בעיה קלה מס' 2

LeCagot

New member
בעיה קלה מס' 2

שחור ראשון. נא לא לענות בכותרת כדי לתת אפשרות לאנשים נוספים לפתור חג שמח :)

dannyshadow

New member
טיפ קטן

את לא ממש חושבת בכיוון טוב, את חושבת על להקיף, תחשבי על 2 עיינים= חי,זאת אומרת שברגע שיוצא מצב שכדי ללכוד קבוצה אתה צריך לעשות 2 מהלכי התאבדות (כמובן כשהעיינים לא מדומות אלא מחוברות), הקבוצה חיה. הייתי חייב להגיד את זה כי גם בן דוד שלי שלימדתי אותו לא מזמן את המשחק עושה אותה טעות. לפעמים צריך להקריב אבנים בשביל המטרה ולא תמיד צריך לחשוב על להציל אותן.

dannyshadow

New member
אם אני לא טועה

c19, הלבן ילכוד את השחור, אבל ברגע שהשחור ישחק בc19 שוב, הלבן לא יוכל ליצור שני עיינים.

bluexx

New member
|v|

dannyshadow אתה צודק, בעיית 30 קיו קטנה אם יעיז שחור להגיב בF19 לבן ישחק C19 ויצור עיניים אחרי ששחור משחק C19 לבן ינסה להימלט כי אין לו מקום לעיניים אם A16 שחור יגיב עם A17 אם ימלט עם F19 שחור יגיב עם G19 זה ישמש את לבן בעתיד כאיום קו טוב מאוד הוא יאכל עם A19 ושחור יאלץ לבחור בין ניצחון בקו לבין משחק בC19 אם ישחק בC19 לבן מת מחוסר מקום לעיניים, שיקול של שחור ;) למי שלא מבין מה זה קו....יהיה קשה להסביר כאן לכו לקרוא מדריך ^^ http://playgo.to/interactive/ זה מדריך מעולה למדתי ממנו את ה...בסיס...כן... זה יוציא אתכם מ50 קיו ויפיל אתכם ב30 קיו ^^ או משהו... בהצלחה

dannyshadow

New member
שמח לדעת

שלפחות קצת השתפרתי (למרות שאת הבעיה הזאת גם מישהו ששיחק יום יוכל לפתור) בתקווה שמתי שאני אקנה לוח גו אני אשתפר קצת ; לא סובל לשחק ברשת, ולמרות זאת, לשחק נגד עצמי יהיה מוזר.

למעלה