בעיה קשה מס' 5

LeCagot

New member
בעיה קשה מס' 5

תור שחור. תשובות לא בכותרת. אם הבעיה לא תיפתר תוך 3 ימים, אני אעלה את הפתרון.

LeCagot

New member
../images/Emo128.gif ../images/Emo10.gif

אחרי שחור C17 לבן משחק C18, ויש לו 2 עיניים.

dannyshadow

New member
הממ..

שחור D19, לבן הורג את השחור בC19 שחור בE18 לבן חוסם בD19 לדעתי זה הסוף לא? הלבן לא מצליח ליצור 2 עיינים (או שטעיתי:p)

dannyshadow

New member
ותוספת

אולי השחור צריך לשחק A17 אחרכך כדי להבטיח שהלבן לא ייצור עיינים.

LeCagot

New member
../images/Emo128.gif כמעט ../images/Emo13.gif

אתה קרוב לפתרון, אבל אחרי E18 לבן משחק C17, ואז D19 ו- D17 הם מיאיי לעין אחת עבור לבן. את העין השניה יש ללבן ב- A19. (להסבר על מיאיי - במילון המונחים של הפורום)

dannyshadow

New member
הבנתי:O

תודה, לא שמתי לב לעין הזאת. אם אני חוסם אותו בc17 אין לו מה לעשות, נכון? יש לו עין אחת מדומה ואני יכול ללכוד אותה. אם הוא חוסם שם אז נשארת לו רק עין אחת.

Lord Buksht

New member
ולכן

במקום E18 עושים C17 קודם אם לבן C18 שחור E18 אם לבן E18 שחור C18 אם לבן לא לוקח בC19 אלא מחבר בE18 אז שחור C18, לבן חייב לקחת בC19 ושחור בC17 ואין שתי עיניים

imdark

New member
יש לי יש לי

D19 עם לבן אוכל C17 ומשם הדרך קלה C18 ו 18E מיאי אם לבן לא אוכל C18 אם הוא אוכל אז C17 ונגמר

LeCagot

New member
רמז לפתרון :

אחרי שחור D19, לבן משחק C17 . הפתרון של הבעיה ממשיך מכאן.

dannyshadow

New member
אהה:O אוייקרימשטה

שחור D19 לבן C17 שחור C19 לבן C18 שחור D19 לבן C19 שחור E18 לבן חוסם בD19 ואז יש לשחור רק עין אחת :p (מקווה שלא פספסתי משהו)

bluexx

New member
...

אני אפילו לא אגיב על זה.. הנה הפתרון שלי black d19 white c17 black e18 white c19 black d17 white starts a ko with e19 black respone a17 white can either a18 and then black d19 thus white only got 1 true eye or white can d19 and black will a18 and white will only have 1 true eye problem is... when white choose to make his true eye via a18 and black is of course forced to close the ko treat at e19 white is already allowed out aka white a18 black d19 white a16 black c19 white b15 white can actually live then @_@ still seems to be the only reasonable solution though... gonna have to fight the escaping group or .. something

LeCagot

New member
../images/Emo127.gif ../images/Emo13.gif

בעצם, הסוף של הפתרון של הבעיה הוא אחרי שלבן משחק D19 ומתחיל את הקו. בבעיה הקשה, גם קו או סקי הם פתרון נכון, בתנאי שאין פתרון טוב יותר. כאן - זה הפתרון האופטימלי.

imdark

New member
צריך להתרגל

לרעיון של אין ניצחון בטוח ואתה צריך להפסיק לקרוא מתי שהוא לשחקן קשה לוותר או לומר שמשהו הוא הפתרון האולטימטיבי במיוחד בבעיה שבה לא רואים את שאר הלוח אבל זו הדרך לגדולה נכון? לדעת איפה נמצא הקצה של היכולת שלך אךך איזה משחק מעניין זה גו

למעלה