עוגיפלצת83
New member
בעיה קלילה
ובאמת שרק אלו יהיו הצרות שלנו. שלום לכל תושבות הפורום, זאת ההודעה הראשונה אז אני מעט מתרגשת
. הסיפור הוא כזה, אני התארסתי לזוגי מלפני שבוע והאושר הוא גדול, אני מאוד אוהבת את אמא שלו ואת המשפחה שלו והם אוהבים אותי ומכבדים אותי וחשוב להם האושר של שנינו. הבעיה היא שחבר שלי ממוצא רוסי וחלק מהמשפחה שלובארץ עלו בשנות ה70 וחלק עלו יחד איתו בשנות ה90. כאשר הם נפגשים כולם ביחד אז הם רגילים לדבר רוסית (גם האלו משנות ה70 ששמחים לחזור לשפה כל פעם מחדש כי בבית הילדים דיברו איתם רק עברית). כל מפגש משפחתי שם מתחיל בעברית (כי אני לא מדברת רוסית וגם לא מבינה) ותוך 10 דקות עובר לרוסית מלאה (כולל הצעירים בחבורה) ואני יושבת בשולחן שאני לא מבינה בו מילה. כשאני מבקשת תירגום אז מסתבר שלא ניתן לתרגם את הכל (מסתבר שרוסית זאת שפה ממש עשירה לעומת עברית), הוא שמומנטום של הבדיחה עבר או שמי שמתרגם פשוט מחליט שמה שנאמר זה שטויות ולא שווה תירגום. המצב הזה מתחיל ממש לתסכל אותי כי אני פשוט יכולה להתייבש באירועים בלי להבין כמעט כלום. אני יודעת שהם לא עושים את זה בכוונה וככה הם רגילים, גם בכלל אין לי בעיה עם השפה הרוסית והיא לא מציקה לי באוזן או משהו בסגנון, אני פשוט רוצה להבין על מה מדברים. ניסיתי לדבר על זה עם זוגי אבל קשה לו להבין את המצב שלי כמו שלי קשה להבין את ההיסטוריה שלו (אני לא חוויתי קשיי קליטה). יש שם אנשים שקרוב ל40 שנה בארץ וזה מציק לי שבקושי מדברים איתי (לא מתעלמים ממני חס וחלילה, בסוף מישהו קולט שאני לא מבינה וחוזרים לכמה דקות לשפה העברית). בכל מקרה זה מצב מציק שאני לא יודעת איך למצוא לו פתרון (מחר אני לא מגיעה למפגש עם קרוב משפחה בחו"ל כי אז ברור שכולם ידברו רוסית ואני אשתעמם). האם אני מגזימה? האם לבקש מהם לדבר עברית שאני נמצאת? מה כדאי לעשות?
ובאמת שרק אלו יהיו הצרות שלנו. שלום לכל תושבות הפורום, זאת ההודעה הראשונה אז אני מעט מתרגשת