בעיה קשה

kbank

New member
בעיה קשה

הי אולי למשהו יש ידע מה ניתן לעשות במקרה כזה: בעלי ואני בתהליך גירושין אבל לפני שהספקתי להקפיא את החשבון בבנק(המשותף) הוא לקח הלוואה על הרכב בסך 60000 שח ותשלומים בישראכרט 40000 שח(עתידיים) עכשיו אני כמובן לא יכולה ולא רוצה לשלם את זה, אני רוצה שיעכלו לו את הרכב, וכבר הלכתי כמה פעמים למנהל הבנק, אבל המנהל אומר שלא מעכלים מיד - הבנק לוקח עו"ד, תובע אותנו, מכניס אותנו לחובות נוספות בגלל שכר של עו"ד, ולא יודעת כמה זמן יעבור עד שיעכלו את הרכב , האם יש דרך לזרז את העיכול? תודה

Inoni

New member
בשביל לזרז עיכול תאכלי יוגורט...

ורצינות, אני לא רואה סיבה לזרז את העיקול, לא ציינת אם הפרוד שלך הפסיק את החזר ההלוואה, החובות שלכם משותפים, אבל גם הנכסים וזה כולל את הרכב, במסגרת הסדר הגירושין זה אמור להיפטר, ואם אין מאיפה לשלם (או שיש אבל זה לא ישולם) אל דאגה, הבנק יממש את זכותו לשיעבוד (ואני מבין שיש שיעבוד) וגם ידאג לגבות את השאר. ינון.

kbank

New member
כן עיקול

הבעיה היא שהוא לא משלם את ההלוואה ולא את תשלומי האשראי, וכבר יש מינוס של 30000 שח אני לא רוצה שעורכי הדין של הבנק יקחו ממני עוד כסף בשביל ניהול התיק, אם בסופו של דבר במלא יעקלו את האוטו עד אז החוב רק יתפח ואז יכולים לעקל גם את המשכורת שלי\דירה ןכו

ettt

New member
חתמת על מסמכי האשראי?

אם חתמת- אז את בבעיה כי החוב הוא גם שלך. אם לא חתמת- תיידעי את הבנק שמבחינתך את לא חייבת כי לא ידעת על ההלוואה וזה עקרונית אסור סייג- יש אשראי שניתן שלא כהלוואה ואפשרי לקחת אותו בלי חתימת כל בעלי החשבון- אבל אז לבנק יהיה קשה לתבוע ממך את הכסף

kbank

New member
על ההלוואה

לאוטו כן חתמתי על התשלומים בישראכרט במובן לא חתמתי(כי בכלל לא חותמים על זה) אני חשבתי על לקחת עו"ד, אבל השאלה אם הוא יוכל לעשות משהו ואם השכר שלו יעלה הרבה כסף אז עדיף לי כבר לעזוב את הכל כמו שיש ולחכות שיזמנו אותי לבית המשפט

ettt

New member
אם חתמת

אז זה היה בידיעתך. אין מה לעשות- החוב הוא גם שלך אבל- אל תחכי שיגיעו לבית משפט כי אז החוב יתפח בריביות פיגורים והוצאות עו"ד. תלכי עכשיו לבנק ותנסי להגיע עם הבנק להסדר תשלומים. נכון שזה לא פייר שרק את תשלמי- אבל החיים לא פיירים ואם את לא רוצה למצוא את עצמך בפשיטת רגל כדאי מאוד לשלם לבד סכום יחסית נמוך מאשר לשלם לבד סכום אסטרונומי

kbank

New member
אבל

אם הבנק יעקל את הרכב בסופו של דבר אז רוב החוב יוחזר לא? אם אני אעשה מה שאת אומרת זה אומר שאני צריכה לשלם 120000 שח אם הבנק מעקל את הרכב ומוכר אותו נניח ב80000, כי העלות שלו כרגע 95000, אז ישאר להחזיר לבנק 40000+הריביות+עו"ד לא? זאת אומרת אם אני אחכה לעיקול אז אני אצטרך לשלם פחות, אלא אם כן הריביות+עו"ד > 80000 מה שלא נראה לי

ettt

New member
ריביות+ עו"ד

זה המון- לפעמים זה מגיע גם לכפול מסכום החוב... לא בטוח שאת חייהת לשלם הכל- אבל בהחלט שווה לשבת ולדבר עם הבנק. עוד כיוון למחשבה- לשלם הכלואח"כ לתבוע נזקים מהבעל. אני לא עו"ד ולכן בהחלט מומלץ להתייעץ עם אחד כזה- כמה מאות שקלים לייעוץ ראשוני יהיו שווים בהחלט את ההשקעה

ettt

New member
ועוד משהו לגבי הרכב

כשהבנק מוכר רכב שעוקל הוא מקבל עליו ממש מעט- במקרה הטוב 50% מערכו. ככה שרכב ששוה על הנייר במחירון 80 אלף ימכר אולי ב-40. פשוט כי זה נמכר במכרז as is ולקונים אין שום אפשרות לבדוק את הרכב

למעלה