יהיו לך בעיות בתהליך.
לי אישית, יש פטור מנשק. אני יודע על התהליך שאני עברתי, ועל מספר תהליכים נוספים, אספר לך עליהם. כדי שתדעי. אפשר להצהיר אצל קבן על טראומות ופחדים מנשק, והוא במידה וימצא לנכון, יכול לאשר לך פטור מנשק. אני מכיר מישהי שהצהירה שהיא ראסטאפארית כדת, ועל כן לא יכולה להחזיק נשק, ואכן עברה טירונות ללא נשק. אני אישית, פציפיסט, והתהליך שעברתי כדי שהצבא יכיר בי, הוא מסובך למדי. צריך להצהיר אצל עורך דין שאת אכן פציפיסטית. לשלוח למפקד לשכת הגיוס מכתב אישי המתאר את אמונותייך, עקרונותייך, והסיבה שזה לא מסתדר עם הצבא. לעבור ראיון אצל קצין שינסה להפחיד אותך וידבר הרבה שטויות ובסופו של התהליך, ישנה ועדה, בראשות מפקד לשכת הגיוס, שיכולה להעניק לך בעיקרון כל מה שתרצי. פטור מנשק. פטור ממדים. שירות אזרחי. ואפילו, פטור מצה"ל. אני אישית, ביקשתי פטור מצה"ל, והצהרתי שאין בכוונתי להחזיק נשק, או לקחת חלק פעיל או עקיף בפעילות אלימה. והועדה העניקה לי פטור מנשק. וכעת בטירונות (02) אני לא מסתובב עם נשק, לא מתרגל עם נשק בשיעורי נשק, ולא יורה במטווחים. יש איתי בטירונות אחד שרוצה להוציא פטור מנשק אצל קבן, אבל עושים לו עם זה הרבה בעיות, ובינתיים הוא מחוייב לשאת נשק, לשמור, ולירות במטווחים. השאלה היא מה הסיבה שבגינה את אינך מוכנה להחזיק נשק, ועד כמה רחוק את מוכנה להגיע עם זה.