תלך אליה. המכשפה אמרה להם שהיא תעזור אם הם יביאו לה משהו. כשהם הלכו למערה והביאו לה את הדבר שהיא ביקשה, הם איבדו אחת מחבורתם במערות. אחרי שהיא רקחה שיקוי, הם חזרו לכפר אבל איבדו את הדרך ביער. הם התעמתו עם יצורים שלא ראו ולמזלם פגש אותם אדם שלקח אותם לכפר. אחרי שריפאו את הכוהן, הם ביררו היכן העיר הקרובה ויצאו לכיוונה על מנת להצטייד כי הם רוצים לחזור לחפש את חברתם האבודה. בכפר לפני העיר הם שמעו שדרומית להם יש רמות שבעבר שכנה בהם ממלכה עשירה אבל היום יש שם רק טרולים וגובלינים אבל אוצרות רבים. הם גם למדו על מנזר, מעבורת, גשר וגשר טבעי באזור ושהעיר נמצאת מעבר לנהר מוצף. כל זה היה ממש אבל ממש בקיצור עצום ובכלליות פושעת. הנקודה היא שהחבורה פשוט עשתה לעצמה רשימה של מטלות של דברים שהם רוצים לעשות. ועל אף שהם עוברים מהרפתקאה להרפתקאה אין הרגשה כזאת. הכל זורם כגוף אחד, ולא כמספר קטעים (הרפתקאות) נפרדים.

או- סוף סוף משהו שעשיתי בסדר ../images/Emo13.gif

בתוך קו העלילה שהדמויות חוקרות עכשיו (אנחנו באמצע אז אני לא אפרט) הכנסתי המון רמזים לגבי משימות נוספות באותה עלילה ואפילו רמזים לקו העלילה הבא (שקשור לראשון - אך נמצא כרגע בשלבי תכנון מאד ראשוניים) פירוט ההתרחשויות של קו העלילה הזה יובאו כאן כשניגמור אותו.. (עברנו משהו כמו רבע דרך ב4 חודשים אז זה יקרה עוד הרבה זמן) אבל אהבתי את רעיון ה to do list או רשימת קווסטים אפשריים (קו העלילה הזה בנוי בצורה כרונולוגית - פיתרון של א´ מתחיל את ב´ וכו´) אבל בבא אני כבר אבנה אותו ככה שניתן יהיה לעשות מספר קווסטים.. (החלטתי לשנות רק קצת את קו העלילה הזה בהתאם לכל מה שלמדתי פה כי שינויים נוספים יפוררו אותו.. את הבא אני אבנה כבר יותר בשכל..
)

Ferenheit

New member
בתור מישהו שמשחק אצל GILGAM

את רוסקו הזוטון האמיץ (גררר...) רציתי לומר שהעניינים זורמים אצלנו בצורה נהדרת (למרות שבהתחלה אנחנו היינו קצת חסרי שליטה על הנסיבות, דבר שקצת הטריד אותי, אבל נפתר במהרה): למה אני מתכוון, שאנחנו אדונים לגורלנו. ברור מאוד לכולם שיש לנו כמה מטרות להשיג (הרוחות ביער לא מעניינות אותי, אבל קיילין, אותו אחד שחטף אותנו, ואחרים ועשה עוד כמה דברים לא נחמדים הוא מישהו שכולנו מחויבים עמוקות להעניש). זה לא משהו שמישהו ביקש מאיתנו לעשות, אף אחד לא שכר אותנו, אף אחד לא הדריך אותנו. אלא משהו שנבע מאיתנו (אבל השה"ם הוא זה שבזכותו זה קרה). לחבורה יש הנהלה זוטונית ולהנהלה יש אג´נדה (לא זוכר מה סעיפים יש בה אבל יותר מעשרה) ואת המטרות האלה (הן מתווספות בקצב מבהיל) אנחנו נחושים להשיג. קיילין אני בא ומה עם התיבה ?

DDN

New member
אני מוחה!

אנחנו לא מנסים להציל את זו שמתה במערות. היא לא הייתה אף פעם חלק מאיתנו. היא הייתה נטע זר ולא מועיל. היו לה יותר מדי שאלות. והיא התכחשה להנהלה הזוטונית.

Gilgam69

New member
היא לא הייתה נטע זר...

היא הייתה שפחת המין / נושאת הכלים / בודקת המלכודות בתקופות שונות במהלך המשחק
.

זה מדהים

עד כמה אתם קשורים לדמויות שלכם ממה שהבנתי יש שם רוסקו ננסק אריתיה ורולנד.. אני טועה ? יש עוד ? כמה זמן אתם עם הדמויות האלה.. ואיך יצרתם אותם בהתחלה ? (הקבוצה שלי רק עכשיו התחילה לעבוד על הדמויות שלהם - בעקבות הקריאה פה בפורום - ואני מחפש כמה עצות טובטת בשבילם... דברים מעניינים שיתרמו למשחק..) יש לכם שם ממש הוואי קבוצה.. איך הוא התפתח ? ואם לגילגאם יש משהו להוסיף בנושא אני גם אשמח

Gilgam69

New member
ודאי וודאי...

אבל לדמות השניה קוראים קייד, לא ננסק. ננסק הוא הכינוי של השחקן של קייד בפורום הקט שלנו. ובודאי שיש מה להוסיף... אבל לא בשעה מאוחרת שכזאת...
.

Gilgam69

New member
תהיה יותר ספציפי אבל...

אני אתן לך טיפ קטן שאני משתמש בו כשאני יוצר דמות או כאשר שחקן אצלי יוצר דמות: דבר ראשון, אני זורק את כל ספרי החוקים לצד... טוב לא זורק, מניח בעדינות ומתוך יראת כבוד שמימית. אין צורך להם בהתחלה. אני יושב עם השחקן (או עם עצמי, אם אני יוצר את הדמות בשבילי) ושואל אותו את זה: "אם היית רואה את הדמות שלך בסרט, מה היית אומר עליה? איך היית מתאר אותה?" רק קוים כללים, לא משהו ספציפי: חזקה, חלשה, גבוהה, נמוכה, מתלוצצת כל הזמן, טובה במשהו ספציפי. בלי שום התייחסות לחוקי המשחק. ככה, לאט לאט, בונים את רעיון הדמות (Concept), שוב (וזה מאוד חשוב!!!) מבלי להתייחס לחוקי המשחק. כמובן, שאתה, בתור השה"ם, צריך קצת להנחות את השחקנים בקשר לעולם שלך: יש/אין קסם, יש/אין אלפים, גמדים, זוטונים וכו´, על מנת לתת לשחקנים כלי נוסף בתיאור הדמות שלהם. למעשה בשלב הזה הנתון היחיד שהשחקנים קובעים הוא הגזע שלהם. רק לאחר שהם יצרו את הדמות, את רעיון הדמות, רק אז אני יושב איתם ומתרגם איתם את כל מה שהם חשבו עליו, את כל רעיון הדמות, למכניקת משחק ולחוקים של השיטה. רק כאן אני פותח את ספר החוקים של השיטה שאני משחק (וזה יכול להיות כל שיטה, החל ממו"ד דרך רולמאסטר ועד כל שיטה אחרת) וממיר את תאור הדמות לנתונים. זהו, בקיצור. כך אני יוצר דמות. שיטה נחמדה לדעתי. אם אתה רוצה לדעת עוד דברים, בשמחה אעזור, רק תשאל.

ההתחלה שלנו הייתה גרועה..

כמו שאמרתי שיחקנו בדיוק לפי החוקים בלי עומק ובלי כלום.. ולכן.. הדמויות של השחקנים נקבעו.. אומפ.. על ידי גילגולי קוביות
אבל עכשיו שהתחלנו לעבוד על עומק לדמויות אני ממש רואה על השחקנים שהם מתחילים להיקשר לדמויות שלהם ולהיזהר עליהן.. עכשיו מה שאני בעצם מחפש זה טיפים לאישיות של הדמות.. היה פה דיון יפה פעם על נכות נפשית בדמות.. דברים כאלה.. דבברים מעניינים ודרכים לעודד את השחקנים שלי להכניס דברים כאלה לדמויות שלהם (ולא להישאר במתכונת הלוחם שלי חזק אמיץ ומנהיג מלידה.. גדל פה והלך לשם ואז פגש את החבורה) 10X

למעלה