בעיה קטנה גדולה

בעיה קטנה גדולה

שלום לכולם ... אני צריכה עצה יש לי חבר כבר שנה וחצי-אהבה גדולה והכל טוב ויפה ובאמת יש לנו את אחת המערכות יחסים בין המושלמות שאני מכירה. אבל... כאן נכנס ה"אבל". חבר שלי בקשר טוב עם האקסית שלו וזה משגע אותי,אני לא יודעת למה, לא חשבתי שאני כזאת קנאית..בעצם אני לא אני נהפכת לקנאית בכל מה שקשור אליה. אם הם מתראים או מדברים בטלפון אני מתחרפנת אבל ממש, מתחיל לכאוב לי הראש והבטן מעצבים ומרגישה חולשה כללית. אני יודעת שאין לי סיבה לקנא (לפחות לא ברמות האלה) ואני סומכת עליו ב-100 אחוז שלא יקרה שום דבר שלא צריך לקרות. אני לא מאלה שאומרים מה מפריע ומציק להם לכן במקום לדבר איתו על זה אני פשוט מתמלאת כעס כלפיו וכשהוא רואה שמשהו מפריע לי אני אומרת שאני פשוט לא מרגישה טוב-(וזה באמת ככה).אז איך מתמודדים עם הקינאה?

adam33

New member
מלובלבת

אז מצד אחד את לא קנאית ומצד שני הוא לא יבגוד ומצד שלישי הוא מדבר איתה ומצד רביעי מה? לפי דעתי אם הוא אוהב אותך אז זהו! אין יותר קשרים מהצד. וללא התיפיפות של ידידה ואשת שיחה כי זה ככה אין לו מה לעשות איתה הוא רוצה לספר לה מה הולך אצלכם במיטה? הוא רוצה לספר לה בדיחות? הוא רוצה להתיעץ איתה על דברים חשובים לו? לכל השאלות יש רק תשובה אחת את כעת האדם המשמעותי בחייו ולכן כל היחסים האינטימיים והאחרים צריכים להיות איתך! ואין סיבה שלא לדרוש את זה ממנו.. השאלה אם את בטוחה שאת יכולה לחיות עם תשובה שלו שאומרת אני לא יכול לנתק את הקשר איתה ואני לא יכול שלא לשמוע אותה כידידה.. והזכות היא שלך לא בתחינה אלא בדרישה!

2004tom

New member
בעיות קינאה ../images/Emo5.gif

לא כתבת כמה זמן הם היו חברים גם לזה יש חשיבות, גם אני בקשר טוב עם האקסית שלי, בשלבי הגרושים מי היה חושב שנדבר פעם. אולי הוא מספר לה כמה טוב לו וכ"ו למה זה מפריע לך, ולך אין חבר טוב מהעבר שאת בקשר טוב איתו? למה להפוך את הקנאה לכאבים בגוף דברי איתו, קשה לך פנים מול פנים צלצלי לפעמים בטל' יותר קל לדבר. בהצלחה

הוספת פרטים

הם התחילו כידידים-כמו שאני והוא התחלנו ויצאו במשך כ-4 שנים לא רצופות וכן יצאה איזו שהיא שיחה בינינו שהוא הבין שזה כן מפריע לי אבל עוד לפני שאמרתי משהו הוא אמר שהיא ידידה טובה שלו והוא לא מתכוון לנתק איתה את הקשר. האמת היא שאני גם לא רוצה לבקש דבר כזה זה צריך לבוא ממנו. וכן גם לי היה אקס שהייתי איתו בקשר עד לא מזמן אבל הוא רצה לחזור אליי ואפילו בא לנשק אותי ומאז ניתקתי איתו את הקשר וכנראה משם גם נובע הפחד שלי..

2004tom

New member
לבילבול שבחיים

את מגזימה, איך את תרגישי כשהוא יבקש ממך לנתק קשר עם ידיד זה או אחר כי לא נראה לו. נראה לי שאת בלחץ אטומי מהחברה שלו ולא ממנו. חבל לך לבזבז את הזמן במחשבות ונצלי כל רגע טוב, אין לדעת מה יוליד מחר.

לא הבנת..

זה בדיוק מה שאמרתי. שזה לא נכון לבקש דבר כזה כי גם אני לא הייתי רוצה שיבקשו ממני והוא לא היה עושה את זה לי.. וקל להגיד "חבל לך לבזבז את הזמן במחשבות"... אתה לא מחדש לי אני מנצלת כל רגע טוב אבל יש דבר אחד שמציק לי ובגלל זה באתי להתייעץ כאן כאילו...

הדעות שלי בנושא (ארוך)

יש שתי אפשרויות אחת , שהקנאה שלך מוצדקת ואכן הוא מקדיש לה יחס מוגזם ונותן לך הרגשה שהיא שווה יותר מך ואז היתי מפרקת את הקשר ביניכם שניה, שהקנאה היא כולה אצלך ולא קשורה ליחסו אל האקסית יש ספרים נהדרים של אדם בשם הנדריקס אמא שלי למדה טיפול זוגי וקראנו כל המשפחה את הספרים שלו שם לומדים שלפעמים הרגשות שלנו בסיטואציות שונות אינן קשורות למציאות אלא לפצע שיש לנו מהעבר והמציאות מזכירה לנו את הפצע ומכאיבה למשל: גבר שכשהיה ילד אז אימו היתה עסוקה ברחיצת כלים ונקיון המטבח במקום להקדיש לו תשומת לב אז יש סיכוי שכשיראה את אשתו עסוקה בדברים אלו אז יעלה בו רגש שלילי וכעס אותו הרגיש בעבר שאמו מזניחה אותו זאת אומרת שזה שאשתו רוחצת כלים זה לא אומר שהיא מזניחה אותו אבל ככה הוא מרגיש בגלל הפצע ההוא מהילדות אז אולי גם אצלך יש איזה פצע ארור מהעבר שהשיחות של חברך עם האקסית גורמים להרגשת כאב מאותו פצע ואז זה אומר שאינך צכירה להיפרד ממנו אלא לטפל באותו פצע אני למשל הלכתי לטיפול בטראומה בשיטה שנקראת EMDR, שיטה שמטפלים בה גם נפגעי טרור, נפגעי אלימות ועוד כדי להפריד רגשות של פצע מהעבר שלא יכאב יותר בעתיד

שיר2555

New member
קנאה

רציתי רק לאמר לך שהתחושות שלך מוצדקות , את לא צריכה לאכול את עצמך בקרש של זוגיות צריכה להיות תחושת ביטחון ואם אין בתחילת הדרך מה יהיה הלאה לדעתי 'אין אפוטרופוס לעריות' ובין גבר לאשה תמיד יהיה מתח מיני ולכן אם יש לך קשר ואתה אוהב אתה לא צריך קשר עם בני המין השני שיהיה בהצלחה ....

שיר לא תמיד זה נכון

לפעמים אדם סובל מחרדת נטישה או עוד דברים שקורים לכולנו ואז הוא מסוגל לקנא בכל דבר לי היה פעם חבר גרוש עם ילד וכאשר היחסית התדרדרו אז קינאתי אפילו בילד שלו שלא היה אשם בכלל בהתדרדרות לא תמיד הקינאה נכונה לאף אחד לא יזיק טיפול ותמיד טוב להשקיע בטיפול נפשי קצר (לא רק טיפול זוגי)

היי מבולבלת

הייתי במצבך. כן זה לא נעים לבקש ממישהו לנתק קשר עם אדם אבל זה עוד יותר לא נעים להסתובב טרוד במחשבות שמעיקות על הקשר הזוגי שלכם. עצתי לך < מנסיון שלי> לדבר איתו להסביר לו שאין לך סיבה ממשית לאיום הזה שאותה אקסית מהווה עבורך, אבל את לא מסוגלת להתמודד איתו ואת מרגישה שזה מעיב על מערכת היחסים שלכם. בהצלחה אני

אז ככה...

רויטל.. נראה לי שהאפשרות השניה יותר מתקשרת אלי.אני אמנם לא יכולה למקד את הבעיה או "הפצע" אבל אני יודעת שזה אצלי הכל בראש ואני מנפחת את הנושא.. השאלה שלי היא למה ואיך אני מפסיקה להתעלל בעצמי עם זה. איזה ספרים של הנדריקס את ממליצה? ואני לא יכולה לדבר איתו על זה. זה עוד בעיה שאני צריכה להתמודד איתה -קשה לי לדבר עם אנשים(אפילו עם אלה שאני הכי אוהבת וסומכת בעולם) על דברים שכואבים לי. (אתם לא יודעים כמה זמן לקח לי להעלות את הבעיה שלי לפורום). ושלישית כל כבר אמרתי שאני לא יבקש ממנו לנתק קשר גם כי לא הייתי רוצה שיבקשו ממני דבר כזה וגם כי אני יודעת שהבעיה אצלי ולא בקשר ביניהם.

3שרונית

New member
שאלה : לאקסית יש בן זוג??

אם כן אזי יכול באמת להיות שהם פשוט חברים טובים וזהו, אם לא ...אולי יש מקום לחששות?? סתם מחשבה

למעלה