בעיה קטנה (מקווה)

ELELAD

New member
בעיה קטנה (מקווה)

אז ככה, עורך ב STUDIO 9 של Pinnacle עם כרטיס הלכידה שלהם, מצלמת DV של Sony - DCR-TRV14E - יציאת FireWire & USB . כעיקרון אין בעיות בהקלטה ולא בעריכה - אני מרוצה מלבד בעיה אחת חדשה. איך אני מקליט את התאריך, שאלה מצחיקה כי התאריך והשעה מוקלטים באופן דיגיטלי, אז השאלה היא איך להציג את התאריך בכל ההקלטה - לקחת בחשבון שהתאריך משתנה כי ישנם קטעים שונים ולקחת בחשבון שזה יהיה אוטומטי (אני יכול ליצור כתובית מרחפת אך אז אצטרך לשנותה כל קטע וקטע וזה עמוס...) - כמו שעל צג המצלמה אני יכול לבקש אותו שיראה לי התאריך לפני ההקלטה, כך שיוציא גם בכבל ה FireWire... חיפשתי בכל הגדרות המצלמה ואף חיפשתי בהגדרות התוכנה - איפה אני מפספס.. מקוה שהבנתם ואשמח להוסיף. תודה.

GGOODD

New member
כל עוד הקטע לא צולם

עם תאריך עליו, אין לך אפשרות להעביר תאריך של המצלמה אל המערכת עריכה.

נראה לי שאתה טועה-

לכל קטע שנדגם למחשב (לפחות במצלמה שלי - Sony Pd 170 מצורפים נתועני הצילום שלו (כמו EXIF בסטילס דיגיטלי), כך שבטוח ישנו אפקט שלוקח את פרטי הצילום ומדביק אותם על הפריים.

GGOODD

New member
איזה נתוני צילום?

חוץ מטיים קוד שהוא קבוע בסרט, אני לא מכיר שום נתון שהמצלמה מצרפת לסרט...

tzvikabinder

New member
data code

ישנו ערוץ נוסף של מידע בDV שנקרא DATA CODE, ועליו מופיעים נתוני הצילום בזמן הצילום - צמצם, מהירות תריס וכו'. כמעט כל מצלמה שאני מכיר מקליטה ושומרת את המידע הזה, ואפשר להציג אותו בדיוק כמו טיימקוד.

GGOODD

New member
אז אני אישית לא מכיר את זה

איך אני מוציא את המידע הזה אם אני רוצה?

ELELAD

New member
כל קטע שכבר הוקלט מופיע לפי

אורך הקטע, זמן הקלטה ותאריך - אני לא הכנסתי את אלו - זה עבר יחד עם הסרט. איך אני מעביר את זה למצב של - על התמונה? לפי דבריך אני צריך למצא את האופציה שהמצלמה תעביר את הנתונים האלו על התמונה? כי ב viewFinder של המצלמה ובמסך הצבעוני שלה התאריך מופיע דבוק לתמונה - פשוט התוכנה לא דוגמת את התאריך על התמונה...?

ELELAD

New member
בהעברות אנלוגיות - עם כניסת RCA

בננות של וידאו אודיאו אז מה שהמצלמה הוציאה כך הוקלט - אבל זו הייתה מצלמה אחרת, קלטות אחרות וסרט אחר לגמרי.

ELELAD

New member
ה ק פ צ ה ...

זה תלוי תוכנה או תלוי מצלמה? בתוכנה אחרת ניתן להלביש את התאריך של כל קטע וקטע?

למעלה