בעיה ... (קצת ארוך, מצטער)

בעיה ... (קצת ארוך, מצטער)

סיפור בהמשכים (1) את תמר פגשתי בכיתה ח´, היא הייתה איתי בתנועה, היא אפילו באה לטיול אחד לנסיון. באותו טיול התאהבתי בה. היא בה שילוב של יופי ואופי שפשוט שבה אותי. באותה תקופה לא ידעתי אם אני אוהב אותה או שנדלקתי עליה. ובכל מקרה, היא איתה שייכת לחבר´ה ה"מקובלים" שאני, אפילו אם ממש ניסיתי, בחיים לא ראיתי את עצמי כחלק מהם. הייתי מה שנקרא החנון השכבתי, הן בבי"ס והן בתנועה. בכיתה ט´ עברתי בי"ס בגלל שהבי"ס שהייתי בו היה משופע בערסים ופרחות, שמטבע הדברים, לא הסתדרנו . שפר מזלי והגעתי לכיתה של תמר. אך לצערי גם שם לא הייתי מקובל, וגם לא ממש חברותי. כזה אני, היו לי בעיות בלהתחבר לבני גילי. חוץ משלום בבוקר ולהתראות בערב, לתמר ולי לא היה קשר. איכשהו נעלתי את הרגשות שלי כלפיה באיזה תא קטן בתת מודע שלי. הייתי ועודני רומנטיקן אך עם זאת ביישן ומופנם. כמו בסרטים, אני אותו ילד מוקצה שהתאהב במקובלת של השכבה ונאלץ לחיות עם אהבתו במחשבותיו. כשהגענו לתיכון נותק הקשר ביני לתמר, היא הייתה במגמה אחת ואני באחרת. במשך התיכון אהבתי ילדה אחרת, את הילה, אני לא יודע עד היום מה אני מרגש כלפיה, אם אהבתי אותה או שנדלקתי על האופי שלה, מצחיקה ומטורפת. תמר, באותה תקופה, לא הייתה נושא. בכיתה י"ב, לקראת סיום השנה, באה אלי תמר ושאלה אותי אם אני עדיין במד"א, עניתי שכן ושאני אפילו פועל הרבה ואם יש לה שאלות אני יכול לענות. היא אמרה שהיא רוצה להצטרף. שאלתי אותה אם היא יודעת משהו על מד"א ואם היא יודעת איפה היא רוצה לפעול. הופתעתי שכשהיא אמרה שהיא לא יודעת כלום אבל היא רוצה להתנדב איפה שאני. חשבתי שהיא תעדיף להתנדב עם חברה או משהו, מסתבר שלא. הלכנו למד"א, החתמתי אותה על הטפסים והיא נהייתה פעילה. כל פעילות נקבעה לה, היא הייתה מבקשת שגם אני אהיה (שזה מובן, היא לא הכירה אף אחד, ואני הייתי היחיד בגילה). בכל פעילות שלי, הייתי מודיע לה והיא לרוב הייתה מצטרפת. כך נוצר הקשר החדש בינינו. התחלנו לדבר כל יום בפלאפון. על הכל. מכמה מציקים לה הוריה, ועד כמה מציקה לי מישהי בטלפון (לא היא כמובן). באחת מהפעמים היא מספרת לי שהיא מצאה חבר, הלב שלי באותו רגע נפל ממקומו, הרגשתי חרא עם עצמי, אולי אם הייתי עושה משהו... אבל ידעתי שלא, הרגשתי שלא. באותו חודש שהיא הייתה חברה שלו, הוא עלה כמה פעמים בשיחות בינינו ואני תמיד נתתי לה את התשובות הכי טובות שיכולתי לחשוב, היה לה טוב איתו, ועד כמה שכאב לי, רציתי שיהיה לה טוב איתו. שנאתי אותו, ואהבתי אותה. מעין שילוב מוזר כזה. היא נפרדה ממנו לאחר חודש נוראי מבחינתי. ההקלה היתה כה רבה שהרגשתי רע עם עצמי. היא הרגישה רע עם הפרידה, למה אני שמח? לפני קצת יותר מחודשיים התגייסתי, דיברנו בטלפון המון. קמתי בבוקר עם חיוך כי ידעתי שבשעת ט"ש אני אדבר איתה, והלכתי לישון עם חיוך כי ידעתי שדיברתי עם הילדה שאני הכי אוהב, ושמחר אני אדבר איתה שוב. טל הוא בחור בן 21, שירת בחיל תחזוקה כנהג, אך למרות מה שאתם אולי חושבים, הוא איש טוב, חכם וכישרוני. הוא חבר במד"א אך במוקד אחר. עד לפני שנה ומשהו לא היה בינינו קשר. לפני 4 חודשים נפגשנו באקראי ברחוב, התחלנו לדבר. סיכמנו שלמחרת אנחנו נלך לשחק סנוקר. וכך היה. באמצע אותו שבוע החלטנו שנמאס לנו מהשגרה ושאנחנו נוסעים לטבריה לטיול. בשלושה ימים הרמנו טיול שהיה מוצלח מעבר למשוער. ומאז אנחנו חברים טובים (אולי אפילו הכי טובים). טל, בדומה לי, לא יוצא למעודונים או לפאבים, אנחנו אנשים , איך נאמר, ילדי בית. להוציא אותנו מהבית זה משימה. אבל אנחנו בינינו עושים דברים מטורפים. כמו לקחת את הרכב של טל ולחרוש את הארץ. לפני חודשיים לערך, לפני הגיוס, הכרתי בין תמר לטל. אני נורא רציתי להתחיל לבלות אם תמר. ומכיוון שההורים שלי לא נותנים לי את הרכב לנסיעות רחוקות, ואני וטל נוסעים בכל מקרה, רציתי שגם תמר תצטרף. להיות איתה קצת. מסתבר שלטל ותמר טעם דומה במוזיקה, שזה די הפתיע אותי. ההשבעה שלי (בצבא...) הייתה לפני 5 שבועות. דיברתי עם תמר, היא אמרה שתבוא, טל אמר שיבוא גם כן. כל כך התרגשתי, שכשאמרתי "אני נשבע" חיפשתי את תמר ולא את ההורים שלי שגם באו במיוחד. גם אחרי ההשבעה, כשאני ותמר התחבקנו הייתי הבן אדם הכי מאושר בעולם. פשוט לא עזבנו אחד את השני, או שהחזקנו ידיים או שחיבקנו אחד את השני. הייתי ברקיע השביעי. חודש שעבר, סיימתי טירונות, קיבלתי חופש של כמה ימים מהצבא. וכשאני מדבר עם טל בטלפון, טל אומר לי שהמצב לא משהו והוא לא כל כך יכול\רוצה לספר לי. לחצתי שיספר, לא יותר מדי, הבנתי שזה משהו שבאמת מפריע לו. מה אני אעשה? ארביץ לו עד שיגלה לי? הוא יותר חזק. לפני 3 שבועות הגעתי ליחידה שלי, ויש לי מלא עבודה ולחץ. בערב תמר מתקשרת אלי ושואלת אותי אם אני אבוא איתה ועם טל לאיזה סרט. אמרתי שבכיף ושאני אברר מתי ואיפה יש. לא היה. החלטנו ללכת לעשות ערב סרטים אצל טל. הגענו לטל ורואים את הסרטים. תמר שמה עלי את הראש, ונרדמה, בערך, ואני שוב ברקיע השביעי. טל מציע שתיה ותמר מבקשת תה. טל הולך... ופשוט לא חוזר לאיזה 15 דקות, אני קם והלך אליו, הוא בחדר מחשב, אני שואל אותו מה קורה, הוא אומר שהוא החליט להשאיר את שנינו לבד ושהוא לא רוצה להפריע, אני עונה לו משהו בסגנון של "מה אתה מדבר שטויות, נדבר על זה בפעם האחרת". למחרת בערב בשיחה עם טל אני שואל מה המצב והוא אומר לי שהמצב קקה. אני החלטתי שנשבר לי. שאלתי אותו בתקיפות מה קרה? ואמרתי שנמאס לי מהמשחקים שלו , ושאם קרה משהו אז שיספר, כי שיחה פנים אל פנים או אפילו שיחת טלפון רצינית לא תהיה לנו בחודש הקרוב, בגלל כל הלחץ והעבודה. והוא בשלו. אני זורק לאוויר "זה קשור לתמר?". שקט. הוא שואל אותי למה אני מתכוון? ולא ממש ממש לא. אני שואל שוב ומסביר לו שממש חשוב לי לדעת מה יושב לו על הלב, לא יכול להיות סודות בינינו. ושוב משחקי רמזים, טל אומר לי שהוא אף פעם לא משקר, ואם כששאלתי על תמר הוא לא ענה, אז שאני אבין לבד. צעקתי עליו שאין לי כוח להתעסק עכשיו עם 21 שאלות ושפשוט יענה לי , בלי משחקים. והוא אמר לי שהוא אוהב את תמר, ושהוא לא רצה להגיד לי בגלל שהוא לא ידע איך אני אגיב לזה. אמרתי לו שאין לי כוונה לריב איתו ושירגע, ושתמר בעצמה לא בחרה בינינו, וכל זמן שתמר לא בחרה מישהו מאיתנו שיעשה מה שהוא רוצה, רק שלא יעשה דברים נבזיים כמו במקרה והיא כן בוחרת, לעבוד מאחורי הגב שלי, כי אני לא אעשה כך. הוא אמר שרווח לו, והסתימה השיחה. אני עד היום כועס. טל ידע שאני אוהב את תמר, שאני רוצה שתהיה חברה שלי, אמרתי לו, הרבה פעמים. אני לא רוצה לאבד את תמר. ולא רציתי לאבד את טל. אני מאמין במה שאמרתי, שהיא צריכה להחליט לא אני עליו או הוא עלי. אבל אני גם מאמין שאם טל היה אומר לי שהוא אוהב מישהי, הייתי עושה הכל כדי להמנע מלהתאהב בה, וגם אם הייתי מתאהב בה, לא הייתי אומר לו ובטח לא לה. בנתיים המצב הוא שאני מתחמק מטל, כשהוא מתקשר אני מוציא את הבטריה מהפלא ושלל תחבולות. אני לא אוהב את זה, זה ממש מציק לי. ואני מרגיש איך לאט לאט אני מתחיל לשנוא את מי שהיא החבר הכי טוב שלי. מה אני אמור לעשות? אהבה למען חבר או חבר למען האהבה? מה יקרה אם בגלל שאני אוותר על אהבה שלי טל זכה בתמר? איך אסתכל לו בעיניים, איך אסתכל על עצמי במראה? לדבר עם תמר? להגיד לה שאני אוהב אותה, ולאבד אותה אם היא לא מרגישה כך?

דן צ

New member
אל תצטער על האורך.........

מי אמר שתמר צריכה להחליט בניכם? מי אמר שהיא אוהבת את שניכם? אתה אמרת לה שאתה אוהב אותה ? היא יודעת? היא יודעת שטל גם מאוהב בה? , יש כאן נתק של התקשרות של אי הבנה כי אף אחד מכם לא דיבר על הרגשות שלו כלפי תמר, וגם כשזה יצא זה היה מאוחר מידי , אילו רק דיברת על כך עם טל לפני הרבה זמן או הייתה מדבר עם תמר על אהבתך אליה יכול להיות שכל הקטע הזה היה נמנע, יתכן ולא היית צריך להתחמק מטל כמו שעכיו אתה מתחמק. אבל לא בוכים על חלב שנשפך, הייתכן כי תמר מרגישה שאתם חברים טובים שלה ולא חברים רומנטיים? יכול להיות שזה מה שהיא רוצה?. אז איך פותרים את התסבוכת? אין ברירה, צריך לשטוח לתמר את כל ההשתלשלות תשב איתה ותראה לה את מה שכתוב כאן, תן לה לקרוא את הכל , אולי יפול לה האסימון והיא תקח את הזמן לעצמה, את הזמן להחליט מה לעשות מעכשיו. חשוב, חשוב ביותר לא להתחמק מטל, לא להרוס חברות בגלל אהבה משותפת, אומנם הכרת את תמר לפני שהכרת את טל אבל אסור להרוס חברויות, תשוחח עם טל ותאמר לו שעם כל הפלונטר הזה הם חייבים להמשיך להיות חברים ולא משנה מה יהיו התוצאות בסופו של דבר . יש לי אולי פיתרון כואב אבל מעשי, תסכמו בניכם שאף אחד מכם לא יוצר קשרים רומנטיים עם תמר כל עוד אתם חברים, את תמר אפשר לשתף כחברות של שלושה חברים טובים ללא רומנטיקה, זה קשה , קשה לדחוק את האהבה אבל כשאין ברירה שרוצים לשמור על החברות חייבים לוותר על דברים כואבים. בהצלחה.

resputin

New member
אמ... אוקי.

תשמע, אני לא ידוע ממש מה להגיד לך, כי חסר פה נקודת מבט אחת שהיא גם ה"מכריעה", של תמר. לפי ההודעה הארוכה והמפורטת שלך, אני יכול לראות שאתה אוה אותה כבר המון שנים, אבל בעצם.. מה הP.O.V שלה על המצב? לי זה נראה כאילו שאתה משתבץ לה בחיים כיופי של חבר, ואחרי שטל הגיע, הפכתם למעיין The ultimate trio ואתם מסתדרים סבבה ביחד, אבל>> מי אמר שהיא מעוניינת באחד מכם בכלל? זה נשמע לי כאילו ששניכם חברים נורא טובים אחד של השני, ושל המפלגה השלישית (;תמר) אבל אני חשוב שהיא רואה את שניכם, רק בתור ידידים טובים. תחשוב על זה, אתה יכול מאוד לצאת מפה קרח מכאן ומכאן, בגלל החלטה די שגוייה ולכן צריכים לחלק את זה לכמה דברים: א´. מה לעשות עם טל? לדעתי, כדאי לשבת ולשוחח איתו. אז נכון, אתה הכרת אותה קודם, ואתה אהבת אותה קודם- אבל... זה לא נשמע לך קצת רכושני.? אתה שונא אותו כי הוא אוהב אותה גם, למה- כי היא רק שלך? אתם שניכם נמצאים באותו המקום- שניכם מציגים את עצמכם כהחברים הכי טובים שלה פחות או יותר, או כאלה שמעבירים איתה המון המון זמן, ולכל אחד יש אינטרס משלו מתחת לשולחן. הדבר השגוי לעשות, זה להתעלם או לנסות להיפטר ממנו בתור חבר- כמו שאומרים Girlfriends come and go, but friends are forever -ותאמין לי, שזה נכון. אתה צריך לשבת ולשוחח איתו, ואת האמת- לנסות להתגבר עליה ביחד איתו, ששניכם תאבדו את האהבה הזאת, או שתסכמו בין שניכם שההחלטה היא שלה, אבל שלא יווצר מצב שאתם תריבו עליה, או שאם אחד מכם "זוכה" בה, שזה לא יפריע לכם. -זה מצב לא הכי אידיאלי שיקרה, אבל מי יודע. סוף פסוק של זה: לא לנתק קשר, דווקא לשמור ולחזק אותו! ולא לתת לאהבה לבוא בין חברות! ב´. מה עושים עם תמר? בסוף של סעיף א´, אמרתי לנסות להתגבר על תמר- דבר שהוא די נכון לטעמי, או לפחות להיות באיזה נקודה כלשהי כנה. אני לא אוהב להשאיר קלפים בשרוול או שלדים בארון, וזה משהו שאולי היא צריכה לשמוע -אבל אם אתה לא מתכוון לספר לה על זה, למרות שזה אוכל ויאכל אותך מבפנים אתה חייב להפסיק את האהבה הזאת. אתה לא יכול להישאר במצב שאתה בו היום ויש לך רק 2 אפשרויות בשביל שזה לא יכרסם אותך מבפנים I) לספר לה, שתעבדו על זה ביחד- יכולות להיות לזה 2 השלכות, הראשונה: היא מרגישה אותו הדבר, השנייה: היא לא- ואתה תהיה מחוייב להתגבר על זה והיא תוכל לעזור לך, כי היא תהיה מודעת למצב. II) לא לספר לה, אבל להתחיל לצאת עם נשים, להתחיל לעשות משהו עם החיים ואולי להתאהב במישהי אחרת יותר מאוחר- כי מכיתה ח´ בערך אתה אוהב אותה, ובכל השנים האלה התקרבתם- אז מה, בגיל חמישים תזכר להגיד לה "תמר, את יודעת שאני מאוהב בך כבר כמה עשורים וקצת?" -נו באמת. לסיכום: לא לשבת בחוסר מעש, לזוז, לזוז! סיכום כללי: אתה נמצא באחד המצבים היותר מסריחים שיש, אבל אתה לא יכול להיות ראש קטן פה, כי אשים אחרים, עם רגשות אחרים מעורבים פה וכל אחד מושפע מהשני. אין מה לעשות, מבלי לשקר לך אני חייב לומר שמישהו פה יפגע, ושאי אפשר "לרכך" את המכה- וכל דחייה רק תתגלגל כמו כדור שלג. אני מציע לך קודם לדבר עם החבר, ורק אח"כ לנהל דיון פתוח עם תמר. אם הם יהיו זוג, כמה שכואב לך- לשרוף את הגשרים אליהם לא יעשה כלום (כמו שאומרים: לא יעזור ב-Shit). מה החלק הAll knowing שלי אומר לי שיקרה? : אתה תגיד לה שאתה אוהב אותה מתישהו, אבל לצערי לדעתי היא לא חולקת את אותם הרגשות כלפייך, או כלפי טל- אבל לדעתי היא יותר אפלטונית לגבייך כי אתם מכירים הרבה יותר זמן. במילים אחרות, תוותר על החלום הזה ותתחיל במגמה שונה בחיים שלך, כי השעון עוד מעט יתחיל לתקתק, ואתה נמצא תקוע במצב הזה כבר יותר מדי זמן, וזה נראה כמו מנהרה ממש ממש רחוקה- ועקב תיקונים סגרו את האור בקצה.

מיטללל

New member
וואו. באמת ארוך אבל גם מעניין

קולטים מההודעה הזאת שאתה ממש מקסים :). אני מסכימה עם דן. חוץ מעל הפיסקה האחרונה. לדעתי אתה צריך להגיד לה איך אתה מרגיש. אתה חייב את זה לעצמך. אחרי כל כך הרבה שנים. ואם היא תסביר לך שהרגשות לא הדדים, ושהיא אוהבת אותך מאוד אבך רק כידיד, רק אז תוכל באמת להמשיך הלאה. שהספק, והתקווה לקשר איתה לא ישאר לך בראש. אני בטוחה שזה יהיה מביך, אבל לדעתי אתם תוכלו להתגבר על זה.

effigy

New member
אתה חייב לספר לה איך אתה מרגיש

לפי ה שהבנתי יש בניכם איזשהוא משהו (החזקת ידיים, הרכנת ראש)... אתה פשוט חייב לדעת מה היא חושבת עלייך.. אם היא לא אוהבת אותך טאף לאק... ואז תוכל לחזור לקשר נורמלי עם טל (עדיף לעשות את זה כמה שיותר מהר) אם היא כן אוהבת אותך טאף לאק לטל... ואז שוב תוכל לדבר איתו כי מה יש לך לשנוא אותו.. למרות שעכשיו הוא מאוהב בחברה שלך ואם הוא דומה לך כמו שסיפרת אז הוא יישנא אותך... החיים קשים, סה לה ווי...

אני לא אוהב הודעות ארוכות ../images/Emo4.gif

אני גם לא קורא אותן. אבל את שלך קראתי. (תודה אישית שאתה כותב עם פיסקאות ובלי שגיאות כתיב) בכל מקרה, להלן עצתי: אני לא חושב שיש לך מה לכעוס על טל, אהבה היא דבר בוגדני ולא צפוי. אל תנסה להבין אותה ואל תיתן לה להעציב אותך. אני משער שטל פשוט נדלק על תמר, לפי מה שהבנתי הם לא נפגשו הרבה ככה שייתכן והוא הגיב כמו כל גבר אחר כשהוא רואה בחורה יפה ונחמדה, מתאהב בה. טל היה חבר לתפארת כשלא הסכים שלבוא איתכם למפגשים מחחש לפגוע בו ובך. הוא ידע שאתה אוהב אותה וידע שאהבה שלו אליה היא אסורה. כמובן גם על תמר אין מה לכעוס, כי זו ממש לא אשמתה. ואחרון חביב, אתה, אל תכעס גם על עצמך. רק רצית להפגיש ביניהם, שיהיה לך כיף גם ממנה וגם מהחבר, רצית להינות משני העולמות. אבל לא תמיד זה הולך. אבל תמיד שווה לנסות. שב עם טל, פנים אל פנים ותוציאו את הכל. תסביר לו מה אתה מרגיש. ואם אתה מוכן להיות אמיץ אפילו תכריח אותו לצאת איתך ועם תמר לבילוי קליל. אפילו יותר מבילוי אחר. עם הזמן אני מאמין שטל יבין שזו הייתה סתם קראש. והכל יבוא על מקומו בשלום. במידה ותמר מתחילה לסגת לכיוון של טל, אז תאלץ להתמודד עם זה, כי אין מה לעשות, ליבה של בחורה ילך לאן שהוא רוצה ואין לנו מה לעשות בנידון. אם אתה מפחד להפגיש ביניהם, נסה להעביר את הקראש של טל לבחורה אחרת, תשדך לו מישהי וככה הוא כבר לא יחשוב על תמר. אני חושב שהוא "התאהב" בה כי זו אהבה אסורה. של אדם לחברה של חבר שלו. אני יודע שמה שאמרתי נשמע מפחיד, אבל בענייני אהבה, על פני השטח הכל יותר פשוט מאשר בתוך הראש. אני מקווה שהכל יסתדר לך.

zimes

New member
../images/Emo45.gif אין ספק ש

הסגנון מפצה על האורך. (זה לא מה ששאלת, אבל זה ממש מצרך נדיר: הודעה ארוכה כ"כ נעימה לקריאה, עם כ"כ מעט "ואז-ים") לענינך - ואו! אני ממש לא יודעת מה להגיד. אפשרות אחת היא לדבר דוגרי עם תמר, תוך הסתכנות במבוכה, רתיעה, התרחקות, וחזרה לידידות משכבר (אולי במאמץ). אבל עם אפשרות לזכיה די גדולה, לא?. אני מבינה שעם טל דיברת, אבל אתה נשארת כועס. תברר עם עצמך על מה בדיוק אתה כועס. למה נדלק אצלך משהו? זו בחירה שלך - לכעוס או לסלוח. אתה יכול לבחור אחרת. אתה אומר שהחברות עם טל חשובה, לכן כדאי לעשות מאמץ לחזור אליה. זה לא יהיה קל, אני מניחה שלשניכם. למה, בעצם אתה לא רוצה לענות לטלפונים שלו? האמת - הסיפור שלך הוא חומר של טרגדיות... מישהו בסוף יפגע, אבל עדיף שהפגיעה תהיה עם סיבה טובה. חבל לאבד חבר כי לא דיברתם, חבל שגם אתה וגם טל תאבדו את תמר. חבל שתמר תאבד אתכם בלי לדעת למה. תעדכן, בבקשה. ואל תשכח לשלשל את דמי החבר לתיבה של שירה, ופאקט מלבורו לייטס לתיבה של אפי.

maayan15

New member
ולדעתי..

קודם כל נצטרף ל"הסיגנון בהחלט מפצה על האורך" של כולם.. עכשיו לדעתי, אין לך שום סיבה לכעוס על טל!, רגשות זה לא משהו שאפשר לשלוט בו, גם אם אתה נורא מנסה... בסה"כ אני חושבת שהוא ניסה להדחיק, לפחות ככה זה נראה ממה שסיפרת.. אבל אתה ביקשת ממנו לספר לך, אז הוא- כחבר טוב, סיפר..ועכשיו אתה כועס עליו בגלל זה?? לדעתי אתה צריך להגיד לתמר על הרגשות שלך, 8 שנים .(פחות או יותר..מתמטיקה זה לא הצד החזק שלי) זה ממש לא צחוק..בהחלט הגיע הזמן לחסוף את הרגשות שלך בפני תמר. מה שלא יהיה- הכל תלוי בה, ואני חושבת שאחרי שתגלה את הרגשות שלך, אם כל הקושי בעיניין, תהיה הקלה עצומה. ואל תריב עם תומר בגלל זה, בסה"כ לא משנה מה, זה לא אשמתו.

erlich

New member
אתה מוצא חן בעיני

קח ג´ינג´י, תקנה אגוזי. אנחנו לא תמיד (בעצם אנחנו אף פעם לא) יכולים לשלוט ברגשות של האנשים וזה עוד יותר בולט (למרות שאני ממש לא בטוח שזו המילה הנכונה לתאר את זה) כאשר זה מגיע לאנשים הקרובים אלינו. אתה לא יכול לכעוס על טל, באמת שלא. אתה הרי יודע למה אתה אוהב את תמר. מצד שני אני גם לא חושב שאתה צריך לוותר על תמר, התסבוך חבר-חברה הזה הוא בעייתי ביותר, וצובר בחובו המון מטענים שקשה לפרוק בחמש דקות של סיפור\הודעה. הרי יש את כל הפרטים הקטנים האלו (שוב נעלמה לי מילה) המעשים, המחוות, הרגשות, המבטים, שלא משנה מה נוכל לעשות, לא נוכל להעביר אותם לעולם, לא במילים ולא בשום צורה שהיא כי כמו שהם קרו כך הם קרו ואי אפשר לשחזר אותם. אני חושב שזו הייתה טעות להכניס את עצמך מההתחלה למצב שבו תמר צריכה לבחור. מאיפה לך שהיא בכלל רוצה אחד מכם? שלא לדבר על להיות צריכה לבחור, אבל בוא נעזוב שניה את הבחורה, ממילא אנחנו יודעים שהיא לא חשובה (
). תמר יודעת איך טל מרגיש כלפיה? היא יודעת איך אתה מרגיש? לאחר הערכת המצב הזו אתה תוכל להיות הרבה יותר חכם. גם בנוגע לאיך שהיא מרגישה. אני חייב להודות שבמהלך קריאת ההודעה חשבתי שבסוף יהיה איכשהו סוף טוב חלקי מבחינת הקשר שלך ושל תמר (אני סתם נהנה לכתוב תמר הרבה - זה שם יפה - אני מבין למה אתה אוהב אותה
), עקב התחלת הפעילות שלה במד"א יחד איתך. אני חושב שאם כך היו העניינים היא בהחלט עלולה להיות מעוניינת בך, אבל עם זאת, אני חושב שאתה צריך לספר לה, בלי קשר לאם טל סיפר לה או לא. ואני לא חושב שאתה צריך להציב לעצמך את זה בראש כ"בחירה" בין טל לתמר. אלא כהגשמה של חלום. אתה בעצמך אמרת שהיא החלום שלך. היית צריך להגיד לה שאתה אוהב אותה כבר מזמן. ואם היית מאבד אותה אז היית מאבד, ואין טעם להמשיך באהבה חד צדדית לא ממומשת ומתסכלת עד מאוד. לפי דעתי זאת אומרת. רוצו אחרי החלומות שלכם, ותגרמו להם לקרות, ארז.

סיפור בהמשכים (2)

קראתי את התגובות שלכם. עכשיו יגיע ההמשך... אני לא יודע אם אני שונא את טל. אני כועס, אולי על עצמי, אולי עליו. אני באמת לא רוצה להעמיד את החברות שלנו במבחן, אבל נראה לי שהכנסתי את עצמי למצב בו החברות כבר עומדת במבחן. אני מתחמק מהטלפונים כי אני בעצמי לא יודע מה אני מרגיש, אני צריך זמן לעצמי לפני שאוכל לדבר עם טל. למרות שככל הנראה אני אדבר איתו בשבוע הקרוב. עדיין יש לי מה לסגור עם עצמי. אני לא יודע מה תמר מרגישה כלפי, אני גם לא יודע אם טל יודע. אני יודע מה שנינו מרגישים כלפיה ואני יודע גם ששנינו מופנמים מדי בשביל להיות ישירים. אני חושב על לדבר איתה. להגיד לה מה אני מרגיש, אבל להשאיר את טל מחוץ לשיחה, אולי הוא מעדיף לעשות את הצעד הראשון בדרך אחרת. הצעד הראשון יהיה החלטה שלו. בנוסף על כך, יכול מאוד להיות שתמר אכן רואה בנו ידידים טובים ותו לא, את זה רק הזמן יגיד. מציק\מפחיד אותי שהביטויים "סיפור דרמטי" ו"מישהו יפגע" עלו בעצות שלכם כל כך הרבה פעמים. אני לא רוצה שטל או תמר יפגעו. בנות באמת יבואו וילכו, וחברים אמורים להשאר לנצח, אבל מה אם מדובר באותה אחת שכמו שאומרים "יכולה להיות האחת"? על אהבה אמורים לשמור? באמת לא בסדר שאני כועס על טל. לא בסדר שאני מפחד משיחה עם תמר. לא בסדר שאני כותב את הדברים האלה כאן, ולא מדבר איתם. אני חייב להם את זה לפחות.

מניסיון...

תדבר איתה. ותעשה את זה מהר. אני חיכיתי 4 שנים מחרפנות עד שהחלטתי להגיד לאהבה שלי את מה שאני מרגיש. בסופו של דבר לא אמרתי לה כי גיליתי שיש שלה חבר חדש (או ישן...עזוז זה מסובך וארוך מכדי שאפרט כאן). בשורה התחתונה הבנתי שאם יש משהו הלב, אסור שישאר שם כי זה מתחיל להכביד עליו ובמשך הזמן זה סתם כואב בחזה. תדבר איתה. תאמין לי שאחרי השיחה (ולא משנה מה היא תגיד) תרגיש יותר טוב.

nutmeg

New member
סליחה?

אפשר להשחיל מילה? על מה בדיוק אתה כועס?? הרי על העניין עצמו מעולם לא דיברתם. יש יותר זרמים תת קרקעיים מקרקע. מה שיש הם תילי תילים של ספקולציות, רמזים, רצונות שלא נאמרים, רגשות שלא באים לידי ביטוי - סיר לחץ אחד גדול. מרוב הסמטוחה הרגשית הפכת למשותק. אתה כבר לא יודע מה לעשות כי זה נראה לך גדול עליך. רציתי רק שתדע וא לפחות תקח בחשבון שגם לא לעשות זה לעשות. אם אתה לא תקום ותעשה משהו (כמו להגיד סוף סוף לתמר מה אתה מרגיש) משהו כבר יקרה. היא תתאהב באחר, חברך יעשה מעשה ויכלה בפניה את רגשותיו... או ששלושתכם תזדקנו כל אחד בקצב שלו ובנישה שלו בעולם בלי לדעת ובלי לתת למישהו אחר לדעת כמה אתם אוהבים. מהחומרים הללו עושים סרטים. התשוקה הלא ממומשת לאורך שנים, החמצות, בחירה של חיים ללא אהבה בגלל שלא נאמרו כמה מילים בזמן ובמקום הראויים, על פני האפשרות או הסיכוי או הסיכון להתאהב ולממש את התשוקה... האם אתה רוצה להיות "עוד סרט"? או להתחיל לחיות קצת ו[תסלח לי על הבוטות] ללכלך קצת את הידים ולהסתכן? your call הכדור במגרש שלך.

הוא כועס

שהוא בכלל הגיע למצב הזה, אחרי שנים שהוא מכיר אותה, שנים שלא העיז להגיד לה את מה שהוא מרגיש, ועוד עשה את הטעות והכיר לה את חברו הטוב. אופק יקר, חבל על כל שניה. יש לך אינסטינקטים נכונים, לך איתם. אתה בעצמך יודע שהמצב הזה לא צריך להמשך ולו לרגע קט. אני בהחלט ממליצה לדבר עם החבר לפני שאתה ניגש סוף סוף לספר לתמר על רגשותיך. אני, להבדיל מכמה אחרים, לא בטוחה לגבי הרגשות שלה, אבל הגיע הזמן לשים לסיפור הארוך הזה סוף, לכאן או לכאן. מה שיהיה יהיה, אי אפשר להמשיך ולקוות שאיש לא ייפגע. מי שייפגע, ייפגע, אבל בינתים מי שאוכל אותה הכי בגדול, זה אתה. ודיר באלאק, כמה חברי פורום כבר התאהבו בך נואשות בעקבות הודעתך המרתקת, המנוסחת כיאות, השימוש הנכון בסימני הפיסוק, והעברית התקנית הנדירה. אנא עשה עמנו טובה ועדכן אותנו בשניה שמשהו מתפתח, שכן אין לדעת אם אותם חברי פורום לא יגמזו פתיל חייהם אם לא תחזור.

dana2909

New member
במשולש רומנטי מישהו תמיד נשאר לבד

תיארת פה תהליך ארוך של כל זמן התבגרותך שבה תמר היתה חלק מהחיים שלך. אני מניחה שאתה מרגיש מעין "בעלות" עליה. לא ברור אם זה בדיוק המושג הנכון להגדיר את זה, אבל זה די קרוב. אתה עזרת לה במד"א, והתקרבתם מאד. אתה יודע מה אתה מרגיש כלפיה, השאלה היא האם מישהו מהם מודע לזה? אין שום פסול שאתה מדבר על זה איתנו, כי לפעמים כל כך מבולבלים שכתיבה כאן עוזרת לסדר את המחשבות. אבל.. עומדות בפניך שתי ברירות. הראשונה: לא להגיד כלום, ולהמשיך בדרך שבה המשכת עד היום שבה היית-לא היית בשביל תמר מעין ידיד, ואז לא תוכל להגיד כלום לטל שהוא בא ומנסה "לזכות" בה. (הערה קטנה, עד כמה שהבנתי הוא לא עשה כלום, אלא התבשל בתוך עצמו כי הוא הבין למרות שלא אמרת כלום מה אתה מרגיש, ובתור חבר טוב לא נקט פעולה). השניה: לך על זה. דבר איתה, תגיד לה מה אתה מרגיש, בלי לחכות שיגיע בחור נוסף שבסוף יהיה זה שיקטוף אותה מידיך.. אחרי שכבר פעם אחת נוכחת ברגשותיך באותו חבר שהחזיק חודש, קיבלת את הצ´אנס שלך. זו בחירה שלך אם לנצל את זה או לא. ובאשר לטל. חברים טובים קשה למצוא. תבין שאם אתה עושה צעד בכיוון יחסים עם תמר אתה יכול להפסיד אותו.. תחשוב על זה.. וכמובן.. תחזור לספר לנו מה קרה בסוף..

zimes

New member
אה...

טוב - תפסיק לכעוס, ותפסיק לכעוס על עצמך, ותפסיק להרגיש אשם... תהיה קונסטרוקטיבי: "לא בסדר שאני כועס על טל" - אז אל! אבל תעשה את זה אחרי ברור. מישהי חכמה אמרה לי שלהמיר כעס בכאב מפוגג את שניהם די מהר. "לא בסדר שאני מפחד משיחה עם תמר" - כן בסדר. פחד הוא לגיטימי, אבל עדיף שהוא לא יכתיב את צעדיך. תחשוב ממה אתה בדיוק מפחד, תראה שלא מכל כך הרבה (כשמנתחים פחד מגלים סיבות קטנות שלא מצליחות לשתק). "לא בסדר שאני כותב את הדברים האלה כאן, ולא מדבר איתם. אני חייב להם את זה לפחות" - ראשית, אתה חייב את זה לעצמך! ושנית, זה כן בסדר! אם אתה כותב בכנות, קורא, חושב, מעבד - זה בעיקר דו שיח עם עצמך (שמחנו לשרת אותך!) ולסיום - כמו שאפי אמרה - דיר בלק, עם יכולת הכתיבה שלך, ועם הרגישות שלך אתה נעלם לנו

סיפור בהמשכים (3)

החלטתי. אני הולך ללדבר עם אדם. מגיע לו לדעת על מה שעובר עלי. כמו שאמרתם, בנושא הזה מישהו יפגע. אם נדבר, המכה תופחת. הוא יהיה שם בשבילי ואני בשבילו. מיכל לעומת זאת היא סיפור אחר. עד כמה שאני לא מנסה, אני לא מסוגל להביא את עצמי לכדי החלטה לדבר או לא לדבר איתה. מילא אם ההחלטה לדבר איתה היתה קשה לי, המחשבה של לא לדבר איתה קשה לי כפליים. ונוסיף לזה גם את הנושא של תיזמון, שמשום מה , כשאלוהים חילק יכולת תיזמון לאנשים, אני נעמדתי בסוף התור. עדיין קשה לי, גם עם אדם וגם עם מיכל. עכשיו התוסף עוד משתנה לבעיה. אלוהים כמה שאני שונא מתמטיקה עכשיו. הגעתי ליחידה שלי, אני עדיין בחפיפה אבל בכל זאת זכיתי לקבל מספר פרויקטים לטיפול. ההשכמה היא בחמש בבוקר, ואז נסיעות לבסיס. היום לדוגמא עד 1300 הכל היה בסדר. אבל פתאום, משום מקום, נפלה עלי עייפות של שבת בצהריים, 2 כוסות קפה שחור (פעם ראשונה בחיי שאני שותה קפה... מה שהצבא גורם לאנשים) הליכות במסדרון, זימזום שירים קיצביים ואפילו חתיכות שוקולד מובחר (בשביל הסוכר) הצליחו בקושי להחזיק אותי ער. ביסורים עזים סחבתי עד 1700. ובאותה פתאומיות, התעוררתי לאדם חדש. הגוף שלי כנראה הלך לישון בלי לידע את המוח. קורה. אולי זה הלחץ של התקופה, אולי זה הלחץ עם אדם ומיכל, די בטוח שזה שילוב של שניהם. לא מספיק שכשאני ער אני עובד או חושב על המצב עמם, גם השינה שלי מוטרדת. מישהו אמר קב"ן? עכשיו ברצינות, הכל יבוא על מקומו. בזמן כתיבת שורות אלה החלטתי עם עצמי שאני אדבר עם מיכל עוד לפני השיחה עם אדם (יום שבת, סנוקר). המצב פשוט בעיני, או שמיכל אוהבת אותי, ואז אני המאושר באדם, או שלא, ואז אני אהיה פחות מאושר, אבל אמשיך הלאה בחיי. ושיהיה לכולנו שבוע טוב.

למעלה