בעיה קשה

OZ M1

New member
בעיה קשה

אני לא יודע מאיפה להתחיל ולמען האמת אני לא יודע אם הגעתי לפורום הנכון. אמא שלי גרושה ויש לה 3 ילדים (אני (26), אחותי שהיא חיילת ואחי (17)) ואנחנו גרים באזור הצפון. כשאחי הקטן נולד היא החליטה לעזוב את מקום עבודתה כדי לטפל בו (היא לא רצתה לשלוח אותו למעון בגיל כל כך צעיר). 3 שנים לאחר מכן, היא התגרשה מאבא שלי וסוכם על כך שהיא תקבל דמי מזונות של 2600 ש"ח שירדו ל-1800 ש"ח ברגע שהשתחררתי מהצבא ובנוסף, עברה ניתוח לכריתת הרחם שגרם לכך שהיא מוגבלת מבחינה פיסית (היא לא יכולה לסחוב) במהלך השנים כשאחי כבר גדל היא החלה בחיפושים אחרי עבודה ולשם זה היא נרשמה לקורס הכשרה למזכירה בכירה. זה לא כל כך עזר לצערי והיא נאלצה להמשיך בחיפושים ולהתקיים מהמזונות ומעזרה של הורייה. כשסבי (אבא שלה) נפטר הצטמצמה העזרה מהוריה משמעותית. אך עדיין היא לא התייאשה והמשיכה בחיפושים אחרי עבודה אך שום דבר לא עזר ובסופו של דבר היא החלה בלימודים אקדמאים (בתחום סוציולוגיה ומשאבי אנוש) בתקווה שאולי כך היא תהיה יותר אטרקטיבית למעסיקים. במהלך לימודיה השתחררתי מהצבא והתחלתי לעזור לה כלכלית ככל שיכולתי (אפילו נתתי לה תוכנית חיסכון שהיתה לי) ונוסף על כן, יצאתי לעבוד בכל מיני עבודות ומהכסף שהרווחתי עזרתי לה לכסות כל מיני חריגות בחשבון. לצערי, מאז שהיא סיימה את לימודיה (לפני כשנה וחצי) היא לא מצאה וכנראה שהיא גם לא תמצא (היא כבר בת 52 ומעסיקים לפחות רובם, מעדיפים שלא להעסיק נשים כמוה) גם בלשכת התעסוקה היא חיפשה אך ללא הועיל ולצערי אנחנו חיים בעיר שבה משרדי הרווחה בדרך כלל סגורים. בספטמבר האחרון התחלתי לימודים במכינה שסיימתי בינואר שמהלכה עזרו לי ממשרד הביטחון אך גם זה הפסיק כשסיימתי ומאז ינואר אני בחיפושים אחרי עבודה. לצערי גם היכולת הפיסית שלי היא לא גבוהה במיוחד והלכתי לכיוון עבודה בשירות לקוחות. גם אמא שלי וגם אני היינו כמעט בכל מוקד שהעלינו על הדעת אך כנראה לא אני ולא היא "שירותיים" מספיק כדי להתקבל לעבודה באחד מהמוקדים הללו. היום לקחו מאמא שלי גם את כרטיס האשראי וביטלו לה את מסגרת האשראי ואין לי מושג איך אנחנו מתכוננים לסיים את החודש. אם יש מישהו שיש לו עצה טובה אני אשמח...

עצוב מה שאתה מספר... לצערי, זה סיפור די נפוץ. מעסיקים לא ששים להעסיק אנשים מעל גיל מסוים. אני מבין שהיא סיימה תואר ראשון אקדמאי והכשרה למזכירה בכירה- יש בכל זאת מקומות שמחפשים תומכי שירות לקוחות, כמו כן אני מציע שבמקביל היא תיצור לעצמה עסק קטן, שיביא אפילו כמה מאות שקלים בהתחלה. יש כאן צורך ביוזמה ובנחישות (תתייעץ גם בפורום חיפוש עבודה).

למעלה