בעיה קלה.

noa08128

New member
בעיה קלה.

בעבר היו לי מספר קונפליקטים עם הצבא ובסופו של דבר כן החלטתי לקחת חלק במערך הצבאי. אני עדיין רק מלשב"ית אבל, כבר עכשיו הצהרתי שאין בכוונתי להחזיק נשק. לא משנה מה. האם יהיו לי בעיות בתהליך.? אני אשמח לעזרה ומידע, ממי שיכול לעזור. תודה נועה:)

הצהרת שאת לא מתכוונת להחזיק נשק...?

אממ.... כן, אני מאד בטוחה שיהיו לך בעיות בתהליך- אם את מתכוונת לתהליך של קבלת פטור מנשק... זה לא קל בכלל לקבל פטור שכזה, כמעט בלתי אפשרי לפי מה שאני יודעת... את צריכה להוריד בשביל זה פרופיל נפשי או רפואי שיצדיק את זה שאת לא יכולה להחזיק נשק... יש לי חברה שלא הייתה מוכנה להחזיק נשק, היא לא רצתה להתגייס אבל מישהו שם במערכת שיקר לה והובטח לה שלא תחזיק נשק, (מורה שלה שהיא אהבה מאד נרצחה ומאז היא החליטה שהיא לא נוגעת בנשק) בקיצור התגייסנו יחד והיינו יחד בקורס (שם הכרנו בעצם) והיא לא הייתה מוכנה לחתום על נשק ואמרה שיש לה פטור וכאלה ועשו לה המון המון בעיות... הכריחו אותה להחזיק נשק במטווחים (ממש לחצו עליה ממש חזק כמו שלחצו עליי- בשקרים והפחדות והמון לחץ של המון אנשים יחד...) והיא ירתה את כל המטווחים שהיו... (אני בזמנו לא יריתי בכלל במטווח הראשון ובשני יריתי אחד מתוך 3 ובשלישי זה היה כבר ממש בסוף הקורס יריתי אחד מתוך 2- פחדו לתת לי ירי מעצורים שאני לא אתעלף להם שם עם הנשק וייפלט לי כדור על מישהו... וזה אחרי שבמטווח הראשון שעשיתי הובטח לי ע"י מפקדת הקורס שזה המטווח האחרון ואני לא יורה יותר... נו, שקרנים...) בקיצור- את חייבת לעבור טירונות 02 אלא אם כן את פקידה- זה מה שאני יודעת... בהצלחה

יהיו לך בעיות בתהליך.

לי אישית, יש פטור מנשק. אני יודע על התהליך שאני עברתי, ועל מספר תהליכים נוספים, אספר לך עליהם. כדי שתדעי. אפשר להצהיר אצל קבן על טראומות ופחדים מנשק, והוא במידה וימצא לנכון, יכול לאשר לך פטור מנשק. אני מכיר מישהי שהצהירה שהיא ראסטאפארית כדת, ועל כן לא יכולה להחזיק נשק, ואכן עברה טירונות ללא נשק. אני אישית, פציפיסט, והתהליך שעברתי כדי שהצבא יכיר בי, הוא מסובך למדי. צריך להצהיר אצל עורך דין שאת אכן פציפיסטית. לשלוח למפקד לשכת הגיוס מכתב אישי המתאר את אמונותייך, עקרונותייך, והסיבה שזה לא מסתדר עם הצבא. לעבור ראיון אצל קצין שינסה להפחיד אותך וידבר הרבה שטויות ובסופו של התהליך, ישנה ועדה, בראשות מפקד לשכת הגיוס, שיכולה להעניק לך בעיקרון כל מה שתרצי. פטור מנשק. פטור ממדים. שירות אזרחי. ואפילו, פטור מצה"ל. אני אישית, ביקשתי פטור מצה"ל, והצהרתי שאין בכוונתי להחזיק נשק, או לקחת חלק פעיל או עקיף בפעילות אלימה. והועדה העניקה לי פטור מנשק. וכעת בטירונות (02) אני לא מסתובב עם נשק, לא מתרגל עם נשק בשיעורי נשק, ולא יורה במטווחים. יש איתי בטירונות אחד שרוצה להוציא פטור מנשק אצל קבן, אבל עושים לו עם זה הרבה בעיות, ובינתיים הוא מחוייב לשאת נשק, לשמור, ולירות במטווחים. השאלה היא מה הסיבה שבגינה את אינך מוכנה להחזיק נשק, ועד כמה רחוק את מוכנה להגיע עם זה.

noa08128

New member
כאחת שמכירה את הראסטפריי מאוד טוב

זה מאוד מסובךלהכנס לזה. וזה בטח הביא לא עוד הקלות. כרגע הפרופיל שלי בעייתי כי יש בעיה רפואית. תודה על העזרה. אם יהיו לי עוד שאלות אני אשאל. ופקידה אני לא אהיה.

noa08128

New member
הבעיה באה ממנעים פציפיסטים ונפשיים.

גם חלק באמונה הראסטאפרית שהתחברתי אליה בשנים האחרונות השפיעה על זה. אבל זה מורכב מהמון דברים.

למעלה