בעיה קשה

Troubled Grinch

New member
בעיה קשה

שלום,

זאת ההודעה הראשונה שלי פה אבל אני ישר הולכת לשתף אתכם בבעיה הכי קשה בחיים שלי :)

אני בת 26 ואף פעם לא הצלחתי להתחיל עם אף בחורה, מדובר במקרים שאני מכירה מישהי באופן אישי ,יודעת שהיא לא סטרייטית , ממש מחבבת אותה, ולא יכולה להתחיל איתה.
לחלופין אני גם לא יכולה להתחיל עם בחורות זרות בפאבים או מסיבות. אני יכולה שעה להסתכל על בחורה, היא תסתכל עליי, וזה יסתיים בכך שאני אשאר במקום ,ארכין ראש ואתחרט על זה אחר כך.
מה שנשאר לי זה להכיר בנות דרך האינטרנט, שזה לא הוכיח את עצמו עד עכשיו, יותר נוח להתחבא מול המסך. וגם שיוצא מזה דייטים זה לא מתקדם לשום מקום.

הסיבה שאני כותבת את זה עכשיו , שאני חייבת לדבר על זה כבר ולהוריד את זה מהלב....
יש בחורה שאני דלוקה עלייה (על סף המאוהבת) כבר שנה, וכמובן שלא עשיתי כלום בנושא, אני מעמידה פנים שלא אכפת לי, היא דווקא קצת פלרטטנית והיו לי הרבה הזדמנויות ולא עשיתי כלום. אפילו שנראה לי שיש סיכוי שהיא מעוניינת.
השבוע גיליתי שהיא התחילה לצאת עם מישהי, מישהי שאני מכירה. אני מצטערת, אני בדרך כלל לא שחצנית, אבל אני יותר איכותית ממנה בכל פרמטר שאני יכולה לחשוב עליו, חוץ מהביטחון העצמי כנראה.
זה ממש ממש כואב לי, אני מרגישה פספוס גדול.
שיהיה ברור שזאת לא הבחורה הראשונה שמתפספסת לי כי סתמתי את הפה.

בשאר תחומי החיים אני מחשיבה את עצמי לבן אדם די אמיץ, שמציב לעצמו מטרות והולך עליהם בכל הכוח, אבל רק המחשבה להתחיל איתה (או עם כל בחורה אחרת) פנים מול פנים, גורמת לי לרעד בלתי נשלט.
אני יודעת שאני פשוט פחדנית, וזה עניין של ביטחון עצמי, אבל איך לעזאזל אני נפטרת מהמחלה הזאת?
ידידה שלי אמרה לי שהכאב הזה ילמד אותי לפעם הבאה, אבל זה כבר קרה בעבר ולא למדתי.
תמיד אומרים לי שאני פשוט חייבת לעזור אומץ ולעשות את זה, אני מסכימה, אך לא מסוגלת.

מה אני יכולה לעשות? אני ממש זקוקה לעצה טובה כרגע.

בין הפותרות נכונה תוגרל הנשמה שלי.

שבת שלום.

seriously

New member
לצערי

אין שום עצה טובה או משהו שמישהי תגיד לך שיעזור..
מה שאולי כן יעזור, זו הידיעה שהפעם הראשונה היא הכי קשה, אחר כך כבר תופסים קצת ביטחון וזה רק נהיה קל יותר. הבעיה העיקרית היא לעבור את המחסום הזה של הפעם הראשונה, של הביישנות המטורפת הזאת.

למזלך, הבעיה שלך כרגע היא ביטחון עצמי, ולא כמו כל דבר בחיים, כן אפשר לעבוד עליו ואפשר אפילו להרים אותו קצת. הכל עניין של רצון, יכולת, והתמדה. לצערך, זה דבר שיכול לקחת זמן, ואפילו הרבה זמן.

תנסי לחשוב על זה שבאמת בשניה שאת עושה את הצעד הראשון, הכל נהיה טוב יותר, תלכי על הגישה של "על החיים ועל המוות", תדחפי את עצמך לעשות איזה צעד, אפילו קטן, בהרגשה וידיעה שהנה, הצלחתי, ומכאן אני מתגלגלת קדימה.

יהיה בסדר, את תראי

Niva29

New member
איזו חמודה את!

זו בהחלט בעיה מוכרת...גם כשאני הייתי בהתחלת הדרך שלי עם נשים גם היתה לי בעיה של איך להתחיל ומה לעשות והייתי נבוכה והיה לי מאד קשה...אני לא הייתי מעולם הטיפוס שמתחיל וזו אכן בעיה.
אין בדיוק פתרון, את חייבת לנסות איכשהוא לעשות שוויטש ולהבין שאת רק מפסידה מזה דברים טובים ואף סוערים בחיים שלך וחייבת להתחיל לצאת מעצמך וכן לעשות צעד...לפנות לבחורה לשאול אותה לשמה, להתחיל שיחה..
ואח"כ הצעה להפגש ולהכיר, אין מה לעשות - מי שמתבייש מתייבש ומפסידים. אז מתישהוא כבר צריך לעשות צעדים ולהתקדם, אחרת תשארי במקום וחבל. בהצלחה!

Yilly

New member
ואו.

אני חייבת להגיד שיש לנו את אותה בעיה, אני אמנם צעירה ממך בכמה שנים, אבל בחורות מפוספסות זה לא פרמטר שיכול להימדד בשום גיל.

אני יכולה להזדהות עם ההודעה הזו מכל אספקט אפשרי, הרי אנחנו טובות בשאר תחומי החיים שלנו ואנחנו יודעות את זה. אני בטוחה לחלוטין שאת מדברת עם אנשים כשזה לא כרוך בלהתחיל עם בחורות ומסוגלת לפתח שיחה לעניין.
זה פשוט הפחד הזה, שפתאום מישהי לא תרצה ואין לך את מי להאשים מלבד את עצמך, העניין הוא שאין אשמים. את לא אשמה כי יכול להיות שאת לא הטעם שלה, יכול להיות שהיא לא פנויה ועוד אלף ואחת סיבות והיא לא אשמה, כי (אין לי טיעון טוב כרגע, אבל אני אחשוב על אחד, מבטיחה).

באיזשהו מקום, כשמתייחסים להתחלה הזו בתור משהו נחמד ודבר טוב להיזכר בו, זה פחות נורא והאדרנלין, הוא יעשה לך ממש טוב, נשבעת.
שתינו פשוט צריכות להגיד לעצמנו שאם התחלנו ולא עבד זה לא סוף העולם, אני יכולה להבטיח לך שעדיף להתחיל ושלא ילך מאשר לא להתחיל ולהתחרט על זה

Me143

New member
ומה קורה אם

אזרתי את האומץ, התחלתי איתה, היא נענתה ואפילו מצאתי חן בעינייה, אפילו מאוד! אבל מתחיל לרדת לי ממנה ככל שאני מכירה אותה? זה עוד התלבטות בהמשך לראשונה (שגם אלייה אני שותפה).
לא הייתי רוצה גם להגיע למצב הזה של אולי לפגוע במישהי..

Troubled Grinch

New member
יפה מצדך שאת חושבת על זה...

יפה שאת חושבת על האפשרות שתפגעי בה.
בכל אופן בנוגע לבחורה הספציפית, אני בטוחה שאני לא אפגע בה, לא טוענת שלא אפגע באף בחורה בעולם, אבל לא בה.
כרגע אני במקום של להתנתק מהפחד שלי, ושזה יקרה אני כמובן לא ארצה לפגוע באף אחת.

Yilly

New member
השאלה אם מראש נכנסת איתה לקשר רציני,

או החלטתן שתיכן שמנסים ויוצאים ואם לא הולך, גם זה בסדר. אל תשלי אף אחת, אל תגרמי לה לחשוב שזהו, העובדה שהתחלת איתה ואתן יוצאות אומרת שאתן זוג ושתחיו יחד לנצח.
יש דברים שלא שולטים בהם, אין מה לעשות נגד זה

Troubled Grinch

New member
הלוואי שהייתי מגיעה למצב שלי היום בגיל שלך...

המצב שאני פשוט לא יכולה לסחוב את זה יותר, זה כבד לי.
היו הרבה שנים שחייתי עם זה בשלווה, חשבתי שזה יגיע מעצמו ומקסימום מישהי תתחיל איתי, ולא אני איתה.
אבל תמיד צריך לזכור שגם לבחורה השניה זה לפעמים קשה, זה קרה לי שנה שעברה, עד שהיא הוציאה את זה לקח עשור (טוב, זה הרגיש ככה).

העניין הזה שאם אני אקבל : לא. זה לא סוף העולם, זה כל כך נכון. אני צריכה לדעת שאם זה יקרה אני אקום למחרת בבוקר והכל יהיה אותו דבר (אולי חוץ משברון לב קטנטן
).
העניין הוא שבשאר הדברים בחיים אני מאוד ריאלית, ואיכשהו בזה אני מאוד לא ריאלית.

וכן אני יכולה לנהל יופי של שיחות כשלא מדובר בבחורות שאני רוצה להתחיל איתן :).

הגרה182

New member
נראה לי שמה שהכי קשה

זה ה2-3 מילים הראשונות, כי אחרי שאמרת אותן השיחה כבר זורמת.

אז מה שאני הייתי עושה זה להגיד לעצמי 'היי, אפשר להתחיל איתך?' (או כל משפט אחר שמתאים לסיטואציה) שמונים פעמים בראש עד שהוא מאבד כל משמעות ואז ניגשת לבחורה ופולטת את המשפט (לרוב הוא היה יוצא מבולבל ונאמר במהירות גבוהה, ואני הייתי מגכחת בביישנות ומסמיקה עד כלות, אבל זה הספיק בד"כ).
אח"כ היא עונה, ולך לא נשאר אלא להגיב בהתאם ואז כבר פחות קשה.

בהצלחה

Troubled Grinch

New member
תודה לכולם!

אני יודעת שלא נמצאה פה תרופת הקסם לבעיה, אבל משום מה חששתי שאני אקבל תשובות של 2 מילים בסגנון: פשוט תעשי את זה, או suck it up.
השקעתם!

אני יודעת שיש לזה פתרון אחד, אבל אולי אני צריכה לשמוע את זה הרבה פעמים כדי לתפוס את עצמי בידיים ולעשות את הצעד הנדרש.
ועדיף שאני אשמע את זה מבנות שמבינות את מצבי ולא מסטרייטיות או הומואים (משום מה אני מוקפת בהם).

אתם ממש חמודות.

Troubled Grinch

New member
רציתי להוסיף...

שאני והבחורה המדוברת נמצאות באותה מסגרת.
אז אם אני אקבל את הסירוב, ה-לא הזה, יהיה תקוע לי בפרצוף לעוד הרבה זמן.

החיים שלי אושר צרוף :)

Yilly

New member
מצד שני,

אם לא תעשי את זה, יכול להיות שתראי אותה ותרגישי פספוס גדול על כך שלא עשית דבר בנוגע אליה.
"הלא" הזה אולי עדיף, ככה לפחות תדעי איפה את עומדת.

noky87

New member
את בקטע של לכתוב?

לפעמים זה יותר קל...
אפשר גם לזרוק רמזים קטנים או להחמיא לה קצת יותר (מעבר למחמאות הרגילות שמחמיאים לכל אחד)
אולי זה יהיה "סיפתח" טוב ללומר לה את הדבר האמיתי בגילוי לב.
ואולי זה יגרום לה לעשות את הצעד...
אבל אני לא רוצה להפיח תקוות שוא. תחשבי איך את עושה את זה בדרך שתהיה לך הכי קלה ונוחה מבלי לצפות שזה ייעשה מהכיוון שלה.
שיהיה המון הצלחה

Troubled Grinch

New member
ניסיתי את עניין הלכתוב פעם...

שלחתי לבחורה הודעה שהיא יושבת מול הפרצוף שלי. זה מוזר אבל זה פשוט יותר קל.
העניין הוא שזה צריך להתאים, ובמצב הנוכחי אני לא חושבת שזה יתאים, זה יהיה ממש אוקוורד.

אני לא בונה על זה שהיא תגיד משהו, ככה זה בעולם הפסימיות.

תודה לך :)

noky87

New member
הייי לא התכוונתי להיות פסימית

לא לצפות ממנה לא במובן הפסימי שהיא לא רוצה וכו',
במובן הזה שאם את רוצה שיקרה משהוא תקחי את המושכות לידיים (בדרך כלשהי... כן , זה לא בדיוק פשוט...)
ברגע שרוצים שיקרה משהו ובונים על מישהו אחר, איפשהו זה עלול להתמסמס וחבל...
אולי גם לה קשה לעשות את הצעד והיא בונה עליך?...
שיהיה לך המון המון הצלחה

ותעדכני איך זה מתפתח

למעלה