בעיה קשה מס' 2

LeCagot

New member
בעיה קשה מס' 2

שוב, תור שחור :). בבעיה הקשה נדרש פתרון מלא, ולא רק המהלך הראשון. חג שמח :)

LeCagot

New member
כן, גם סקי זה פתרון אפשרי

וגם קו נחשב כתשובה נכונה

שאלה? ^.^;

מה זה סקי? @@ סליחה על הבורות, אני משחקת הרבה אבל אני לא מכירה שמות של מהלכים...

bluexx

New member
סאקי

טוב בלי עברית מאייתים את זה seki מצב שבו הלבן לא יכול להרוג את שחור והשחור לא יכול להרוג את לבן לאף אחד מהם אין שני עיניים ואו שיש לכל קבוצה עין ונקודה אחת מפרידה ביניהם או שלאף אחד אין עיניים ויש 2 נקודות מגע שמפרידות ביניהם במילים אחרות בין השטחים נותרו נקודה A ונקודה B משחקים באחד מהם מכניס את המשחק בו לאטארי והשני אוכל אותו במצב של סאקי 2 הקבוצות נחשבות חיות

LeCagot

New member
סקי ( seki )

זה מצב שבו גם לבן ושחור לא יכולים להרוג אחד את הקבוצה של השני, כמו בדוגמה: אם שחור ישחק ב- A, אז לבן ישחק ב- T4 ויהרוג את הקבוצה של שחור, ואם לבן ישחק ב- A, אז שחור משחק ב- T1 והורג את לבן. בסוף המשחק סקי לא נספר כנקודות לאף אחד מהצדדים.

bluexx

New member
טוב

הפתרון הכי טוב שהצלחתי להגיע אליו הוא קו זה לא ממש מספק אותי אבל אני לא מוצא דרך אחרת black a17 white a14 black a19 white a16 black c19 white starts a ko with a18 אם שחור מנצח את הקו הזה יש לו עין אחת בB19 ואחת בE19+D19+F19 אם הוא מפסיד אז... טוב חבל =\

LeCagot

New member
אז ככה:

אם לבן עונה ל-A17 עם A16, שחור משחק שוב ב- A17 והורג את הקבוצה של לבן ( snapback ).
בנוסף - בבקשה לא לענות תשובות בכותרת. זה הורס למי שעדיין מנסה לפתור.

Vivi Sparrow

New member
סליחה. <:

אבל~ אחרי ביצוע מהלך A17 של שחור וA16 של לבן, A17 בפעם השנייה משחור לא חוקי, לא? למדתי על זה. ._.

LeCagot

New member
הסבר קטן ../images/Emo13.gif

לשחור מותר לשחק A17 אחרי לבן A16 , כי במצב הזה הלוח לא חוזר לאותו מצב, ולכן זה לא קו ( KO ), אלא SNAPBACK.

shos12300

New member
זה קשה

b A19 w B19 b A17 מהמצב הזה ללבן אין דרך להציל את עצמו.

shos12300

New member
גם לזה יש תגובה

אז שחור עושה A17 ויוצר עיניים בקלות בA19 עד G19.

bluexx

New member
KO

black a17 white a14 black a19 white a16 black c19 בהנחה ושחור מנצח את הקו (וסוגר את האיום) הוא מרוויח עין ב B19 ואז רק לחיצה קטנה ליד 2 האבנים ואולי כבר אבן שלישית של לבן בקבוצת D19 זו העין השנייה הבעיה שזה תלוי בקו וקו כמו קו יכול לפעול לטובת שני הצדדים אני לא ממש מחפש פתרון אחר כי אין לי ממש כח לזה, קו מספיק טוב בשבילי בנתיים ^^

bluexx

New member
כי

כי בדרך כלל לבן משחק לטובת לבן ולא לטובת שחור אם לבן ישחק G19 שחור יצחק ויחייך וישחק C19 אז ללבן יש 2 אפשרויות ראשונה לשחק F19 ולמות שניה לשחק J19 להציל אבן אחת ושחור ישחק F19 ויחיה בלי תנאים כמו שהיה חי אם לבן ישחק F19 ואחרונה לחזור באיחור ל A16 רק כדי ששחור יגיב בסגירת הקו שהיה הסיכוי היחיד של לבן עם A18 ואז לשחור יש עין אמיתית אחת בB19 לבן לא יכול למנוע מהעין השנייה להיווצר כי שחור יכול לשחק D או E או F 19 ואי לכך... לבן שיחק לטובת שחור כשהוא שיחק G19

למעלה