בעיה רצינית עם המכס

בעיה רצינית עם המכס

הזמנתי מוצר מסין אבקת חלבון שילמתי לבחור דרך WU המוצר נשלח דרך DHL המוצר הגיע למכס ונעצר בגלל שהשולח שלח את המוצר ללא סימון ז"א הוא שלח שקית ולא רשום כלום על המוצר את הפרטים הוא רק רשם בטופס של DHL המכס לא משחרר וDHL מציע למוכר מסין 2 אפשרויות להחזיר את המוצר או לנטוש להחזיר את המוצר עולה לו 100 דולר לערך שזה בכלל אל משתלם מה גם שהוא יצטרך לשלוח אליי בחזרה שזה עוד עולה כסף.. האם אתם חושבים שיש לי איזשהוא סיכוי בכל זאת לשחרר את זה מהמכס?

ozitex

New member
מה הסיבה לאי השחרור? מוצר לא מאושר לייבוא?

הסיבה היחידה והעיקרית

היא שלא רשום דבר על השקית שבה נמצאת אבקת החלבון לא רשום רכיבים לא רשום שולח לא רשום שם כלום פשוט שקית עם אבקה.. והטופס AWB של DHL

noam weissman

New member
ומה אתה תכננת לעשות עם זה ?

הייתה לך כוונה לבלוע, להכין מזה משהו ? לא נראה לך קצת חשוד שלא כתוב על זה כלום, אולי זה בכלל רעל עכברים

noam weissman

New member
ומה אתה תכננת לעשות עם זה ?

הייתה לך כוונה לבלוע, להכין מזה משהו ? לא נראה לך קצת חשוד שלא כתוב על זה כלום, אולי זה בכלל רעל עכברים .. סליחה שאני קצת עוקצני אבל תבין את המכס.. מה אתה רוצה שהם ישלחו את זה למעבדה ויגישו לך חשבון על הבדיקה..

ozitex

New member
אני אסביר לך

כל מוצר המשמש לייצור של מוצרים אחרים או מוצרים בעלי מספר מרכיבים - דהיינו אבקות למיניהן, וכדומה חייב ברישום של המריבים שלו. במקרה שלך, חייב להיות רישום של המרכיבים המשמש את המכס לקביעת ייבוא על פי רישום משרד הבריאות- כלומר, האם למוצר הזה יש בכלל אישור ייבוא. מאחר ואין רישום כזה אין למכס שום דרך להתייחס ולכן הם אסרו על ייבואו. במצב הזה אין ברירה אלא לנטוש את המוצר או להחזירו לשולחו.. מה שאתה יכול לנסות לעשות הוא לבקש מהשולח שישלח אליך במייל את מרכיבי המוצר ועם זה לגשת למכס ולנסות לשחרר אותו.

boltrade

New member
יותר מכך...

חס וחלילה !!! משלוח ללא זיהוי החומר, האבקה, אבקת החלבון - חד משמעית אל תמשוך את החבילה !!! זהירות !!! אסור לשימוש !!!
שיחזירו את החבילה לשולח ואל תזמין ממנו חבילה שנייה במקומה. חוסר הסימון מרמז על כך שאתה עובד אולי מול מישהו חסר אחריות שאינו מבין במשלוחים מסוג זה לחו"ל קרוב לוודאי שהוא בכלל סוכן, דילר, (אתה קראת לו בחור). מציע לך לפנות ולהזמין ישירות מיצרן, להנחות אותו איך לשלוח את החבילה, מה לרשום ומה לצרף לחבילה.

למעלה