בעיה קטנה

אפרתי 17

New member
בעיה קטנה

אני לומדת בבית הספר ביולוגיה מוגבר, וגאוגרפיה מוגבר. אני גם ב-5 יחידות מתמטיקה. לקחתי ביולוגיה בגלל שאני מתעניינת, וג"ג בשביל שזה יעלה לי את הממוצא. אך להפעתי הציונים שלי בגאוגרפיה הם בין הנמוכים ביותר מבין שאר המקצועות. אני מתעניינת בביולוגיה, ורוצה להמשיך את לימודי בנושא באוניברסיטה. אני משתעממת מאוד בגאוגרפיה, ואני מאוד רוצה להוריד את זה. רציתי לשאול מה דעתכם בנושא? האם כדאי לי להשאר עם מקצוע מוגבר אחד? בבקשה תענו לי, זה מאוד חשוב לי! אני חייבת להחליט במהירות!

resputin

New member
לאפרת,

המון אנשים לוקחים מקצוע מוגבר שני, בשביל להעלות את הממוצע. ונכון, גאוגרפיה לרוב זה שילוב מצויין עם ביולוגיה וכן זהו לא כזה מקצוע קשה בשביל להוציא בו ציונים גבוהים עם לא הכי הרבה השקעה -לרוב, כן? המצב הוא שאת בחמש יחידות מתמטיקה (עומדת על ממוצע של כמה?) וחמש יחידות ביולוגיה (שוב, כמה הממוצע?) והשילוב של השניים- שלוקחים המון זמן והשקעה אגב- אומנם מניב פירות, אבל גיאוגרפיה לא משתלם. בתיכון שלנו אמרו לנו בסוף כיתה י', לפני הבחירת מגמות ש"עדיף מגמה אחת על 90 מאשר אחת על שמונים והשניה על שבעים" ואני חייב לציין שהם צודקים- אם גיאוגרפיה רק פוגם לך בממוצע, בהינח ששניהם מעל ה-80, אני לא רואה סיבה למה לא להשיל את גיאוגרפיה, ואת הזמן הנתון להשקיע בלשפר את הציונים בביולוגיה או במתמטיקה, אם לא בנושא אחר שזקוק לאקסטרא-חיזוק. החמש יחידות ההן זה אכן בונוס ומעלה ממוצע.. אבל אל תשכחי- מה שמעלה, יכול גם להוריד באותה הקלות.

Idan91

New member
גאד, ראס, ../images/Emo187.gif

אתה עוד תשכנע אותי להפסיק ללמוד ביולוגיה. צ'-צ'-צ'!

dana2909

New member
מה ההתלבטות?

המטרה היחידה שלשמה לקחת את המקצוע השני היא להעלאת ממוצע - וזה לא קורה, להפך זה אפילו פוגע בך, כי את בכל זאת צריכה להשקיע זמן. המגמה העיקרית שלך, גם יותר מעניין אותך ואת גם יותר מצליחה בו. איזה סיבה יש לך להישאר בגאוגרפיה? אני לא רואה שום סיבה, ולו אחת.

למעלה