בעיה קשה 11

LeCagot

New member
בעיה קשה 11

תור שחור. כרגיל - תשובות לא בכותרת. אם הבעיה לא תיפתר תוך 3 ימים, אני אעלה את הפתרון. בהצלחה

avisra

New member
תשובה לבעיה קשה 11

שחור B17 לבן A17 שחור A18 לבן A19 שחור F19 לבן E19 שחור A16 לבן A18 שחור C19 חח הכל מהזיכרון דרך אגב ממבט ראשון היא באמת נראת קשה אבל אחרי 2 דקות של ניסיונות פתרתי

LeCagot

New member
../images/Emo128.gif ../images/Emo10.gif

על שחור B17 לבן עונה ב-A18 והוא חי.

avisra

New member
עוד פיתרון לבעיה שלך

טוב מצאתי עוד פיתרון שלפיכך נראה הכי הגיוני שחור B19 לבן A17 שחור B17 לבן A18 שחור F19 לבן E19 שחור C19

avisra

New member
מתי אתה אומר את התשובה

נראה לי שאין פיתרון לבעיה הזאת אפילו ישבתי עם 4 קיו לא הצליח לפתור את זה מתי אתה אומר את הפיתרון?

avisra

New member
תגובה לסאקורה4

זה לא הפיתרון מה עם לבן יתקיף אחר כך בB16

LeCagot

New member
חצי ../images/Emo127.gif

המהלך הראשון הוא באמת A18, ולבן עונה ב - B16 (לשחק G19 זה חסר סיכוי מצד לבן).

LeCagot

New member
פתרון הבעיה

שחור A18, לבן B16, שחור A16 לבן A17 וזה קו עם יתרון ללבן (שחור צריך למצוא איום ראשון)

imdark

New member
גם אני חשבתי על זה לפני כמה ימים

לבןB15 עצר אותי אכשיו אני רואה יותר ברור B14 A17

imdark

New member
קשה לראות קו כפתרון

בכל פעם שאתה מציב את השאלה לפחות תגדיר שיש לה אופי שכזה החיפוש אחר סקי יכול להיות מאוד קצר אבל החיפוש אחר הפתרון המוחלט הוא קשה ומפרך ובמצב הזה גם לא קיים יש שוני בין "מצא את הפתרון הטוב ביותר" לבין "פתור את הבעיה"

LeCagot

New member
באחת הבעיות הראשונות שהעלתי

רשמתי שלפעמים הפתרון הטוב ביותר הוא קו. בבעיה הקשה, חלק אינטגרלי מהבעיה הוא לזהות את הסוג שלה ואת הפתרון האפשרי. בבעיות הקלות יותר אם הפתרון הוא קו אני ארשום, אבל בבעיה הקשה, זה נראה לי כיותר מדי הכוונה לפתרון. נראה לי שכך הבעיה מאתגרת יותר. אם תרצו - אני ארשום גם את סוג הפתרון בהודעה נפרדת, כך שמי שלא רוצה לא חייב לדעת.

imdark

New member
תראה

המטרה הבסיסית של רוב הבעיות היא ללמד אותך קריאה נכונה בנוסף תראה גם בעיות של "נתח את המצב ומצע את המהלך הטוב ביותר" שהמטרה שלהם היא בדרך כלל להוכיח נקודה בקשר למצב במשחק אבל בקשר לבעיות הקשות שאתה מביא קשה לי לראות איזו שהיא מטרה חוץ מאשר להוכיח שקרבות קו הם דבר טוב מה אפשר לעשות במשחק אין לי זמן לקרוא מהלכים קטנים כאלה ויותר חשוב לי ללכת על מהלכי פתיחה וכו למה לא לתת בעיות פתיחה להשוות תאורייה לאומת נקודות אסטרטגיות במציאות ושם קרב קו נשמע כמו פיתרון נורמאלי אבל פה אני יחפש קודם כל סקי ואחר כך קו ואז יש לי את הבחירה בין להמשיך לחפש מהלכים מושלמים או ללכת על הקו ולשחק במקום אחר עד סוף הקרב במשחק אין לי את מי לשאול ולכן אני לא תמיד (וכמעט אף פעם) לא יבחר להמשיך לחפש ולבזבז את הזמן אתה מבין את הנקודה שלי הבעיות הללו מתסקלות ואני לא מוצא את השימוש בחשיבה הזו במשחק אני ישמח אם תאיר את עייני בנושא אבל באמת שקשה לי להבין את הצורך

LeCagot

New member
זה נושא מאד מסובך, אבל אני אנסה

להסביר בקצרה: חלק נכבד מהמשחק הוא לנתח את המצב, ולדעת מה אפשר להרוג ומה לא. קו הוא כלי חזק מאד, ושימוש בו יכול להפוך הפסד לניצחון, למשל אם לך יש יותר איומי קו, אז אתה יכול להרוג קבוצה של היריב, וע"י זה לנצח את המשחק. הבעיות הקשות מיועדות לשחקנים ברמות 4 קיו ומעלה, שהם מנתחים מצבים כאלה בזמן המשחק. עבורם, הבעיות הקשות הן כמו שהבעיות הקלות הן למתחילים. החשיבות בפתרון הבעיות הקשות הוא שכך אתה נחשף למהלכים שברגיל לא היית חושב עליהם, והם עוזרים לעצב את החשיבה. אני מקווה שהייתי ברור
אם לא, אני אשמח להוסיף

imdark

New member
תודה רבה

הזכרת לי משחק ישן שלי לפני כמה זמן שיחקתי נגד חבר שלי בניתי חמישה איומי קו יחד עם קבוצה שלא הצלחתי להרכיב לה עיניים בתוך השטח של האויב בסוף המשחק אכלתי לו את הקבוצה הראשית בעזרת אותם איומים אבל מצבים כאלה כבר לא מופיעים לי במשחקים בעיקר בגלל שאני לא מוצא שחקנים שאני יכול לשחק נגדם משחק שווה

ShiroKuro

New member
.

הקו בדר"כ לא יהרוג את הקבוצה, כי רוב איומי הקו לא יהיו מספיק גדולים. לעומת זאת, אם שחור מוצא איום קו שהוא גדול הוא יכול להשתמש בו כדי שהיריב ישחק בקו והוא יממש את האיום, ובכך משיג לעצמו ייתרון נקודות. הקו הוא כלי חזק ביותר, פעם ממש פחדתי ממנו, ואז הבנתי כמה הוא יעיל ופשוט השתפרתי. בהמון.

תשובה

שחור-A18 לבן-B19 שחור-F19 לבן-E-19 שחורG-19 לבן-A-19 שחורA-16 לבן-A17 שחור-B16 ללבן יש עין אחת, והשחור יכול ללכוד את קבוצת האבנים הלבנות בכיף.

למעלה