בעיה קשה.

misplaced

New member
בעיה קשה.

יש אצלי 4 חתולים עם בעית שילשול חריפה, הזמנתי וטרינרית והיא המליצה על דיאטה של עוף ואורז [לאור מצבנו הכלכלי לא יכולנו לקנות אוכל רפואי לכל הארבעה] ומתן תרופות-פלאג'יל [4CCלבני חצי שנה ו5CC לבוגרים, פעמים ביום] ומוקסיפן פורטה [2CC לבןגרים ו1.5 לבני חצי שנה גם פעמיים]. למשך שבוע ימים. זה היה ביום העצמאות. היה יום אחד בו פיספסתי את מתן התרופה. אומנם יש שיפור מסויים במצב החתולים [הם נטפו שילשול וסבלו מגירוי הפי הטבעת ועכשיו נעלם כמעט לחלוטין] אבל הם עדיין משלשלים בכל מקום! אני לא יכולה יותר להשקיע שעה+ בבישול עוף ואורז ואז פירוק העוף ועירבובו באורז ולא את הזמן שלוקח לי לתפוס את אחת החתולות [פחדנית מאוד] למתן תרופה, אני גם עם גב תפוס כבר 5 ימים מה שמקשה על המלאכה. התקשרתי לוטרינרית והיא אמורה להחזיר לי צילצול. הביקור עלה לי 415 שקלים [בדיקה, תילוע ואמפולות נגד פרעושים], לא אוכל לשלם לה שוב על ביקור וכו' כי אין לי מאיפה כרגע. בקיצור, השאלה היא-האם הטיפול מתאים? אני ממש לא יכולה להקדיש יותר זמן לבישול, פירוק ותרופות...כבר שבוע שהם מטופלים... אני משתגעת ובן זוגי כבר מאיים להעלים אותם [יש לנו 9, לאחת הבוגרות יש 5 גורים בני חודשיים ואנחנו מחפשים בתים] כי הבית מבולגן ומסריח לא משנה כמה פעמים ביום אנקה. הצילו!!

misplaced

New member
דיברתי עם הוטרינרית.

המליצה על המשך הטיפול ואמרה שבכלל לא יהיה נורא אם אשים אותם שוב בצום של 24 שעות...ושזה עשוי לקחת עוד שבוע... ולתת להם מנות קטנות של אוכל כדי לא להעמיס על מערכת העיקול. הבעיה היא שהם עומדים בחלון ומיללים כדי לבקש אוכל ושוב, בן הזוג וגם אני משתגעים [יש לנו מין חצר פנימית והם בחוץ אחרת הבית מתמלא שילשול, לא מונע את הריח והבלאגן, כן מונע אויר בבית
]. אני מחפשת עבודה כרגע ולומדת ואני לא מוצאת זמן לכלום חוץ מטיפול וניקיון של ענייני חתולים... זה ממש מתסכל...

מבין את התסכול

אבל אל תתייאשי. בני כמה החולים? האם היו בריאים לפני כן? האם חלו יחד או בהדרגה? מכיוון שארבעה חתולים חולים כרגע, הסבירות הכי גבוהה היא למשהו מדבק, והאנטיביוטיקה שניתנה לך היא אכן הקו הראשון בו נהוג להשתמש המצבים אלה, בשילוב עם תילוע. גם המחיר שאת מתארת נשמע סביר. אני מציע לך לשקול בכל זאת את ההזנה במזון רפואי לתקופה - הוא לפעמים יותר אפקטיבי מהעוף ואורז, ואם תשקללי את כל העוף, זמן הבישול והבלגן - אולי תגלי שזה משתלם (אני בטוח שאם זה יפתור את הבעיה אז תרגישי שזה השתלם אז אולי בשלב הזה זה שווה צ'אנס). צום נהוג לעשות לתקופה קצרה, אבל חשוב אחרי הצום לעודד אותם לחזור לאכול לאחר מכן אם כל זה לא עוזר - אפשר לשקול תרבית צואה ובדיקה מיקרוסקופית

misplaced

New member
בני חצי שנה, שנה ושנתיים ומשו.

בני החצי שנה שילשו במשך תקופה, בת השנתיים וחצי [בערך]הייתה בריאה לחלוטין ובן השנה [פרסי פחוס] הגיע אלינו אחרי שהושאר במרפאה וטרינרית ברעננה והוא הגיע משלשל. אין לי ממש ספק כרגע שהעניין מדבק... אני לא מסוגלת לרדוף אחריהם פעמיים ביום עם התרופה, חתולה אחת פחדנית מאוד ובורחת כל הזמן וכל העניין מאוד קשה ומסובך, בן הזוג שלי מאבד סבלנות ולי לא נשאר זמן לשומדבר אחר חוץ מלנקות שילשולים ולתת תרופה... וכנראה שמחר אגש לקנות אוכל רפואי באמת, הבעיה העיקרית היא המחיר... אני במינוס גדול בבנק ו12 שקלים לקופסא מול 4 חתולים רעבתנים זה לא קל. אני בן אדם 1 על 4 חתולים שצריכים לקבל פעמיים ביום שתי תרופות נפרדות כל אחד וחוץ מהם יש לי גם כלב לטפל בו ועוד 5 גורי חתולים [של בת השנתיים+], כן, אני על סף שיגעון כבר.

יש את המזון הזה ביבש

שק של 3 ק"ג לא צריך לעלות לך יותר מדי - בטוח יהיה יותר כלכלי מפחיות.

misplaced

New member
הוטרינרית טענה שהפחיות מומלץ יותר..

לפחות בהתחלה...
ולצערי שק של 3 קילו יגמר לפני שאני אספיק להגיד מיאו.

C H 4

New member
אני לא רוצה לתת עיצות רעות אבל

אחד החתולים שלי היה גם עם שלשול מאוד חריף במשך מספר חודשים, אחרי שתרופות ותילועים לא עזרו עברנו למזון נגד שלשול מהנסיון שלי יוקונובה ממש לא עזר, סיאנס דיאט עזר רק כל זמן שהחתול אכל אותו וברגע שניסינו לעבור למזון רגיל השלשולים התחילו שוב בסוף בעצת וטרינרית אחרת רכשנו איזשהו מזון יבש, אני לא זוכרת את השם המדוייק pet farm או animal farm האריזה לבנה וזה באמת הפסיק את השלשולים

C H 4

New member
נשלח לי באמצע

אני לא יודעת אם יש הבדל בבעיות אליהם מיועדים המזונות האלו, אבל אם לא, וכמובן שרק בעצת וטרינר כי מדובר במזונות רפואיים, אז אני ממליצה לחפש אותו ולא את השניים האחרים שהזכרתי. אני ממש מקווה שאני לא טועה בשם, קשה קשה כשיש בעיות זכרון.

misplaced

New member
עוד שאלה בבקשה ../images/Emo13.gif

קיבלתי מרוקח שהיה בעברו קורח בחברת תרופות וטרינריות כדור בשם לופריד-2מ"ג הוא אמר שזה יעצור את השילשול, לתת חצי קפסולה לבוגרים ורבע לבני החצי שנה. כמובן שלא נתתי עדיין ורציתי להתייעץ ולשמוע האם זה בכלל מתאים והאם זה רעיון טוב לתת להם את זה... תודה ושבוע נפלא.

למעלה