מה זה "קריירה" ו-"התקדמות"?
אני רואה מסביבי קרייריסטים (נכון, הרוב גברים), וזה נראה לי כל כך ריקני (והדגש על "לי"). אז הם עובדים שעות מטורפות, מאבדים זמן יקר שלא יחזור עם הילדים, ובסופה של תקופה, הם נשארים מקסימום עם סטטוס וכסף, אבל בלי משפחה קרובה. ואני יכולתי להתקדם יותר, ואז הייתי כמוהם. אבל זה לא עושה לי את זה. זה לא היה מביא לי אושר. לשבת אח"צ עם הילד ולעזור לו למבחן עושה לי סיפוק הרבה יותר גדול מלהתקדם בעוד פרויקט בהיטק. ואני מכירה מקרים שבהם שני בני הזוג קרייריסטים. לדעתי זה נורא לילדים. אני רואה ילדים מושקעים חומרית אבל שחסר להם משהו הרבה יותר מהותי. כי שום מטפל בתשלום, אפילו לא סבתא, לא יחליף הורה (אב או אם). לדעתי זה עוול לילדים ששני ההורים שלהם לא נמצאים שם בשבילם. כמובן שזו לא חייבת להיות אמא, זה יכול להיות אבא. ואני לא אכנס לויכוח הישן אם נשים ביולוגית או חברתית נוטות יותר לתפקידים טיפוליים עם ילדים. אבל בסופו של יום זה ככה. ואת יודעת מה? זה לא מעניין אותי למה. זה מעניין אותי שאעשה מה שגורם לי אושר. ואם בעלי היה רוצה לקחת ממני את תחום חינוך הילדים, הייתי צריכה לריב איתו ממש כי לא הייתי מוכנה להיות שעות במשרד ולא לחיות איתם את היומיום. וגם היום, למרות שהוא הקרייריסט, הוא משקיע בהם ונמצא שם בשבילם. אני חושבת שזה ממש הכרח לילדים. וגם כשהם יגדלו לא יחסר לי מה לעשות. וזה עדין לא יהיה בהיטק כי ליבי ונשמתי במקום אחר היום ממה שהיה לפני שנולדו הילדים. ואני שמחה על השינוי הזה בי. אני אוהבת את האני הנוכחי שלי הרבה יותר ממה שהייתי בעבר. אני רואה את עצמי כדמות הרבה יותר מורכבת ומודעת למורכבות של החיים, למי שהצד האמוציונלי שלה הרבה יותר מפותח - וזה בזכות הילדים. (והתשובה הזו כמובן היא גם לכבשה ואלנה).