בעיה קטנה במהירות...

רעות 26

New member
בעיה קטנה במהירות...

שלום לכולם. יש לי מחשב נייד ל HP DV4143 לאחרונה הוא הפך להיות ממש ממש איטי אם זה גם באינט' וגם בפעולות רגילות במחשב עצמו ללא אינט'.. כל דבר שאני מנסה לפתוח לוקח לו המון זמן (ברור לי שהמהירות באינט' תלויה במהירות הגלישה שרכשתי ) אבל חבילת הגלישה לא השתנתה - אבל בפועל המהירות תגובה של המחשב והדברים שנפתחים ממש איטיים התקנתי לאחרונה ווינדוס מחדש בתקווה שישנה משהו נראה לי שאפילו נהייה יותר איטי מה לעשות ואיך אפשר לבדוק אם יש בעיה בכלל?

bar666xp

New member
שאלה קטנה....

יש מצב שאת סותמת לו את פיתחי האיוורור? בכל מקרה תורידי SPEEDFAN או כל תוכנה למעקב אחרי חום מעבד ותעלי נתונים לכאן... חום מעבד אם מופיע זיכרונות, ציפ-סט, דיסק קשיח.. עוד שאלה קטנטנה כמה מקום פנוי יש בHDD {דיסק קשיח} ומתי בפעם האחרונה עבר איחוי/DEFRAG.

kobi 23

New member
עוד כמה דברים

אני מניח שיש לך את הדברים הללו ובכל זאת. יש אנטיווירוס/חומת אש פעילים ומעודכנים במערכת ? ייתכן ותוכנות ריגול וסוסים טווריאנים השתלטו לך על המחשב. תורידי תוכנות אנטי רוגלה כמו AD AWARE וכו'

רעות 26

New member
אז ככה..

פתחי האיוורור נמצאים בחלק התחתון של המחשב והמחשב על שולחן ואני מניחה שיש מספיק גובה לאיוורור מהפתחים... מה זה SPEEDFAN ? מאיפה אני מורידה את זה ? בהרד דיסק יש 17 GB ו 22 GB מקום פנוי (ה 17 מתייחס לכונן c: ו ה22 מתייחס לכונן ה שני.. ) (ההרד דיסק מחולק ל 2..) איחוי לא עבר מאז התקנת הווינדוס מחדש שזה בערך לפני שבוע - גם אם התקנתי מחדש ווינדוס צריך לעשות איחוי ? תודה רבה בינתיים מחכה להוראות נוספות..

רעות 26

New member
יש לי AVAST אנטי וירוס גרסה ביתית..

זה מספיק הבנתי... מה צריך להחליף אותה??? היא לא מספיק טובה??? עכשיו אני כבר מתחילה להיות מוטרדת..

kobi 23

New member
חס וחלילה

אחלה תוכנה , גם לי יש אותה והיא יותר ממספיקה. אבל רק אנטיווירוס לא מספיק...

רעות 26

New member
נתונים

אלו הנתונים בתמונה המצורפת.. קובי - לא הבנתי אז AVAST זה בסדר או לא ??? זה גם אנטי וירוס... אז איפה פה הבעיה לא הבנתי ? הנתונים תקינים ?

kobi 23

New member
אממם

לא הבנת אותי , זה בסדר , גם אני לא מבין את עצמי הרבה . התכוונתי שהAVAST בסדר גמור בתור אנטיווירוס ויותר מזה ,אפילו מעולה (שוב אני משתמש בו). אבל ביחד עם האנטיוירוס צריך שתהיה חומת אש במחשב. בואי נגיד כך , אם אנטיוירוס זה אנטיביוטיקה , החומת אש זה החיסון . חומת האש מונעת מכל מיני דרעקים להיכנס למחשב שלך (האנטיוירוס רק מנטרל ,אם הם נכנסו) לגבי הנתנונים שהצגת , אני לא יודע ממש. לכאורה זה נראה בגבולות הסביר. אבל אני ממליץ שתחכי לתותחים באמת

bar666xp

New member
הממ אפשר לנסות רגע...

CHARTS של המעבד בעיקרון אבל גם של הציפ-סט לא יזיק כי גם הוא ניראה חם מדי ----> אני לא ממש רואה סיבה שחום המעבד יעבור את ה45-50 מעלות לפי מה שראיתי פתוח בתוכנות... אגב אל תיקחי את שלי כדוגמה {הוא כבר עבר שיפוץ שלי
החלפת תמיסה טרמית למעבד} ברוב המחשבים הניידים הטמפ' של המעבד רוב הזמן סביב ה45-50 מעלות... אצלי הוא יורד עד כדי 35 מעלות ובדר"כ מצוי על 40-45 מעלות {בקיצור שיפור של כ5-10 מעלות}. לעיניין אם במנוחה חום המעבד מגיע ל51 מעלות ולא ראיתי שיש משהו פתוח שמצדיק שיהיה מעל 45-48 יתכן מעוד כי בעבודה הוא מגיע לטמפ' הרבה יותר קיצונית איזור ה65-70 עוד אמור לעבוד בסדר אבל מעל עשוי ליגרום להאטה ואם יחריף אף יגיע למצב של פריז/איתחול ושות... גם הטמפ'1 {שמראה את טמפ' הציפ-סט לא ממש מעודד בלשון המעטה אין סיבה שיהיה מעל 60 גם אם אין קירור אקטיבי... כדאי מעוד לבדוק מה הגורם לכך... דבר ראשון: יש בצד/דים ו/או מאחור פתח/ים של תעלות האיוורור בנוסף לפתחים שלמטה... רצוי לבדוק כי אין מה שמפריע שם לזרימת האויר. דבר שני: נסי להניח את המחשב על שני ספרים {להגביה ושיהיה למטה לאן לאויר לצאת}. דבר נוסף חשוב ביותר... תבדקי שאין איזה תנור חימום מכוון ישירות עליך ו/או על המחשב {חום סביבתי עשוי מעוד להשפיע}.

רעות 26

New member
נניח שהחום זו לא בעיה ישנם עוד אופציות לבדוק?

כל דבר ייתקבל בברכה ותודה לכם.

bar666xp

New member
יש עוד הרבה...

לדוגמה תוכנה.. נסי לדוגמה לסגור את הדפדפן/ים ולפתוח מחדש.. אגב בעיה מוכרת עם כמה תוכנות מסרים כמו SKYPE וכדומה שעד היום עוד לא מצאתי הסבר למה זה קורה אבל סגירת התוכנה וגם אם מפעילים אותה מחדש הבעיה נפתרת... כניראה גורמת לאיזה לופ חישובי ו/או תופסת איזה כתובת זיכרון ולא מפנה אותו... אבל אני לא בודק את התיכנות שלהם לא משעמם לי עד כדי כך
ולמה השאלה הראשונה היא לגבי חום מעבד וכדומה.. כי במקרה של חום מעבד ושות זה עשוי להיגמר בנזק לחומרה... במקרה של תוכנה לא.

תותית42

New member
רעות 26 בצעי איחוי לקשיח ../images/Emo184.gif

מדי פעם עליך לבצע פעולת איחוי לדיסק על מנת לסדר את הנתונים. קבצי ענק, מתפוררים לעשרות או מאות אלפי צבירים, ו"נתקעים" לאלפי מקומות פנויים על הדיסק. כל מערכת מגיעה עם פתרון איחוי מובנה בתוכה, המסוגל עקרונית לפתור את הבעיה מתי בפעם האחרונה ביצעת איחוי לקשיח ?

eliel11

New member
אם כבר איחוי אז אם

autologic disk defrag או power defragmanter האיחוי המובנה של ווינדוס הוא אחד הנוראים. חוץ מזה היא כתבה שהיא עשתה התקנה מחדש של ווינדוס...

למעלה