אתה קרוב לפתרון, אבל אחרי E18 לבן משחק C17, ואז D19 ו- D17 הם מיאיי לעין אחת עבור לבן. את העין השניה יש ללבן ב- A19. (להסבר על מיאיי - במילון המונחים של הפורום)
תודה, לא שמתי לב לעין הזאת. אם אני חוסם אותו בc17 אין לו מה לעשות, נכון? יש לו עין אחת מדומה ואני יכול ללכוד אותה. אם הוא חוסם שם אז נשארת לו רק עין אחת.
במקום E18 עושים C17 קודם אם לבן C18 שחור E18 אם לבן E18 שחור C18 אם לבן לא לוקח בC19 אלא מחבר בE18 אז שחור C18, לבן חייב לקחת בC19 ושחור בC17 ואין שתי עיניים
אני אפילו לא אגיב על זה.. הנה הפתרון שלי black d19 white c17 black e18 white c19 black d17 white starts a ko with e19 black respone a17 white can either a18 and then black d19 thus white only got 1 true eye or white can d19 and black will a18 and white will only have 1 true eye problem is... when white choose to make his true eye via a18 and black is of course forced to close the ko treat at e19 white is already allowed out aka white a18 black d19 white a16 black c19 white b15 white can actually live then @_@ still seems to be the only reasonable solution though... gonna have to fight the escaping group or .. something
בעצם, הסוף של הפתרון של הבעיה הוא אחרי שלבן משחק D19 ומתחיל את הקו. בבעיה הקשה, גם קו או סקי הם פתרון נכון, בתנאי שאין פתרון טוב יותר. כאן - זה הפתרון האופטימלי.
לרעיון של אין ניצחון בטוח ואתה צריך להפסיק לקרוא מתי שהוא לשחקן קשה לוותר או לומר שמשהו הוא הפתרון האולטימטיבי במיוחד בבעיה שבה לא רואים את שאר הלוח אבל זו הדרך לגדולה נכון? לדעת איפה נמצא הקצה של היכולת שלך אךך איזה משחק מעניין זה גו